Er zijn meer dan duizend Amerikaanse universiteiten die college tennis aanbieden. Op allerlei niveaus, verdeeld over zeven divisies en verspreid door het hele land. Maar welke universiteit heeft nu de beste faciliteiten of het meest bijzondere complex? In dit artikel vertellen we je meer over een aantal van deze universiteiten en hun tennisaccommodaties en wat ze nu zo bijzonder maakt.

10. Hurd Tennis Center, Baylor University Texas

Hurd Tennis Center behoord al jaren tot de beste college tennis locaties van Amerika, Tennis magazine riep het complex in 2015 nog uit tot beste college tennis accommodatie. Niet heel gek als je naar de foto’s en faciliteiten kijken. Het complex telt twaalf buitenbanen en biedt aan onderdak aan zo’n 3.000 toeschouwers.

In 2012 werd een speciaal scorebord geplaatst waarmee fans de scores van alle wedstrijden tegelijk kunnen volgen. Een modern en bijzonder complex dus.

9. UHH Tennis Courts, University of Hawaii Hilo

Als je het hebt over bijzondere tenniscomplexen op de universiteiten, mag deze zeker niet ontbreken. In vergelijking met ander scholen is de universiteit van Hilo relatief klein, wel beschikt de universiteit gewoon over zes hardcourt tennisbanen. Deze banen liggen direct naast het Baseball veld, maar ook faciliteiten zoals de gym zijn hier nooit ver weg. En als je goed kijkt vanaf de universiteit kun je zelfs de Stille Oceaan zien.

Naast dat er wedstrijden worden gespeeld op het eigen complex, wijkt het team voor wedstrijden ook uit naar het Holua Tennis Center, gelegen aan de andere kant van het eiland.

8. Skip and Cindy Hogan Tennis Center, University of San Diego

In de zomer van 2021 is het gehele complex van de Universiteit van de San Diego gerenoveerd.  De outdoor banen werden aangepakt en ook werden nieuwe tribunes toegevoegd aan het complex. Een gloednieuw en modern complex dus. De universiteit van San Diego geeft hier onderdak aan zowel een mannen- als vrouwenteam. Door de jaren heen heeft de universiteit ook al meerdere conference titels op haar naam geschreven.

Ook voor Slamstox is dit geen onbekende school, Guus Koevermans won in 2019 de West Coast Conference met zijn team en studeerde een jaar later af aan de Universiteit van San Diego. Stian Klaassen maakt juist sinds afgelopen zomer deel uit van het tennisteam van deze Universiteit.

7. Wake Forest Tennis Center, Wake Forest University North Carolina

Naast dat het Wake Forest Tennis Center de thuisbasis is van zowel mannen- als vrouwentennisteam van de Wake Forest universiteit, vindt ook jaarlijks in de week voorafgaand aan de US Open het Winston-Salem Open hier plaats. Met Kevin Anderson en John Isner als oud-winnaars kent het toernooi ook voormalig college tennissers als winnaar.

Naast dertien buitenbanen beschikken de spelers ook over indoorfaciliteiten, met bovendien nog acht indoorbanen.

6. CU-Bounder South Campus Tennis Complex, University of Colorado

Het tennis complex van de Universiteit van Colorado ligt op wel een heel bijzondere plek, vanaf de baan heb je een uniek uitzicht op the Flatirons, de bergen in Colorado. Door de afgelegen ligging van het complex en het uitzicht vanaf de banen, waan je tussen de wedstrijden echt even tot rust.

Fleur Eggink, behoort tot een van de beste Nederlandse College tennissers van de laatste jaren. Ze heeft aan de universiteit van Colorado haar master gevolgd en speelde gedurende dat jaar ook voor het tennisteam van de universiteit.

5. Taube Tennis Center, Stanford University California

Stanford Universiteit is voor vele geen onbekende universiteit, vooral vanwege het hoge academische level van de universiteit. Maar Stanford is meer dan dat, het beschikt ook over een mooie tennis accommodatie met maar liefst 17 banen. Het complex werd al in 1926 gebouwd, en heeft sindsdien logischerwijs meerdere renovaties ondergaan om met de tijd mee te gaan. Tegenwoordig heeft het tennisstadion op het complex een capaciteit van bijna 2.500 toeschouwers.

Op het complex zijn ook meerdere NCAA kampioenschappen georganiseerd (voor zowel mannen- als vrouwenteams). In 1999 werd bovendien de finale gespeeld van de Fed Cup hier gespeeld. Amerika versloeg in deze finale de Russische vrouwen met 4-1. Daarnaast vond tussen 1997 en 2017 ook jaarlijks een WTA evenement plaats op de campus. 

De beroemde Bryan broertjes, Bob en Mike Bryan, hebben meer dan 100 titels gewonnen in het dubbelspel. Allebei de broertjes speelde college tennis voor de universiteit van Stanford.

4. Styslinger/ Altec Tennis Complex, SMU Dallas

Het complex van de SMU beschikt over zowel indoor als outdoor banen. Zes binnenbanen evenals zes buitenbanen. De banen worden bovendien niet alleen door de universiteit gebruikt, ook diverse tennisprofs uit Texas zijn hier regelmatig te vinden om hun trainingsuren door te brengen.

The Dallas Open is het enige ATP indoor tennistoernooi in Amerika. In februari 2022 keert het toernooi voor het eerst sinds 1989 terug op de kalender. Locatie? De indoorbanen van de universiteit van Dallas. Een bijzondere locatie en bijzonder toernooi. En met voormalig college tennissers als John Isner, Maxime Cressy en Jenson Brooksby als deelnemers is het college tennis ook zeker goed vertegenwoordigd tijdens dit toernooi.

3. The UC LA Tennis Center, University of California

The Los Angeles Tennis Center is gebouwd ter gelegenheid van de Olympische spelen van 1984 die plaatsvonden in LA. Tijdens deze Spelen was tennis nog ‘slechts’ een demonstratie sport. Tegenwoordig is de sport natuurlijk niet meer weg te denken van de Olympische Spelen en het internationale podium. Vrijwel direct na de Spelen van 1984 nam het mannenteam van de Universiteit van California zijn intrek in het complex, waarna een aantal jaar later ook het vrouwenteam van de Universiteit volgde. Op het complex wordt ook hedendaags nog steeds gespeeld door de ‘’Bruins tennis teams’’. Vanuit historisch oogpunt zeker een bijzondere locatie.

Jennifer Brady, behaalde in 2021 nog de finale van de Australian Open en speelde in 2013 en 2014 college tennis voor de Universiteit van California.

2. Rome Tennis Center, Berry College Georgia

Hoewel dit complex niet bij een universiteit hoort, verdient het zeker wel een plekje in onze lijst. Het complex telt maar liefst 63 banen! 63! Toen het Tennis Center in 2016 haar deuren opende waren er 57 outdoor banen, bizar. In 2020 kwamen daar nog eens 6 hardcourt banen bij, toen ook het indoor complex werd geopend.  

En hoewel er geen universiteit huisvest op het complex, worden er wel regelmatig grote college tennis toernooien gespeeld. Het complex is vaak de locatie voor diverse grote conference toernooien zoals Atlantic Coast Conference (ACC). Deze grote toernooien worden juist vaak hier gespeeld, omdat hier simpelweg wel genoeg banen ter beschikking zijn.

1. Dan Magill Tennis Complex, University of Georgia

Dat het tenniscomplex van de Universiteit van Georgia in deze lijst staat zal niemand verbazen. Met een totaal van zestien banen (twaalf buiten en vier binnen) en een capaciteit van meer dan 5000 toeschouwers, behoort het tenniscomplex van deze universiteit tot een van de grootste van Amerika. Het complex hoste in het verleden een record aantal keer het NCAA kampioenschap, bij zowel de mannen als vrouwen.

Het Dan Magill Tennis Complex stond lange tijd bekend om zijn vooruitstrevendheid, en als model voor uitmuntendheid op het gebied van college tennis.  En ook tegenwoordig behoort het complex nog steeds tot de beste van het land.

John Isner, voormalig nummer acht van de wereld, speelde ook college tennis voor de Universiteit van Georgia.

Tien unieke, bijzondere tennis accommodaties op Amerikaanse universiteiten. Met geweldige faciliteiten, bijzondere verhalen en de mogelijkheid voor spelers om én op hoog niveau te tennissen en te studeren in een inspirerende omgeving. Maar naast deze tien universiteiten zijn er natuurlijk nog veel meer scholen die college tennis aanbieden en bijzondere en goede faciliteiten hebben.

Wil jij ook student-athlete worden? Reach out! Dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden en welke universiteit het beste bij jou past.