Iets wat in Amerika erg anders is dan in Nederland, zijn de faciliteiten die universiteiten aanbieden voor hun hockeyploeg. Je ziet gigantische sportscholen, enorme tribunes bij de mooiste velden en bussen met de naam en het logo van de school er op om mee naar wedstrijden te rijden. Elke school, in alle divisies, heeft een aanbod van fantastische faciliteiten. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet die zeker het bekijken waard zijn. Benieuwd? Lees snel verder.

5. Phyllis Ocker Field – University of Michigan

De eerste universiteit is meteen een goede binnenkomer, namelijk the University of Michigan. Na het seizoen van Fall 2013 is het complex volledig opgeknapt. Naast het waterveld, opnieuw aangelegd in 2017, staat een stadion waar 1500 supporters naar de wedstrijd kunnen kijken! Op dit veld, het Phyllis Ocker Field, staat zelfs een scorebord waarop ze de goals opnieuw kunnen afspelen, hoe vet is dat? Een wedstrijd bij de Wolverines kan soms aanvoelen als een internationale wedstrijd zoals op het WK. Het is daarom ook niet gek dat hun veld door de International Field Hockey Federation officieel approved is! Een kijkje nemen bij de wedstrijden op het Phyllis Ocker Field is een fantastische ervaring, er is namelijk zelfs een speciaal fan plaza! In onderstaande video kun je een betere indruk krijgen van de geweldige faciliteiten waar de meiden van dit field hockey team gebruik van kunnen maken!

Naast hun fantastische veld hebben de Wolverines, zoals de student-athletes van deze universiteit ook wel genoemd worden, een geheel eigen team support building. Dit gebouw beschikt over geweldige faciliteiten: zo is er een lockerroom voor de spelers en de coaches, extra training faciliteiten met hydrotherapie baden, kantoren voor coaches, meeting ruimtes, een heuse persruimte en een ruimte om uitzendingen te maken. Hoe gaaf is dat?

4. East Stroudsburg University

Hoe gaaf is het om naar je wedstrijd te reizen in een bus die volledig is beplakt met de naam en het logo van je school? Dit is precies wat wat het East Stroudsburg University Field Hockey team elke wedstrijd meemaakt. Super cool! Deze bussen zijn in 2021 door de school aangeschaft. Hoe professioneel om zo naar je wedstrijden te reizen!?

Daarnaast spelen de meiden van dit team hun wedstrijden op het Whitenight Field, waar maar liefst 1000 fans kunnen komen kijken. Midden op het veld, maar ook om het veld heen is het logo van de Warriors, zoals de athletic tak van de universiteit genoemd wordt, vaak te vinden. Daarnaast kan je het NCAA logo en die van de PSA (de conference waarin het team speelt) ook vinden op het veld. Natuurlijk hoort bij dit veld ook een moderne nieuwe lockerroom waar iedereen zijn eigen plekje heeft. Deze locker room is geopend in 2019 en is dé plek voor elke speler waar ze hun stick en andere hockeyspullen kunnen laten na de wedstrijden en trainingen. En zoals je vast al kunt raden, midden in de lockerroom is weer een grote versie van hun logo te vinden. De school spirit is zoals je kunt zien erg groot op East Stroudsburg University! De meiden van het team kunnen daarom ook gebruik maken van het zwembad en de gym waar ze samen met andere Warriors het beste uit hunzelf kunnen halen! 

3. Brandon & Erica M. Adock Field – Appalachian State University

Stel je voor dat je met je team op het veld staat en je je midden in de bergen bevindt? Dit is precies wat het field hockey team van Appalachian State University en hun bezoekers kunnen zeggen. Het Brandon & Erica M. Adcock Field ligt misschien wel in een van de mooiste omgevingen van Amerika! Zoals de naam van de school al zegt, ligt het namelijk in de Appalachian mountains.

Hun nieuwe locker room is geopend in 2018. Het mooie veld en de lockerroom zijn op een mooie manier verwelkomd bij de universiteit: met een ware lintjes ceremonie. Je vraagt je misschien af waarom het openen van een veld en een lockerroom nu zo speciaal is? 50 jaar geleden werd field hockey hier geïntroduceerd als eerste vrouwensport! Dat is toch wel iets om trots op te zijn. We weten allemaal dat het in de bergen niet altijd droog blijft. Sneeuw is mooi, maar kan soms de hockey plannen verstoren. Echter, een beetje sneeuw zijn de meiden wel gewend. No worries, er kan gewoon binnen doorgetraind worden in de grote gym of een bedekt veld. Kijk naar de onderstaande video om te zien hoe het is om midden in de bergen te spelen!

2. Deeds Field-Piper Stadium – Dension University

Denison University is een gave Division III school met geweldige faciliteiten. Het Deeds Field-Piper Stadium is mooi gelegen met een running track eromheen. Het stadion komt oorspronkelijk uit 1922 (!) maar is in 2006 helemaal gerenoveerd inclusief een nieuw veld. Er zijn speciale zitplekken voor thuis- en uitsupporters. Daarnaast wilt iedereen natuurlijk een echte night-game meemaken in Amerika en dat kan hier aangezien het veld goede verlichting heeft! De faciliteiten zijn van erg goede kwaliteit en dat mag ook wel aangezien de school ruim drie miljoen dollar in de renovaties heeft gestoken!

Daarnaast geeft het 8,000 square-foot Crown Fitness Center het hockey team de kans om super sterk op het veld te staan. Met niet één, maar twee verdiepingen, heeft het fitnesscentrum genoeg apparaten en gewichten voor het hele team en de rest van de school! Ook kunnen de meiden in één van de zwembaden springen om af te koelen na de training.

1. University of Pennsylvania

Stel je voor, je staat klaar om het veld in te rennen en in de verte zie je de skyline van Philadelphia… Dit is precies de situatie voor het Field Hockey team van The University of Pennsylvania. Het mooie field hockey complex van deze universiteit ligt op een super locatie en heeft fantastische faciliteiten. Het veld en het complex eromheen zijn in 2013 gerenoveerd, samen met het soccer and track and field complex. Gezamenlijk ook wel de ‘main trio’ genoemd en onderdeel van het bekende ‘River Fields.’

Naast het veld zijn de meiden van the University of Pennsylvania ook vaak te vinden in het George A Weiss Pavilion. Dit gebouw is volledig ingericht voor de sport teams om te trainen. Het complex van 18,000 square feet is gevuld met niet alleen sportschool apparaten en gewichten, maar er zijn ook track banen en zelfs ruimtes om te studeren, waar alle student-athletes gebruik van kunnen maken. Alles wat een universiteitsteam nodig heeft om op en naast het veld te kunnen slagen dus. 

Vijf unieke, bijzondere field hockey accommodaties op Amerikaanse universiteiten. Met geweldige faciliteiten, bijzondere verhalen en de mogelijkheid voor spelers om én op hoog niveau te hockeyen en te studeren in een inspirerende omgeving. Maar naast deze universiteiten zijn er natuurlijk nog meer scholen die college field hockey aanbieden en bijzondere en goede faciliteiten hebben.

Wil jij ook student-athlete worden? Reach out! Dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden en welke universiteit het beste bij jou past.