Image

Ijshockey

College ijshockey in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau ijshockey te combineren. Wil jij meer weten over college ijshockey, de mogelijkheden, voorwaarden, of meer? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College ijshockey en studeren in Amerika

Meer dan 180 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor ijshockey atleten die graag ijshockey met hun studie willen combineren. College ijshockey is dé manier om een betere ijshockey athlete te worden, zowel fysiek als mentaal sterker te worden, een netwerk van internationale vrienden te creëren en jezelf maximaal te ontwikkelen. Daarbij behaal je een erkend diploma dat de fundering gaat leggen voor een succesvolle carrière.

Voor veel spelers is college ijshockey ook een perfecte route om later prof te worden.

Hoe werkt college ijshockey?

College ijshockey is anders dan het ‘normale’ ijshockey dat je in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt in Amerika niet voor een clubteam, maar voor een school of een universiteit. In Amerika is dit de hoogst haalbare competitie voor jeugdspelers.

Gemiddeld bestaat een team uit ongeveer 18 jongens, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste teams van Amerika aan mee mogen doen!

Het allergrootste verschil is de sfeer die er hangt tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er ineens middenin de wedstrijd over de baan wordt geschreeuwd en dat er duizenden fans en studenten zitten te kijken: het energielevel is erg hoog!

College ijshockey fun & facts

Wist je dat …

  • Er in college ijshockey 3 divisies zijn met wel 20 conferences?
  • Een van de grootste ijshockey universiteitsstadion in de VS bijna 20.000 zitplaatsen heeft?
  • Als je met jouw college ijshockey team in de halve finale komt, je mee mag doen aan het ”frozen four” toernooi?’
  • Ongeveer 33% van de huidige NHL spelers student-athletes zijn geweest?
  • Er jaarlijks speciale toernooien zijn waar colleges in NHL stadions mogen spelen?
  • Er jaarlijks 30 miljoen dollar aan scholarships wordt uitgekeerd aan college ice hockeyers?

Lees meer

Voorwaarden en scholarships

Het college ijshockey systeem is onderverdeeld in drie verschillende divisies en binnen de divisies is er veel niveauverschil. Daarom verschilt het ijshockey niveau veel van de top in Division 1 tot club- en regionale spelers in lagere divisies. Afhankelijk van jouw niveau en ambities selecteren we een divisie en een universiteit die het beste bij je past.

Slamstox helpt zowel nationale spelers als spelers met een regionale achtergrond. In Amerika ligt het ijshockey niveau zeer hoog, waardoor het niet altijd makkelijk is voor Nederlandse spelers om een studiebeurs in Amerika te kunnen bemachtigen.

Academische voorwaarden

Om college ijshockey te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Scholarships

Studeren aan een Amerikaanse universiteit kan tot $75.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor veel Nederlandse studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college ijshockey teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college ijshockey ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een “full” scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. De hoogte van jouw scholarship wordt bepaald op basis van je sportniveau, academische niveau, en je wensen en ambities.

Lees hier meer over scholarships!

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college ijshockeyer te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship op een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw sportniveau als jouw academische wensen.

Daarnaast creëren wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat ijshockeycoaches weten wie jij bent!

Carrièrekansen na college ijshockey

Nadat je vier jaar geijshockeyd en gestudeerd hebt aan de universiteit, zijn er gegarandeerd unieke mogelijkheden voor je: zowel op als naast de baan. Sommige van de beste college ijshockeyspelers gaan werken aan een professionele carrière. Anderen beginnen aan hun maatschappelijke carrière.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen? Klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Vul hier je telefoonnummer in, in een internationaal format zoals het voorbeeld hier: [+][country code][your phone number] p.s. je hoeft de haakjes niet te gebruiken ;)
  • Hidden

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?