Image

Hockey

College hockey in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau hockey te combineren. Wil jij meer weten over college hockey, de mogelijkheden, voorwaarden, of meer? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College field hockey en studeren in Amerika

Meer dan 300 Amerikaanse universiteiten bieden scholarships aan voor dames (college field hockey wordt niet aangeboden voor mannen) die graag een studie willen combineren met hoog niveau hockey!

Field hockey spelen op een Amerikaanse universiteit is de perfecte manier om jouw hockeyspel te verbeteren, zowel mentaal als fysiek sterker te worden, een netwerk van internationale vrienden op te bouwen en een hoogwaardig diploma te behalen die de fundering van jouw succesvolle carrière gaat betekenen.

Hoe werkt college field hockey?

College field hockey is net iets anders dan ‘regulier’ hockey zoals wij het in Nederland kennen, zowel in organisatie als atmosfeer. In Amerika speel je niet voor een club, daar representeer je de universiteit. Elk team bestaat uit ongeveer 23 dames die ongeveer elke dag samen trainen en competitie spelen tegen andere universiteiten. Alle teams proberen zich te kwalificeren voor het nationale toernooi. Een reguliere field hockey wedstrijd bestaat uit 4 keer 15 minuten speeltijd. De regels tijdens college field hockey verschillen met Nederlands hockey:

  • Wedstrijden kunnen niet in gelijkstand eindigen, wedstrijden gaan dus altijd door in de ‘overtime’
  • In de ‘overtime’ hebben beide teams 7 spelers (met keeper) op het veld. Het team dat als eerste scoort, wint.
  • In het geval dat geen van beide teams scoort in de ‘overtime’, eindigt het spel in penalties.

Een ander groot verschil is de atmosfeer. Teamgenoten en fans zijn over het algemeen erg luidruchtig en zullen dan ook zeker van zich laten horen. Dit wordt vaak geuit in aanmoedigende teksten en/of universiteitsliederen. Kortom; er hangt een mega toffe sfeer!

Slamstox field hockey speelsters in Amerika

Slamstox heeft inmiddels een heleboel field hockey speelsters op Amerikaanse universiteiten. Onder onze Slamstox field hockey speelsters bevinden zich speelsters uit de hoofdklasse zoals Sara Sinck, maar ook meer regionale speelsters als Brittany Lionarons. Onze speelsters bevinden zich op universiteiten van California tot aan het Noord-Oosten. Slamstox field hockey specialist Kim van der Meulen heeft zelf ook dit avontuur beleefd en vertelt over haar ervaringen aan een Amerikaanse universiteit, bekijk haar verhaal hier!

College field hockey fun facts

Wist je dat …

  • Tijdens de olympische spelen in 2016, bestond het Amerikaanse vrouwen hockey team uit 17 (ex)-college field hockey players!
  • Samen met Mink van der Weerden (captain Nederlandse mannen hockeyteam) organiseert Slamstox field hockey clinics.
  • Ten opzichten van de andere college sports, wordt field hockey niet in elke staat van Amerika gespeeld. Field hockey komt het meeste voor in California en de Noord-Oost staten. Veel staten in het zuiden zoals Florida, Georgia en Mississippi hebben geen universiteiten die field hockey aanbieden.

Lees meer

Voorwaarden en Scholarships

Het college field hockey systeem is verdeeld in meerdere divisies, deze zijn verspreid over de 300 verschillende scholen. Daardoor varieert het field hockey niveau in Amerika sterk van amateur niveau dat in nationale teams spelen tot aan regionale spelers. Slamstox heeft field hockey spelers van alle verschillende niveaus geplaatst.

Twijfel je aan jouw hockeyniveau? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Academische voorwaarden

Om college field hockey te mogen spelen dien je een middelbare school diploma te hebben. Voor Nederlanders geldt dat zij minimaal een havo of vwo diploma moeten hebben, twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen. Amerikaanse universiteiten bieden een breed scala aan programma’s aan die geschikt zijn voor verschillende opleidingsniveaus. Dus, zolang je aan de voorwaarden voldoet, vinden wij een passende universiteit voor jouw niveau en interesse. Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem contact met ons op!

Scholarships

Studeren aan een Amerikaanse universiteit kan tot $75.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor veel Nederlandse studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college hockey teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college hockey ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. De hoogte van jouw scholarship wordt bepaald op basis van je sportniveau, academische niveau en je wensen en ambities.

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college hockeyer te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship op een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw hockeyniveau als jouw academische wensen.

Daarnaast creëren wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat field hockeycoaches weten wie jij bent!

Slamstox organiseert ook showcases waarbij Amerikaanse coaches naar Nederland komen om ons talent te scouten.

Carrièrekansen na college field hockey

Nadat jij jouw 4-jarige opleiding hebt afgerond, ontstaan er meerdere mogelijkheden. Een aantal van de beste field hockey spelers zullen een professionele carrière tegemoet gaan, anderen zullen werkzaam raken in het werkveld waarvoor zij zijn opgeleid.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen, klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Vul hier je telefoonnummer in, in een internationaal format zoals het voorbeeld hier: [+][country code][your phone number] p.s. je hoeft de haakjes niet te gebruiken ;)
  • Hidden

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?