Slamstox College Tennis Showcase

De ultieme manier om jezelf in de picture te spelen voor een scholarship! De Slamstox College Tennis showcase vindt plaats op 13, 14 en 15 juli bij ELTV in Eindhoven. We organiseren de showcase samen met onze partner Amjoy Tennis.

Schrijf je snel in!

Slamstox

College Tennis Showcase

De Slamstox College Tennis Showcase is een officieel tennistoernooi voor alle tennissers die interesse hebben om college tennis in Amerika te spelen. Tijdens dit toernooi komen de coaches van Amerikaanse universiteiten naar Nederland om te scouten, en nieuwe spelers voor hun teams te ontmoeten. Het is de perfecte kans om jezelf in de spotlight te spelen en een scholarship in Amerika te verdienen. Ben jij klaar voor een paar dagen vol tennis en extra activiteiten? Speelschema’s en speeltijden worden gepubliceerd op de officiële Slamstox UTR Pagina.

About the showcase

In het kort

De Slamstox College Tennis showcase vindt plaats op 13, 14 en 15 juli bij ELTV in Eindhoven. De showcase wordt georganiseerd door Slamstox in samenwerking met onze partner Amjoy Tennis. Iedereen tussen de 14 en 22 jaar is welkom om in te schrijven en mee te spelen. De showcase duurt 3 dagen. Op woensdag 13 en donderdag 14 juli zullen diverse enkel- en dubbelwedstrijden gespeeld worden en op vrijdag 15 juli zijn er speciale college tenniswedstrijden, waarin spelers worden ingedeeld in teams. Per dag speel je minimaal twee wedstrijden.

Officieel UTR toernooi

De showcase is een officieel UTR toernooi, alle wedstrijden tellen mee voor je UTR rating. Een belangrijk aspect voor Amerikaanse coaches om jouw niveau te meten en te kunnen scouten. Tijdens de showcase zullen ook coaches uit Amerika aanwezig zijn. Er is ook de mogelijkheid om met coaches contact te leggen en kun je uitgenodigd worden voor “speeddates” met deze coaches.

ITF Juniors Grade 4 toernooi

De Tennis showcase wordt in samenwerking georganiseerd met Amjoy tennis. Amjoy Tennis is een door de KNLTB gecertificeerde tennisopleiding, die trainingen, toernooibegeleiding en activiteiten aanbiedt voor jong en oud op elk niveau. Daarnaast organiseert Amjoy Tennis jaarlijks ook de Amjoy Cup, een internationaal tennistoernooi op hoog niveau voor jeugdspelers, in de categorieën tot 12 jaar, 14 jaar en tot 18 jaar. Jonge tennissers uit alle hoeken van de wereld doen mee aan het toernooi.

Dit jaar zal het ITF Juniors Grade 4 toernooi worden georganiseerd in samenwerking tussen Amjoy Tennis en Slamstox. Daarom heet het toernooi officieel “The Amjoy Cup powered by Slamstox”. Het toernooi wordt aansluitend aan de tennisshowcase georganiseerd. Op zaterdag 16 juli wordt gestart met de kwalificaties. Winnaars van de showcasewedstrijden kunnen in aanmerking komen voor een wildcard voor het ITF Juniors toernooi.

Tulsa college tennis - Slamstox

Wat is college tennis?

College tennis in Amerika is dé manier om tennis op hoog niveau te combineren met je studie. Er zijn tal van universiteiten in Amerika die college tennis aanbieden, op verschillende niveaus. Wil je meer weten over college tennis, de mogelijkheden, vereisten en meer? Bekijk dan deze pagina of plan een kennismakingsgesprek met ons!

Plan een gesprek!

Voor spelers

Als je graag in Amerika wilt studeren en tennissen met een tennisbeurs, dan moet je meedoen aan onze showcase! Waarom als speler meedoen aan de Slamstox Showcase:

ultieme kans - SlamstoxUltieme kans

De ultieme kans om jezelf in de picture te spelen

Wedstrijden - SlamstoxTenniswedstrijden

Gegarandeerd twee tenniswedstrijden per dag spelen

uur - SlamstoxVerbeter je UTR

Verbeter je UTR, een van dé criteria voor college tennis

Coaches - SlamstoxAmerikaanse coaches

Persoonlijk kennis maken met Amerikaanse coaches

Ontmoeten - SlamstoxOntmoet tennissers

Ontmoet andere tennissers die ook gaan studeren en tennissen in Amerika

Insouts - SlamstoxIns & outs

Leer alle ins & outs over college tennis en Slamstox

Toekomst - SlamstoxJouw toekomst

Je gaat oriënteren op vervolgstudies en universiteiten en jouw eigen toekomst vormgeven

wildcard - SlamstoxWildcard winnen

Kans om een wildcard te winnen voor het ITF Juniors 4 toernooi in Eindhoven

Meer - SlamstoxEn nog veel meer!

Ontdek nog veel meer voor jouw als speler!

Programma

Op woensdag en donderdag worden de hele dag tenniswedstrijden gespeeld, waar de coaches ook langs de baan zullen staan om te scouten. De wedstrijden beginnen om 9 uur en zullen door lopen tot ongeveer 20.00 uur. Het speelschema zelf zal in de weken voorafgaand aan het toernooi bekend worden gemaakt. Op één dag speel je minimaal twee wedstrijden en tijdens de showcase kun je zowel enkel als dubbelwedstrijden spelen. Voor de indeling van het schema kijken we zoveel mogelijk naar actuele ratings en koppelen we je aan geschikte tegenstanders, om voor jullie en voor de coaches de beste scoutingsomstandigheden te creëren.

Dinsdag 12 juli (avondprogramma)
 • Ontvangst, kennismaking en BBQ voor de coaches
 • Prep training en voorbereiding voor de spelers georganiseerd door Amjoy Tennis (optioneel)
Woensdag 13 juli (official showcase)
 • Hele dag wedstrijden – singles en dubbels
 • Speeddates met Amerikaanse coaches
 • College tennis presentaties
Donderdag 14 juli (official showcase)
 • Hele dag wedstrijden – singles en dubbels
 • Speeddates met Amerikaanse coaches
 • College tennis presentaties
Vrijdag 15 juli (optional bonus day)
 • College Tennis – teamplay matches
 • Mogelijkheid tot filmen recruiting video
 • Voorbereiding op ITF toernooi
Wedstrijdformat - Slamstox

Wedstrijdformat

Tijdens de showcase zal gespeeld worden volgens het college format. Dit betekent dat er in de dubbel één set gespeeld wordt. De single wedstrijden worden gespeeld in een best of 3 format, bij een 1-1 stand in sets, wordt de derde set in een super tiebreak gespeeld. Bij een 40-40 stand, wordt een beslissend punt gespeeld. Daarnaast wordt er ook doorgespeeld bij een let serve!

Schrijf je snel in!

Side events

Naast het spelen van wedstrijden op hoog niveau bieden we nog veel meer aan tijdens onze showcase.

Ontvangst, kennismaking en BBQ voor coaches

Op dinsdagavond is er voor de coaches al de mogelijkheid naar het sportpark te komen. Hier zullen ze enthousiast ontvangen worden, zal een workshop/ presentatie gehouden worden en is er genoeg mogelijkheid om te praten met andere coaches tijdens de BBQ. Ook zal (een deel van) het deelnemersveld op dinsdagavond actief zijn tijdens de prep training. Voor coaches al het eerste moment om te scouten.

Prep training

Op dinsdagavond wordt er voor spelers een prep training georganiseerd, de ideale voorbereiding op de showcase. De training zal worden gegeven door Amjoy Tennis. Deze prep training is niet verplicht, maar is wel de optimale voorbereiding voor de showcase en daarnaast ook de eerste mogelijkheid om jezelf alvast te laten zien aan de Amerikaanse coaches.

Speeddates met Amerikaanse coaches

Tijdens de showcase hebben alle spelers de mogelijkheid om uitgenodigd te worden voor een speeddate met een coach uit Amerika. De coaches zullen de spelers uitnodigen voor een persoonlijk gesprek, op deze manier kunnen speler en coach elkaar beter leren kennen. Deze speeddates zullen op zowel woensdag als donderdag plaatsvinden, specifieke tijdstippen worden op een later moment gecommuniceerd.

Presentaties

Op woensdag en donderdag zal Slamstox op diverse momenten presentaties geven over college tennis en over het proces om in Amerika college tennis te gaan spelen. Ook zullen Slamstox college tennissers aanwezig zijn om hun verhalen te delen met de nieuwe generatie. Zeker de moeite waard voor alle spelers die geïnteresseerd zijn in college tennis, maar ook zeker voor ouders.

Q&A met (oud)student-atlethes

Wie kunnen jou nu beter vertellen over hoe het is om in Amerika te studeren, dan onze (oud) student-atlethes zelf. Daarom zullen tijdens de showcase ook meerdere van hen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en over hun eigen belevenis te vertellen. Later zullen we bekendmaken welke (oud) student-athletes aanwezig zullen zijn om al jouw vragen te beantwoorden. Een unieke kans als je het ons vraagt!

College tennis – teamplay matches

Op donderdagavond zal een groot deel van de Amerikaanse coaches al vertrekken naar de Uniexperts Showcase in Duitsland, daarom wordt op vrijdag een leuke bonusdag georganiseerd, die ook zeker de moeite waard is. Naast dat alle wedstrijden op vrijdag ook officieel meetellen voor UTR, is ook het tennis systeem van deze dag extra interessant: er wordt namelijk gespeeld volgens het college tennis systeem: je speelt alle wedstrijden in teamverband.

Filmen recruiting video’s

Op vrijdag bieden wij spelers de mogelijkheid tot het filmen van hun recruiting video. Deze video wordt gebruikt om Amerikaanse coaches meer te laten zien van jouw tennisspel, een goede recruiting video kan dus echt het verschil maken. Hiervoor is een aparte aanmelding nodig. Heb je hier interesse in? Wacht dan niet te lang, er zijn namelijk maar een beperk aantal plekken beschikbaar voor het filmen van een recruiting video. En vol = vol. Aanmelden kan via info@slamstox.com.

Hospitality

Tijdens het evenement verzorgt Slamstox lunch en diner. Ook hebben we een deal met een hotel, voor spelers die in de buurt willen overnachten. Er zal een shuttle service beschikbaar zijn. Meer informatie over de hotels is hier terug te vinden.

Price

Voor Slamstox student-athletes bedragen de kosten 150 euro. Voor non Slamstox student-athletes bedragen de kosten 300 euro. Mocht je na de showcase alsnog Slamstox student-athlete worden, krijg je de korting op de showcase alsnog!

What's included

What's included in the price

 • Veel mogelijkheden om te leren en je tennisniveau te verbeteren
 • De ultieme kans om jezelf aan college coaches te presenteren
 • Mogelijkheid om te trainen onder de professionele trainers van Amjoy
 • Elke dag een gezonde, lekkere lunch en diner
 • Informatie presentaties over college tennis gratis te volgen
 • Mogelijkheid om recruiting video op te nemen op bonusday
 • En nog veel meer
Voor het opnemen van een recruiting video zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, en geldt vol = vol. Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@slamstox.com

Voor coaches

Ben jij een college tennis coach, geïnteresseerd in het bezoeken (fysiek of online) van een showcase en het ontmoeten van onze grootste talenten? Markeer dan 13-15 juli in je agenda.

Lees verder Hier inschrijven

Voor coaches

 • Unieke kans om spelers live te zien spelen
 • Tennis van hoog niveau
 • Persoonlijke gesprekken voeren met onze prospects
 • Persoonlijke ontmoetingen met ons Slamstox team
 • Combineer je trip met een bezoek aan de Star (Italië) en Uniexperts (Duitsland) showcases
 • Blijf langer of kom terug om te scouten tijdens ons officiële ITF Juniors toernooi

De prijs voor coaches is €99,-. Hiervoor krijg je het volgende terug: spelersprofielen, contactmogelijkheden met spelers, maaltijden op alle dagen en gezelligheid. Mocht je niet naar Eindhoven kunnen komen om alle spelers in actie te zien, dan kun je je als coach aanmelden om toegang te krijgen tot een online platform. Via deze weg zijn wedstrijden live te volgen en kun je de spelers alsnog in actie zien. Deze livestream is gratis voor alle coaches. Aanmelding is echter wel verplicht, dit kan via hetzelfde formulier hier onder.

Voorafgaand aan de showcase zullen we een lijst delen met spelersinformatie en details van alle aanwezige coaches. Voor meer informatie mail naar info@slamstox.com en wij zullen contact met je opnemen. Schrijf je hieronder in als je aanwezig bent tijdens de showcase.

Hier inschrijven

Tennis Showcase Tour Europe

In een maand tijd vinden in Europa vijf Tennis Showcases plaats. De unieke mogelijkheid om als coach in korte tijd enorm veel talent te zien spelen. Hierdoor krijg je de kans op tijdens één trip een groter aantal prospects live in actie te zien. De Showcases vinden plaats in Italië, Nederland, Duitsland, nogmaals Italië en Spanje.

Op 9 en 10 juli organiseert STAR een showcase in Rome, Italië. Kijk hier voor meer informatie omtrent de showcase in Italië.

Van 15 juli t/m 17 juli organiseert Uniexperts ook een Tennis Showcase. Op zo’n anderhalf uur rijden vanaf Eindhoven, net buiten Cologne in Duitsland. Uniexperts bied een transfer aan voor alle coaches die de Slamstox Tennis Showcase en de Uniexperts Showcase bezoeken. Kijk hier voor meer informatie omtrent de showcase in Duitsland.

Na de Uniexperts showcase heb je als coach bovendien de mogelijkheid om weer terug te keren naar Eindhoven, om tijdens het ITF Juniors Grade 4 toernooi (vanaf 16 juli) de internationale jeugd top in actie te zien en te scouten.

Van 18 juli t/m 20 juli organiseert STAR nog een showcase. Deze keer in Venice in Italië. Kijk hier voor meer informatie omtrent de showcase in Italië.

AGM/ i-Con Sports Showcase organiseert van 20 juli t/m 23 juli de vijfde Showcase in Barcelona, Spanje. Kijk hier voor meer informatie omtrent de showcase in Spanje.

Locatie

De showcase zal gespeeld worden op het terrein van de Eindhovense Lawn Tennis Vereniging (ELTV). De vereniging heeft de beschikking over 11 outdoor banen, waarvan 7 gravelbanen en 4 all weather banen. Op dezelfde vereniging zal een week later ook het ITF Juniors toernooi worden georganiseerd.

Partners

Amjoy Logo - Slamstox

Amjoy

Uni experts - Slamstox

Uni-Experts

ELTV - Slamstox

ELTV

360 sports intelligence logo - Slamstox

360 sports intelligence

Amjoy cup 2022 - Slamstox

Amjoy Cup 2022

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday