Over Slamstox

Slamstox is een student-athlete company. Voor student-athletes, door student-athletes. We werken samen met meer dan 3000 universiteiten in Amerika en hebben kantoren in Nederland, Los Angeles en North Carolina.

Waarom Slamstox?

Grensverleggende ervaringen en het maximale uit jezelf halen. Wat betekent dit precies voor jou? Heb jij als doel om de Olympische Spelen te halen? Wil je later hersenchirurg worden? Ga je voor een fantastisch tussenjaar met veel sport en een internationaal netwerk? Of een combinatie hiervan? We geloven oprecht dat de ervaringen die je opdoet als student-athlete extreem waardevol zijn voor de rest van je leven, welke route je ook kiest. We zetten ons maximaal in om voor onze student-athletes de best passende school te vinden en hun dromen te realiseren. En daar zijn we trots op.

Facts and figures

50 000 000

Scholarship $ opgehaald

25 000

Coaches in onze database

35

Aangeboden sporten

22

Ervaringsjaren van Slamstox team

248 000

Beantwoorde emails

7 675

Uren conditietraining

2015

Oprichting Slamstox

500+

Geplaatste student-athletes

250+

Awards gewonnen

Het proces om een student-athlete te worden is complex. Wij begeleiden sporters en hun ouders gedurende het complete proces, zodat zij zich op hun eigen niveau volledig kunnen ontwikkelen op academisch en atletisch gebied, in een internationale en competitieve omgeving. We vinden het vooral belangrijk dat je terecht komt op een plek die past bij jouw wensen, ambities en toekomstdoelen. Je kunt maar één universiteit kiezen en daarom is het belangrijk om meteen de juiste keuze te maken. Het persoonlijke contact staat bij ons voorop. Hoe beter we je kennen, hoe beter we je kunnen adviseren.

Meer weten over sporten en studeren in Amerika? Contact ons Bekijk onze Wiki pagina

MEET THE TEAM

Ons team bestaat uit een groep fanatieke college sports fanaten met ieder hun eigen kennis en ervaring. Een optimale combinatie om student-athletes te begeleiden. We zijn bloedfanatiek en werken graag samen in teamverband.

Slamstox team member

Pedro Mol

Speelde 4 jaar voor het tennisteam van University of North Carolina Wilmington en heeft daarna Slamstox opgericht.

Slamstox team member

Pedro Mol

Na het behalen van zijn VWO-diploma besloot Pedro om te gaan studeren aan Tilburg University. Al snel kwam hij erachter dat het erg lastig was om dit te combineren met zijn tennis ambities. Na een jaar in Tilburg te studeren besloot hij om een transfer te maken naar University of North Carolina Wilmington, waar hij zijn studie kon vervolgen en ging tennissen voor het tennisteam van de universiteit.

In de periode 2011-2014 was Pedro actief voor UNCW, behaalde hij met zijn team een top 35 ranking in NCAA Division 1 en behaalde hij een bachelor’s degree in International Business en een MBA degree in Finance & Investments. Voor zijn MBA heeft Pedro ook een half jaar in Valencia, Spanje gestudeerd. Daarnaast speelde hij op nationaal en internationaal niveau tennistoernooien en competities.

In 2014 verhuisde Pedro terug naar Nederland. Op basis van zijn kennis, netwerk en ervaring richtte hij Slamstox op om talenten te helpen hun droom als student-athlete waar te maken. Inmiddels is Slamstox veel meer dan dat en is het grotere doel van Pedro om de term “student-athlete” nationale bekendheid te geven in Nederland.

In zijn vrije tijd tennist Pedro in de Eredivisie bij Lewabo, reist hij graag en is hij het liefst actief en ondernemend bezig. Verder kun je hem altijd wakker maken voor een spannende basketball game, een dagje surfen of een goede steak!

Slamstox team member

Kim van der Meulen

Een van onze eerste field hockey players, speelde 2 jaar bij UC Davis en is nu onze field hockey specialist.

Slamstox team member

Kim van der Meulen

Na een lange tijd vol plezier hockeyen bij V.M.H.C Basko maakt Kim in haar examenjaar de overstap naar Oranje Zwart MA1 (nu Oranje Rood) waar zij zich mocht ontwikkelen in de landelijke competitie. Toen ze in mei besloot haar HAVO-examen op te volgen met een Amerikaans avontuur, hielp Slamstox haar in record tijd aan gesprekken met coaches van 11 verschillende universiteiten en verschillende full-scholarship offers. In 3 maanden alles snel geregeld en zo begon zij aan haar avontuur in de eerste divisie bij University of California, Davis in het zonnige California. Hier hockeyde en studeerde zij 2 jaar lang Clinical Nutrition, woonde ze in een apartement met haar teamgenoten en vloog ze vaak in de weekenden met haar team naar de wedstrijden. Direct na terugkomst in Nederland is ze gestart als Hockey specialist. Nu helpt ze meiden die zelfde droom waar te maken.

Kim werkt met het doel alle speelsters een home away from home te bieden en een geweldige tijd te ervaren. Op een universiteit waar ze voldoende uitdaging en mogelijkheden krijgen. Door haar eigen ervaringen, connecties met coaches en speelsters in Amerika en persoonlijke begeleiding geeft ze de meiden die zij begeleid alle informatie die zij nodig hebben om de juiste keuze te maken en vindt zij de perfecte match.

Naast haar activiteiten bij Slamstox, is Kim vaak te vinden op de hockeyvelden bij HOD in Dames 1 en studeert zij ICT. Bekijk Kim haar verhaal!

Slamstox team member

Onno Gras

Digital & Creative wizard. Alle toffe foto's en video's die je ziet op onze social media worden door Onno gemaakt!

Slamstox team member

Onno Gras

Na het afronden van zijn mbo-opleiding is Onno blijven hangen bij het bedrijf waar hij zijn opleiding mocht voltooien. Een sportschool in het dorp waar hij geboren is, Veldhoven. Hier ontdekte Onno zijn liefde voor sport en hoe graag hij zich in deze wereld waant.

Daarna is Onno gestart met de opleiding SPECO Sportcommunicatie op het Fontys in Tilburg. Daar kon hij zijn liefde voor sport combineren met een studierichting die perfect aansluit op zijn wensen en behoeften. Naast de fulltime studie is Onno erg actief gebleven in de sportschool waar hij verschillende lessen per week gaf als instructeur.

In zijn vrije tijd vindt Onno het erg leuk om creatief bezig te zijn, hierdoor is zijn passie voor content creatie ontstaan. Onno heeft in zijn vrije tijd zichzelf wegwijs gemaakt in de creatieve programma’s van Adobe als Photoshop, InDesign en Premiere. Deze skillset kan Onno direct toepassen bij Slamstox om vette content van onze student-athletes te maken.

Onno is erg sportief aangelegd en heeft een speciale voorliefde voor urban- en extreme sports. Freerunnen, skateboarden en inline skaten kan hij allemaal van zijn lijstje afstrepen. Ook kun je Onno elke nacht wakker maken om een flinke afdaling te maken op zijn snowboard.

Slamstox team member

Thijs Seijler

Recruiting specialist en After College manager voor alle student-athletes in de US. Kan overigens ook aardig golfen.

Slamstox team member

Thijs Seijler

Na het behalen van zijn HAVO diploma is Thijs begonnen aan de opleiding Sport- en Bewegingseducatie aan de HAN in Nijmegen. Op dat moment speelde Thijs op nationaal en internationaal niveau golf. Zijn droom was toen om professioneel te gaan golfen na zijn studie. Als snel merkte hij dat het heel moeilijk was om een HBO studie te combineren met golf.

Aan het einde van zijn studie is hij door collega en teamgenoot van The Duke Club Rob van de Vin, geïntroduceerd bij Slamstox om zijn afstudeer onderzoek te kunnen doen. In dit onderzoek heeft hij onderzocht of studenten die in Amerika studeren meer kans maken op een baan in Nederland dan studenten die in Nederland studeren omdat ze bepaalde skills beter ontwikkelen. Na de afronding van zijn onderzoek is Thijs bij Slamstox blijven werken als Golfspecialist en After College Manager. 

Thijs speelt nog altijd op hoog niveau golf. Hij is sinds vier jaar lid bij The Duke Club in Nistelrode en speelt daar in het eerste team. Twee jaar geleden zijn ze gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Verder zal je hem nog altijd zien shinen bij de Nederlandse kampioenschappen en andere grote landelijke toernooien. 

Het doel van Thijs is om het jonge golftalent te helpen hun dromen als student-athlete waar te maken, en de afgestudeerde student-athletes te helpen aan de baan die ze verdienen. Daarnaast is Thijs altijd in voor een potje basketbal, een gezellige ronde golf en een goede grap!

Slamstox team member

Iris Mol

Marketing en communicatiemedewerker bij Slamstox, deinst niet terug voor een potje tennis!

Slamstox team member

Iris Mol

Na het behalen van haar MBO-diploma in Marketing & Communicatie is Iris begonnen aan de opleiding Commerciële Economie aan de Fontys in Eindhoven. Ze zit nu in haar afstudeerjaar en heeft tijdens verschillende stages en projecten ontdekt dat ze mensen helpen en begeleiden het liefste doet.

Afkomstig uit een echte sportfamilie en als zusje van twee student-atletes weet Iris hoe het is om in Amerika te sporten en studeren. Daarom helpt ze graag iedere gemotiveerde atleet bij het vinden van de beste scholarship.

Naast school en werk is reizen haar passie, maar ook is ze altijd in voor een potje op de tennis- of padelbaan!

Slamstox team member

Lorenzo Avanzi

Brazilian goal keeper with Italian roots. Played D1 soccer at USC Upstate. Soccer specialist at Slamstox.

Slamstox team member

Lorenzo Avanzi

Lorenzo is een Italiaanse Braziliaan die tot zijn 15e in Brazilië heeft gewoond. Daarbij heeft hij altijd op hoog niveau voetbal gespeeld maar nam hij school ook erg serieus. Lorenzo kreeg de mogelijkheid om te verhuizen naar Massachusetts in Amerika om High School met voetbal te combineren. Lorenzo heeft zijn High School diploma hier gehaald. Na het behalen van High School in 2018 heeft hij gestudeerd aan de University of South Carolina Upstate waar hij ook als keeper voor het voetbalteam uitkwam (NCAA D1). Op deze universiteit was Lorenzo bezig om zijn diploma in Business Administration te halen.

Door zijn Europese roots is Lorenzo naar Eindhoven verhuisd om een start te maken aan de opleiding International Business op het Fontys te Eindhoven. Mede door zijn kennis van college, zijn internationale netwerk en ervaring dacht Lorenzo een goede aanwinst te zijn voor Slamstox. Slamstox is een goede kans voor Lorenzo om zijn eigen professionele skills te ontwikkelen terwijl hij Nederlandse voetballers naar Amerika helpt.

In zijn vrije tijd houdt Lorenzo ervan om naar de sportschool te gaan, uit te gaan met vrienden, nieuwe talen en skills te leren, door europa te reizen en natuurlijk kroketten en frikandellen te eten! In de komende jaren doelt Lorenzo erop om zijn opleiding International Business af te maken en mogelijk een master te starten.

Slamstox team member

Marique Dieudonné

Field hockey specialist bij Slamstox. Combineert haar werk bij Slamstox met haar studie en speelt promotieklasse hockey.

Slamstox team member

Marique Dieudonné

Nadat Marique haar stage bij Slamstox heeft afgerond is zij blijven werken als field hockey specialist en helpt ze enthousiaste speelsters de overstap te maken. Marique combineert haar werk bij Slamstox met haar studie en promotieklassen hockey.

Tot haar 18e hockeyde Marique op het hoogste niveau bij Oranje Rood. Nu speelt ze haar 2e seizoen bij MOP in de promotieklasse met als doel om uiteindelijk de stap naar de hoofdklasse te maken! Als echte hockeyfan zal Marique daarom veel meiden helpen om hun droom als student-athlete in Amerika waar te maken.

Buiten hockey en school kijkt Marique graag naar sportwedstrijden- en docu’s. Ook vindt ze het erg leuk om gezonde gerechtjes en baksels te maken en deze te fotograferen

Slamstox team member

Brian Riesmeijer

Basketbal specialist bij Slamstox. Speelde 2 jaar voor EMCC, bekend van de Netflix show "Last Chance U"

Slamstox team member

Brian Riesmeijer

Na jaren basketbal gespeeld te hebben op hoog niveau in Nederland vertrok Brian naar Mississippi voor zijn basketbal en studie. De netflix film ‘Last chance U’ als eens gezien? De school waar deze film zich afspeelt is East Mississippi Community College, waar Brian voor gescout werd met een volledige studiebeurs. Door zijn ervaring weet Brian hoe hij student-athletes fysiek het best kan voorbereiden en adviseren over college basketbal en wat

de voordelen zijn van student-athletes voor hun toekomst. Zijn tijd in de Verenigde Staten bracht een groot netwerk van basketbal spelers, coaches en universiteiten mee, die hij nu fantastisch kan inzetten voor Slamstox atleten.

Slamstox team member

Ron Zwerver

Volleybal specialist, Olympisch gouden medaille winnaar en voormalig coach van Oregon State University.

Slamstox team member

Ron Zwerver

Oud volleybal international, gouden medaille winnaar op de Olympische Spelen en voormalig coach van het Nederlands team en bij Oregon State University. Niet alleen volleybal specialist bij Slamstox dus, maar vooral ook volleybal legende. En daar zijn we trots op!

Ron weet hoe mooi de volleybalsport in Amerika is, hoe bijzonder de sfeer is binnen college volleybal wedstrijden en hoe goed de faciliteiten op de universiteiten zijn. Daarom wil Ron, samen met Slamstox, ervoor zorgen dat jouw droom om college volleybal in Amerika te spelen waargemaakt kan worden. Wisten jullie al dat Ron 200 centimeren lang is?

Meer zien van Ron? Neem contact met ons op!

Slamstox team member

Martijn Koenen

Voetbal specialist. Trainer geweest bij Lommel SK, Willem II en huidig trainer bij Ajax.

Slamstox team member

Martijn Koenen

Na de opleiding Bewegingsagoog afgerond te hebben, bleek werken in de praktijk toch wat beter te passen bij Martijn. Hij gaf in 2014 de voorkeur aan het trainerschap bij de jeugdopleiding van Willem II in plaats van de opleiding tot fysiotherapeut. Door zelf altijd gevoetbald te hebben, maar ook in 2011 gestart te zijn als trainer bij de voetbalschool ‘Soccer Academy Eindhoven’ werd de passie voor werken met jonge maar ook oudere voetballers steeds groter. Na 3 seizoen bij Willem II, kwam er een uitstap voor 2 seizoenen naar België. Nu inmiddels gaat hij zijn 3e seizoen in als trainer bij AFC Ajax. Na een studie sportpsychologie, is Martijn nu inmiddels bezig met de opleiding tot pedagoog. In zijn vrije tijd sport hij zelf graag, leest hij graag maar is hij toch het liefst op het veld te vinden.

Slamstox team member

Famke Heinst

4 jaar track & field atleet geweest bij High Point University. Super snelle mid distance runner.

Slamstox team member

Famke Heinst

Nu Famke is afgestudeerd aan High Point University gaat zij na het behalen van haar Bachelor’s Degree in Exercise Science verder studeren aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Naast deze master Cognitive Neuroscience werkt zij nu ook voor Slamstox waarbij zij zich vooral richt op Track & Field. Famke zal hierbij atleten recruiten en begeleiden in hun proces om de perfecte fit te vinden bij een Amerikaanse universiteit. Op basis van haar ervaring zal zij atleten adviseren en ondersteunen bij hun Amerikaanse avontuur voor een onvergetelijke ervaring als student-athlete.

In combinatie met werk en studie traint zij ook nog volle bak voor haar eigen atletiek carrière als mila-loopster waarbij zij deelneemt aan wedstrijden op (inter-)nationaal niveau en haar eigen Olympische droom najaagt. Als er dan toch nog wat vrije tijd overblijft drinkt ze graag koffietjes op het terras met vriendinnen, maakt ze een mooie ronde met de racefiets en heeft ze altijd vers gebakken bananenbrood in huis.

Slamstox team member

Marle van Dessel

Field hockey specialist bij Slamstox. Een levende legende bij VCU, waar ze 4 jaar hockeyde samen met haar twee zussen.

Slamstox team member

Marle van Dessel

Na het behalen van haar VWO diploma in 2007 wist Marle nog niet zo goed in welke richting ze verder wilde studeren en nam ze een tussenjaar om te studeren en hockeyen in de Verenigde Staten (Virginia Commonwealth University). Dat bleek een gouden zet, want zes jaar later, 2 diploma’s, werkervaring, en ontelbaar waardevolle memories later kon ze volmondig zeggen dat het de beste keuze uit haar leven is geweest.

 

Dankzij de professionele sportcultuur en vele trainingsuren in Amerika kon Marle eenmaal terug in Nederland haar hockey carrière op hoog niveau vervolgen bij Were Di (Tilburg) in de Overgangsklasse en later de Promotieklasse. Hier speelt ze inmiddels alweer 9 jaar.

 

Als Field Hockey Specialist bij Slamstox gaat Marle met veel enthousiasme er voor zorgen dat Nederlandse hockeysters ook zo’n geweldige tijd kunnen gaan beleven. Ze helpt je met het proces van A tot Z.

 

Wanneer Marle niet op het hockeyveld te vinden is, is ze niet vies van een potje tennis/padel of andere sportieve activiteiten.

Slamstox team member

Jill van den Dungen

Heeft in Amerika in 5 jaar tijd voor 3 universiteiten getennist. Tennis specialist bij Slamstox!

Slamstox team member

Jill van den Dungen

Aan het eind van de middelbare school had Jill één doel; haar Amerikaanse college droom volgen. De kans om te tennissen in een teamverband, wedstrijden te spelen tegen andere scholen en studeren tegelijkertijd vond ze geweldig. In 2016 begon ze bij DI Louisiana Tech, hierna maakte ze de overstap naar DII Southwest Baptist University waar ze de bachelor International Business heeft afgerond. Bij SBU, heeft ze succesvolle jaren gehad met het team en individueel 3 achtereenvolgende All-American awards ontvangen. Na haar bachelor, ging ze naar College of William & Mary om de master Business Analytics te volgen.

 

Na vijf jaar college tennis en verschillende universiteiten in USA, is ze weer terug in Nederland en volgt ze nu de master Supply Chain Management aan Tilburg Universiteit in combinatie met tennis. Daarnaast werkt Jill bij Slamstox om andere atleten de kans te geven om hun Amerikaanse droom te volgen. Na eigen ervaringen en kennis, meer dan 25 staten te hebben gezien en de connecties met coaches en spelers gaat ze andere atleten helpen de perfecte match te vinden.

 

Slamstox team member

Peter Lucassen

Won 4 jaar op rij de NCAA D1 championships met University of Southern California. Tennis en West Coast specialist.

Slamstox team member

Peter Lucassen

Peter Lucassen heeft een fantastisch netwerk in de tenniswereld. Hij heeft goede contacten met tennis coaches van universiteiten die hij vanuit zijn woonplaats in California goed kan onderhouden. Dit grote netwerk heeft hij te danken aan zijn eigen prestaties binnen de sport. Peter won namelijk de NCAA national Championships toen hij bij de universiteit van Southern California speelde.

Na zijn carrière als tennisser, is Peter nu ook succesvol als coach. Hij heeft inmiddels veel mooie prijzen gewonnen als coach van professionele tennissers. Ook heeft hij zijn eigen tennis academie in Los Angeles.

Peter weet alles van de overgang van college tennis naar professioneel tennis en omgekeerd en kan vanuit zijn woonplaats atleten die via Slamstox naar de Verenigde Staten gaan perfect ondersteunen.

Wil je ook bij Slamstox werken? Stuur ons je CV

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen? Available from 00:00 to 23:59 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday