Image

Tennis

College tennis in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau tennis te combineren. Wil jij meer weten over college tennis, de mogelijkheden, voorwaarden, of meer? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College tennis en studeren in Amerika

Meer dan 1.100 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor tennissers die graag tennis met hun studie willen combineren. College tennis is dé manier om een betere tennisser te worden, zowel fysiek als mentaal sterker te worden, een netwerk van internationale vrienden te creëren en jezelf maximaal te ontwikkelen. Daarbij behaal je een erkend diploma die de fundering gaat leggen voor een succesvolle carrière.

Voor veel spelers is college tennis ook een perfecte route om later proftennisser te worden.

Hoe werkt college tennis?

College tennis is anders dan het ‘normale’ tennis dat je in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt niet alleen voor jezelf, maar je speelt voornamelijk ook voor het team en de universiteit.

Gemiddeld bestaat een team uit 8-12 jongens of meiden, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste 64 teams van Amerika aan mee mogen doen!

Een typische wedstrijddag in College Tennis bestaat uit twee rondes van wedstrijden: drie dubbels, gevolgd door 6 singles. Met 9 wedstrijden is er dus altijd een winnaar. De regels zijn binnen college tennis net wat anders: coaching op de baan is toegestaan, bij deuce wordt er een winnend punt gespeeld en bij een net service wordt het punt doorgespeeld.

Het allergrootste verschil is de sfeer die er rondom de tennisbanen hangt tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er ineens middenin de wedstrijd over de baan wordt geschreeuwd: het energielevel is erg hoog!

Slamstox tennissers in Amerika

Slamstox heeft meer dan 100 college tennissers uit meer dan 7 landen op velen verschillende universiteiten geplaatst! De tennissers zijn allemaal uniek en verschillend van elkaar. Zo hebben we (inter)nationale top spelers in de jeugd geplaatst, zoals Lodewijk Weststrate en Isolde de Jong. En ook spelers die op regionaal/nationaal niveau actief zijn, zoals Jasper Koning en Dominique Yeo.

De Slamstox-spelers zijn onderdeel van universiteiten verdeeld over alle staten, van Californië naar Florida tot aan New York City! Benieuwd naar de tennissers die wij begeleiden? Bekijk dan onze geplaatste atleten.

College tennis fun facts

Wist je dat …

 • Als ‘college tennis’ een land zou zijn, het wereldwijd de meeste ATP top 300 spelers zou hebben?
 • Iedere NCAA-singles winnaar van de afgelopen 10 jaar in de ATP top 500 gekomen is?
 • Ieder jaar de NCAA-singles winnaar (met Amerikaanse nationaliteit) een Wildcard ontvangt voor het eerst volgende US Open toernooi? Engelsman Paul Jubb won de NCAA in 2019, hij kreeg een Wildcard voor Wimbledon!
 • Het tenniscomplex van de Universiteit van Georgia maar liefst 5000 zitplekken voor toeschouwers heeft?
 • De gemiddelde leeftijd om als tennisser de top 100 te behalen tussen de 26 en 28 jaar is? Eén van de redenen waarom college tennis de perfecte voorbereiding is op een professionele tennis carrière!
 • Dat college tennissers naar de toernooi en competities ook de kans krijgen om tussen de 15-20 ATP/WTA futures per jaar te spelen?
 • Slamstox een unieke samenwerking heeft met Universal Tennis Ratings (UTR)? Dit is universeel een van de beste rankings om tennisspelers wereldwijd met elkaar te kunnen vergelijken!
 • Slamstox zowel een UTR-toernooi als college tennis evenementen organiseert? Deze evenementen worden vaak bijgewoond door Amerikaanse coaches om spelers te scouten. Check onze event pagina en ben er de volgende keer bij!
 • Slamstox zich inzet om een goede relatie te realiseren tussen jouw tenniscoach in Nederland en jouw nieuwe tenniscoach in Amerika? Op die manier wordt er het efficiëntste met je gewerkt en kun je jezelf ook tijdens zomervakanties in Nederland zo optimaal mogelijk ontwikkelen.
 • Slamstox team member Peter Lucassen (University of Southern California) een van de meest succesvolle college tennissers ooit is? Peter won vier keer het NCAA Divisie 1 kampioenschap!
 • Slamstox oprichter Pedro Mol ook college tennis heeft gespeeld? Pedro speelde voor de University of North Carolina Wilmington en won met zijn team drie keer de conference in vier jaar tijd!

Lees meer

Voorwaarden & Scholarships

Het college tennis systeem is onderverdeeld in zeven verschillende divisies. In sommige divisies komen meer dan 300 teams uit, en ook binnen de divisies is er veel niveauverschil. Daarom verschilt het tennisniveau van top 500 ATP and WTA spelers in Division 1 tot club en regionale spelers in lagere divisies. Afhankelijk van jouw niveau en ambities selecteren we een divisie en een universiteit die het beste bij je past.

Slamstox heeft zowel nationale kampioenen geplaatst als spelers met een Nederlandse tennis rating van 4 of 5.

Academische voorwaarden

Om college tennis te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Scholarships

Studeren aan een Amerikaanse universiteit kan tot $75.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor veel Nederlandse studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college tennis teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college tennis ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een “full” scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. De hoogte van jouw scholarship wordt bepaald op basis van je sportniveau, academische niveau, en je wensen en ambities.

Lees hier meer over scholarships!

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college tennisser te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship op een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw tennisniveau als jouw academische wensen.

Daarnaast creëren wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat tenniscoaches weten wie jij bent!

Carrièrekansen na college tennis

Nadat je vier jaar getennist en gestudeerd hebt op de universiteit, zijn er gegarandeerd velen mogelijkheden voor je: zowel op als naast de tennisbaan. Sommige van de beste college tennissers, zoals John Isner en Danielle Collins, kozen voor een professionele tenniscarrière terwijl anderen beginnen aan hun maatschappelijke carrière.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika? En dat we tennissers ook helpen om na hun college tennis periode de ATP of WTA tour op te gaan?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen? Klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Vul hier je telefoonnummer in, in een internationaal format zoals het voorbeeld hier: [+][country code][your phone number] p.s. je hoeft de haakjes niet te gebruiken ;)
 • Hidden

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?