De tweede staat in onze serie ‘What to do when in …’ is New York State! In deze serie laten we je de leukste bezienswaardigheden en activiteiten zien van één van de 50 staten. Als student-athlete besteed je natuurlijk veel tijd aan sporten en studeren. Gelukkig is er ook voldoende tijd om het land te gaan ontdekken. Vandaag vertellen we je alles over de staat New York. Laten we eens beginnen met waar de staat ligt. We zullen hem even voor je aanwijzen op de Slamstox kaart… Check het hieronder!

USA Map – Slamstox Office

Veel mensen zullen bij de staat New York meteen denken aan New York City, maar New York State heeft nog veel meer te bieden. De staat kent indrukwekkende natuurgebieden, imposante steden en nog veel meer. Benieuwd wat je allemaal kunt doen? Lees dan snel verder!

New York City

New York City is zonder twijfel de meest bekende stad in New York State. New York is een wereldstad en staat voor vele bekend als the ‘Big Apple’. Deze imposante stad heeft dan ook enorm veel plekken die je gezien moet hebben. Het imposante Times Square, the Brooklyn Bridge, Statue of Liberty en Empire State Building zijn slechts enkele van de vele (bekende) highlights van New York. Neem de metro en ontdek de hele stad.

New York City skyline

Yankee Stadium

Yankee stadion is een honkbalstadion in the Bronx in New York City en de thuishaven van New York Yankees. Het stadion biedt onderdak aan ruim 50 duizend toeschouwers. In het stadion kunnen naast honkbalwedstrijden ook voetbal en American football wedstrijden gehouden worden. Het stadion is geopend in 2009 en is een van de duurste stadions ooit gebouwd. Extra leuk je kunt tijdens een bezoek ook deelnemen aan een stadiontour waardoor je echt de ins en outs van het stadion leert kennen.

Yankee Stadium

The Plaza Hotel New York

The Plaza – a Fairmont Managed Hotel is een iconisch hotel in New York City. Sinds de opening in 1907 heeft het hotel zich ontwikkeld tot hét hotel voor wereldleiders, bekende musicalsterren, Hollywood acteurs en andere bekende mensen van over de hele wereld. Maar de reden waar veel mensen dit hotel van zullen herkennen is uit de bekende Home Alone flims, in het tweede deel verblijft hoofdpersoon Kevin McCallister hier meerdere nachten. Een leuke kans om tijdens een bezoek aan New York City dit hotel eens van dichtbij te bekijken.

The Plaza Hotel New York

The Bronx Zoo

The Bronx Zoo in New York City opende al in 1899 zijn deuren en is intussen de grootste stedelijke dierentuin van Amerika en biedt daarmee onderdak aan meer dan 10.000 dieren, meer dan 700 verschillende soorten. Waaronder tijgers, olifanten, een neushoorn, verschillende soorten apen en nog veel meer. De dierenverblijven zijn gekopieerd van hun natuurlijke leefomgeving. De dierentuin maakt onderdeel uit van een programma van Wildlife Conference Society. Dit programma maakt zich hard voor het welzijn van dieren. Dagelijks werkt een groot team om het leefgebied en leven van (wilde)dieren te redden.

Ingang Bronx Zoo

Niagara Falls

De indrukwekkende Niagara watervallen zijn een echte must see als je in New York State bent. De watervallengroep (bestaande uit drie watervallen) vormt de natuurlijke grens tussen New York en Canada en behoort tot een van de grootste watervallen ter wereld. De watervallen: Horseshoe Falls, American Falls en Bridal Veil Falls. De Niagara Falls liggen in een prachtig natuurpark, waar je ook nog eens gratis naar binnen kunt. Wil je de watervallen écht goed bekijken, dan kun je een boot- of helikopter tour boeken en de watervallen op een unieke manier bekijken.

Horseshoe falls – Niagara Falls

Rochester

Rochester staat bekend om zijn historische gebouwen. De gebouwen in het centrum stammen grotendeels uit de tijd van de Industriële revolutie, waardoor de stad hedendaags nog steeds een bijzondere, industriële uitstraling heeft. Tegenwoordig zijn vooral veel bedrijven uit de geavanceerde techniek hier actief. Maar alleen het uiterlijk van de stad geeft al een genoeg reden om hier eens door de straten te willen lopen, want waar anders kom je nu zomaar midden in de stad een waterval tegen?

High Falls in Rochester

The Hamptons

The Hamptons ligt in het oosten van het eiland Long Island. De plek staat bekend als zomerbestemming van veel welvarende inwoners van New York City. En wij snappen wel waarom: the Hamptons wordt gekenmerkt door uitgestrekte stukken strand, en een binnenland met veel groen en historische architectuur en huizen uit de 18e eeuw. In het Montauk Point State Park, nabij the Hamptons, staat de Montauk vuurtoren. Deze vuurtoren was de eerste vuurtoren in de staat New York en is de vierde oudste, actieve vuurtoren van heel Amerika. Vanaf deze locatie is mooi uitzicht over zee gegarandeerd.

The Hamptons Montauk

Cliffside Coaster – Adirondack Mountains

In 1932 en 1980 werden de Olympische Winterspelen gehouden in Lake Placid. Beide jaren werd het onderdeel bobsleeën gehouden op de Mt. Van Hoevenberg. Tegenwoordig is er een heuse rodelbaan gebouwd op deze plek. En bovendien is dit de langste rodelbaan van heel Amerika. Aan de hand van timing en audio ondersteuning, krijg je als bezoeker echt even het gevoel alsof je zelf een Olympische bobsleeër bent.

Power House – Boldt Castle

The Power House maakt onderdeel uit van het Boldt kasteel en ligt op harteiland in Alexandria Bay tegen de Canadese grens aan. In het begin van de 20ste eeuw liet George Boldt een prachtig kasteel bouwen voor zijn vrouw, droevig genoeg overleed zijn vrouw nog tijdens de bouw en duurde de bouw in totaal meer dan 70 jaar. Tegenwoordig trekt het kasteel jaarlijks hordes toeristen en is het Power house altijd één van de verassende details bij het kasteel. Belangrijk detail je kunt het kasteel alleen per boot bereiken, extra leuk voor een dagtrip.

Power House in Alexandria Bay

Genoeg leuke dingen te zien en te doen in New York State dus. Wij snappen wel dat student-athletes graag naar New York State willen gaan. Wil jij student-athlete worden of meer informatie over sporten en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!