Vandaag is het alweer tijd voor de vijfde staat in onze serie ‘What to do when in …’. We nemen je deze maand mee naar Michigan! In deze serie laten we je de leukste bezienswaardigheden en activiteiten zien van één van de 50 staten. Als student-athlete besteed je natuurlijk veel tijd aan sporten en studeren. Gelukkig is er ook voldoende tijd om het land te gaan ontdekken.

First things first: waar ligt de staat Michigan? Check het hieronder op de Slamstox kaart.

USA Map – Slamstox office

Vandaag laten we je dus de hoogtepunten zien van de staat Michigan. De staat beschikt over tal van mooie natuurgebieden, ware metropolen en heeft veel mooie plekken die je gezien moet hebben.

Tahquamenon Falls State Park

Dit park ligt helemaal in het oostelijke puntje van de staat. Het grootste deel bestaat uit onontgonnen bossen, de rivier en watervallen van de Tahquamenon vormen het middelpunt van het park. De Tahquamenon Falls behoren bovendien tot een van de grootste watervallen van Oost Amerika. Heel indrukwekkend als je het ons vraagt. In de rest van het park vind je nog veel meer watervallen die je vanaf het land of zelfs vanaf het water kunt bekijken. Daarnaast leent het park zich ook uitstekend voor het maken van mooie wandelingen. Een echte must visit wanneer je je even tot rust wilt komen in het drukke Amerika.

Tagquamenon Falls

Frankenmuth

Frankenmuth staat bekend om haar architectuur in Beierse stijl. In het midden van de stad staat een historisch museum, dit museum belicht de Duitse geschiedenis van de stad. In dit typisch Duitse stadje midden in Michigan staat er ook altijd een koud biertje voor je klaar. Bovendien zijn er het hele jaar door genoeg activiteiten te doen in dit dorpje. ”Little Bavaria”, zoals het dorp ook wel wordt genoemd, is hierdoor het hele jaar door het bezoeken waard. Maar als je de mogelijkheid hebt, is een bezoek tijdens de kerstperiode echt een aanrader. Bezoek Frankenmuth en dompel je onder in deze magische wereld.

Frankenmuth – Michigan

Mackinac Island

Mackinac eiland ligt in Lake Huron, tussen verschillende schiereilanden in. Mackinac Island State Parc beslaat het het grootste deel van het eiland. Het park bestaat grotendeels uit bosgebied, maar de beroemde Arch Rock-formatie vormt ook een belangrijk onderdeel van dit park. Deze natuurlijke stenenboog is ontstaan aan het einde van de ijstijd en ligt zo’n 45 meter boven de zee. Vanaf de verschillende uitkijkpunten in het park, heb je bovendien prachtig uitzicht over zee en al het groen.

Naast het grote Nationale park bevinden zich op eiland ook talloze mooie, bijzondere, historische huizen in typisch Amerikaanse stijl. Wat ons betreft is dit eiland echt de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.

Mackinac Island

Isle Royale National Park

Isle Royale National Park is gelegen op een eiland midden in het meer op de grens tussen Amerika en Canada. Een leuk feitje: je kunt het park alleen via het water bereiken. Eenmaal op het eiland ligt een ruig landschap voor je, waar je je uren, zo niet dagen lang kunt vermaken. Op het eiland lopen ook allerlei dieren rond, waaronder elanden en wolven. Op het eiland zijn allerlei wandelroutes waar langs je het gebied kunt verkennen. Liever vanaf het water de omgeving bekijken? Huur dan een kano of kajak, urenlang plezier gegarandeerd.

Isle Royale National Park

Detroit

Detroit is de grootste stad in de staat Michigan en staat vooral bekend vanwege haar link met de auto-industrie, de bijnaam van de stad is dan ook niet voor niets ”Motor City”. Vanaf 1950 raakte de stad als gevolg van de automatisering in de industrie steeds verder in verval en nam de leegstand in rap tempo toe. Inmiddels is de stad weer aan het groeien en is de stad vooral populair bij de jongere generatie. In de video hieronder word je in een virtuele tour meegenomen door de stad Detroit en kun je de link met de industrie nog duidelijk terugzien.

Leuk feitje: De bekende Amerikaanse rapper Eminem is opgegroeid in Detroit.

Detroit Institute of arts

Detroit Institute of Arts is een museum gelegen in het centrum van Detroit. Het museum huisvest een van de grootste en belangrijkste kunstcollecties van de Verenigde Staten. Niet zo gek dat het museum volgens menigeen tot de beste van het land behoort. De kunstcollecties van het museum komen van over de hele wereld. Naast de imposante kunst staat het museum ook nog eens bekend om het gebouw zelf, die hoog staat aangeschreven bij architecten. Het gebouw maakt bovendien onderdeel uit van het Cultural Center Historic District, Detroit. Wat ons betreft is dit museum zeker een bezoekje waard als je in de stad bent.

Detroit Institute of Arts

The Henry Ford

The Henry Ford is een historisch museum complex, gelegen net buiten Detroit. In het museum zijn enkele belangrijke historische items terug te vinden: de limousine van John F. Kennedy, de stoel van Abraham Lincoln (beiden voormalig President van de VS), het laboratorium van Thomas Edison, de Rosa Parks bus en nog veel meer. Het museum trekt jaarlijks ruim 1,7 miljoen mensen en behoort daarmee tot het grootste museumcomplex van de Verenigde Staten. Wat de locatie extra bijzonder maakt is dat het sinds 1981 een Nationaal Historisch monument is. Bezoek The Henry Ford en waan je weer even terug in de tijd.

Henry Ford Museum

Pictured rocks national lakeshore

Pictured Rocks National Lakeshore ligt helemaal in het noorden van de staat Michigan. Het staat bekend om zijn dramatische en veelkleurige kliffen langs de waterrand. Ongewone zandsteenformaties bepalen de landtongen in dit landschap van het park. Een aanrader is om dit gebied per boot te verkennen, op deze manier kun je ook de overblijfselen van diverse scheepswrakken zien, deze liggen verspreid langs de kustlijn rond de 19e-eeuwse vuurtoren van Au Sable Point.

Pictured rocks national lakeshore

Michigan Stadium

Michigan stadium is de thuisbasis van het American football team van the University of Michigan. Met een capaciteit van 107.601 bezoekers behoord het stadion tot het grootste stadion van Amerika en het derde grootste stadion ter wereld. Niet zo gek ook dat dit stadion de bijnaam ”The Big House” draagt. In het verleden hebben ook diverse Europese clubs hier wedstrijden gespeeld, wij snappen wel waarom. Wat een inmens stadion! Wat ons betreft een echte must visit als je in Michigan bent of simpelweg het echte Amerikaanse (college) football gevoel wilt hebben.

Michigan stadium

Genoeg leuke dingen te zien en te doen in Michigan dus. Wij snappen wel dat student-athletes naar Michigan willen gaan. Wil jij student-athlete worden of meer informatie over sporten en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!