Slamstox College Tennis Showcase

De ultieme manier om jezelf in de picture te spelen voor een scholarship! De Slamstox College Tennis showcase vindt plaats op 14, 15 & 16 juli bij Genneper Parken Tennis in Eindhoven. We organiseren de showcase samen met onze partner Amjoy Tennis.

Schrijf je snel in!

Slamstox

College Tennis Showcase

De Slamstox College Tennis Showcase is een officieel tennistoernooi voor alle tennissers die interesse hebben om college tennis in Amerika te spelen. Tijdens dit toernooi komen de coaches van Amerikaanse universiteiten naar Nederland om te scouten, en nieuwe spelers voor hun teams te ontmoeten. Het is de perfecte kans om jezelf in de spotlight te spelen en een scholarship in Amerika te verdienen. Ben jij klaar voor een paar dagen vol tennis en extra activiteiten? Speelschema’s en speeltijden worden gepubliceerd op de officiële Slamstox UTR Pagina.

About the showcase

In het kort

De Slamstox College Tennis showcase vindt plaats op 14, 15 en 16 juli bij Genneper Parken in Eindhoven. De showcase wordt georganiseerd door Slamstox in samenwerking met onze partner Amjoy Tennis. Iedereen tussen de 13 en 22 jaar is welkom om in te schrijven en mee te spelen. De showcase duurt 3 dagen. Op zondag 14 juli zal er een speciale training zijn en op maandag 15 en dinsdag 16 juli zullen diverse enkel- en dubbelwedstrijden gespeeld worden, waar je minimaal twee wedstrijden per dag speelt.

Officieel UTR toernooi

De showcase is een officieel UTR toernooi, alle wedstrijden tellen mee voor je UTR rating. Een belangrijk aspect voor Amerikaanse coaches om jouw niveau te meten en te kunnen scouten. Tijdens de showcase zullen ook coaches uit Amerika aanwezig zijn. Er is ook de mogelijkheid om met coaches contact te leggen en kun je uitgenodigd worden voor “speeddates” met deze coaches.

Amjoy ITF Juniors Powered by Slamstox

De Tennis showcase wordt in samenwerking georganiseerd met Amjoy tennis. Amjoy Tennis is een door de KNLTB gecertificeerde tennisopleiding, die trainingen, toernooibegeleiding en activiteiten aanbiedt voor jong en oud op elk niveau. Daarnaast organiseert Amjoy Tennis jaarlijks ook de Amjoy Cup, een internationaal tennistoernooi op hoog niveau voor jeugdspelers, in de categorieën tot 12 jaar, 14 jaar en tot 18 jaar. Jonge tennissers uit alle hoeken van de wereld doen mee aan het toernooi.

Dit jaar zal het ITF Juniors toernooi worden georganiseerd in samenwerking tussen Amjoy Tennis en Slamstox. Daarom heet het toernooi officieel “Amjoy Cup powered by Slamstox”. Het toernooi wordt een paar dagen na de tennis showcase georganiseerd. Op zondag 21 juli wordt gestart met de kwalificaties. Winnaars van de showcase wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor een wildcard voor het hoofdtoernooi van het ITF Juniors toernooi.

Tulsa college tennis - Slamstox

Wat is college tennis?

College tennis in Amerika is dé manier om tennis op hoog niveau te combineren met je studie. Er zijn tal van universiteiten in Amerika die college tennis aanbieden, op verschillende niveaus. Wil je meer weten over college tennis, de mogelijkheden, vereisten en meer? Bekijk dan deze pagina of plan een kennismakingsgesprek met ons!

Plan een gesprek!

Voor spelers

Als je graag in Amerika wilt studeren en tennissen met een tennisbeurs, dan moet je meedoen aan onze showcase! Waarom als speler meedoen aan de Slamstox Showcase:

ultieme kans - SlamstoxUltieme kans

De ultieme kans om jezelf in de picture te spelen

Wedstrijden - SlamstoxTenniswedstrijden

Gegarandeerd twee tenniswedstrijden per dag spelen

uur - SlamstoxVerbeter je UTR

Verbeter je UTR, een van dé criteria voor college tennis

Coaches - SlamstoxAmerikaanse coaches

Persoonlijk kennis maken met Amerikaanse coaches

Ontmoeten - SlamstoxOntmoet tennissers

Ontmoet andere tennissers die ook gaan studeren en tennissen in Amerika

Insouts - SlamstoxIns & outs

Leer alle ins & outs over college tennis en Slamstox

Toekomst - SlamstoxJouw toekomst

Je gaat je oriënteren op vervolgstudies en universiteiten en jouw eigen toekomst vormgeven

wildcard - SlamstoxWildcard winnen

Kans om een wildcard te winnen voor het ITF Juniors 60 toernooi in Eindhoven

Meer - SlamstoxEn nog veel meer!

Ontdek nog veel meer voor jou als speler!

Programma

Op maandag en dinsdag worden de hele dag tenniswedstrijden gespeeld, waar de coaches ook langs de baan zullen staan om te scouten. De wedstrijden beginnen om 8:00 uur en zullen door lopen tot ongeveer 18.00 uur. Het speelschema zelf zal in de weken voorafgaand aan het toernooi bekend worden gemaakt. Op één dag speel je minimaal twee wedstrijden en tijdens de showcase kun je zowel enkel- als dubbelwedstrijden spelen. Voor de indeling van het schema kijken we zoveel mogelijk naar actuele ratings en koppelen we je aan geschikte tegenstanders, om voor jullie en voor de coaches de beste scoutingsomstandigheden te creëren.

Zondag 14 juli (vanaf 15:00)
 • Prep training en voorbereiding voor de spelers
 • Ontvangst, kennismaking en BBQ voor de coaches
 • Livestream finale Wimbledon
Maandag 15 juli (official showcase)
 • Hele dag wedstrijden – singles en dubbels
 • Speeddates met Amerikaanse coaches
 • College tennis presentaties
 • Mogelijkheid tot filmen van je recruiting video
Dinsdag 16 juli (official showcase)
 • Hele dag wedstrijden – singles en dubbels
 • Speeddates met Amerikaanse coaches
 • College tennis presentaties
 • Mogelijkheid tot filmen van je recruiting video
Zondag 21 juli (ITF Juniors)
 • Start Amjoy ITF Juniors Powered by Slamstox
Wedstrijdformat - Slamstox

Wedstrijdformat

Tijdens de showcase zal gespeeld worden volgens het college format. Dit betekent dat er in de dubbel één set gespeeld wordt. De single wedstrijden worden gespeeld in een best-of-3 format, waarbij de derde set een supertiebreak is. Bij een 40-40 stand, wordt een beslissend punt gespeeld. Daarnaast wordt er ook doorgespeeld bij een let serve!

Schrijf je snel in!

Side events

Naast het spelen van wedstrijden op hoog niveau bieden we nog veel meer aan tijdens onze showcase.

Ontvangst, kennismaking en BBQ voor coaches

Op zondagavond is er voor de coaches al de mogelijkheid naar het sportpark te komen. Hier zullen ze enthousiast ontvangen worden, zal een workshop/presentatie gehouden worden en is er genoeg mogelijkheid om te praten met andere coaches tijdens de BBQ. Ook zal (een deel van) het deelnemersveld op zondagmiddag actief zijn tijdens de prep training. Voor coaches al het eerste moment om te scouten.

Prep training

Op zondagmiddag wordt er voor spelers een prep training georganiseerd, dé ideale voorbereiding op de showcase. De training zal worden gegeven door Amjoy Tennis. Deze prep training is niet verplicht, maar is wel de optimale voorbereiding voor de showcase en daarnaast ook de eerste mogelijkheid om jezelf alvast te laten zien aan de Amerikaanse coaches.

Speeddates met Amerikaanse coaches

Tijdens de showcase hebben alle spelers de mogelijkheid om uitgenodigd te worden voor een speeddate met een coach uit Amerika. De coaches zullen de spelers uitnodigen voor een persoonlijk gesprek, op deze manier kunnen speler en coach elkaar beter leren kennen. Deze speeddates zullen op zowel maandag als dinsdag plaatsvinden, specifieke tijdstippen worden op een later moment gecommuniceerd.

Presentaties

Op maandag en dinsdag zal Slamstox op diverse momenten presentaties geven over college tennis en over het proces om in Amerika college tennis te gaan spelen. Ook zullen Slamstox college tennissers aanwezig zijn om hun verhalen te delen met de nieuwe generatie. Zeker de moeite waard voor alle spelers die geïnteresseerd zijn in college tennis, maar ook zeker voor ouders.

Q&A met (oud)student-atlethes

Wie kunnen jou nu beter vertellen over hoe het is om in Amerika te studeren, dan onze (oud) student-atlethes zelf. Daarom zullen tijdens de showcase ook meerdere van hen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en over hun eigen belevenis te vertellen. Later zullen we bekendmaken welke (oud) student-athletes aanwezig zullen zijn om al jouw vragen te beantwoorden. Een unieke kans als je het ons vraagt!

Hospitality

Tijdens het evenement verzorgt Slamstox dagelijks een lunch. Ook is er de mogelijkheid om in de buurt van de tennisbanen te overnachten. In dit document kun je meer informatie over vinden over de hotel opties.

Opnemen Recruiting video

Naast het aanbieden van alle wedstrijden, is er ook de mogelijkheid om je recruiting video tijdens de showcase op te nemen. Let op: aanmelden hiervoor is verplicht en VOL = VOL.

Livestream Finale Wimbledon

Tijdens de eerste dag van de Slamstox Tennis Showcase is er de mogelijkheid om de finale van de mannen finale van het Grand Slam toernooi Wimbledon op groot scherm te bekijken.

Price

Voor Slamstox student-athletes bedragen de kosten 150 euro. Voor non Slamstox student-athletes bedragen de kosten 300 euro. Mocht je na de showcase alsnog Slamstox student-athlete worden, krijg je de korting op de showcase alsnog!

What's included

What's included in the price

 • Veel mogelijkheden om te leren en je tennisniveau te verbeteren
 • De ultieme kans om jezelf aan college coaches te presenteren
 • Mogelijkheid om te trainen onder de professionele trainers van Amjoy
 • Elke dag een gezonde, lekkere lunch
 • Informatie presentaties over college tennis gratis te volgen
 • Mogelijkheid tot het opnemen van een recruiting video
 • En nog veel meer
Voor het opnemen van een recruiting video zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, en geldt vol = vol. Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@slamstox.com

Voor coaches

Ben jij een college tennis coach, geïnteresseerd in het bezoeken van de showcase en het ontmoeten van onze grootste talenten? Markeer dan 14-16 juli in je agenda. Inschrijven? Check dan de 'schrijf je in' knop hieronder!

Schrijf je in Check hier de aftermovie

Voor coaches

 • Unieke kans om spelers live te zien spelen
 • Tennis van hoog niveau
 • Persoonlijke gesprekken voeren met onze prospects
 • Persoonlijke ontmoetingen met ons Slamstox team
 • Blijf langer of kom terug om te scouten tijdens ons officiële ITF Juniors toernooi en Future toernooi

De prijs voor coaches is €99,-. Hiervoor krijg je het volgende terug: spelers profielen, contactmogelijkheden met spelers, maaltijden op alle dagen en gezelligheid.

Voorafgaand aan de showcase zullen we een lijst delen met spelers informatie en details van alle aanwezige coaches. Voor meer informatie mail naar info@slamstox.com en wij zullen contact met je opnemen. Schrijf je hieronder in als je aanwezig bent tijdens de showcase.

Hier inschrijven

Locatie

De showcase zal gespeeld worden op het terrein van Genneper Parken Tennis in Eindhoven. De vereniging heeft de beschikking over 18 outdoor banen, waarvan 8 gravelbanen en 10 smashcourt banen. Op dezelfde vereniging zal een week later ook het ITF Juniors 60 toernooi worden georganiseerd.

Partners

Amjoy Logo - Slamstox

Amjoy

Genneper Parken Tennis

Bastion Hotel Eindhoven

Van der Valk Hotel Eindhoven

× Hoe kan ik je helpen?