In de University Spotlight van deze week gaan we het hebben over de universiteit van een van onze Slamstox-tennissers: Jim Hendrikx! Jim hebben jullie misschien al eerder voorbij zien komen, hij stond namelijk een tijdje terug in het artikel over de top 10 UTR College Tennissers.

Jim is afkomstig uit het Brabantse Heeze en werd tijdens zijn jeugd opgeleid bij Amjoy Tennis. Hij behoorde altijd tot de beste spelers in zijn leeftijd, behaalde zijn VWO-diploma op het Sint Joris College in Eindhoven en vertrok in september 2020 naar Samford University. Daarmee transformeerde Jim van ‘Amjoy Tiger’ tot ‘Samford Bulldog’!

Op Samford volgt Jim een studie en is hij onderdeel van het Men’s tennis team. Het team bestaat uit 10 spelers die afkomstig zijn uit Amerika, Engeland, Argentinië, Zuid-Afrika, Spanje, Peru, Tunesië én Nederland. Super internationaal dus. Jim’s teamgenoot uit Peru, Victor Chaw, is zijn vaste dubbelpartner. Samen vormen zij het gouden duo dat nu al een plekje in de geschiedenisboeken van de universiteit heeft weten te bemachtigen. Maar daarover lees je later meer.

Samford is een mooie universiteit die atletisch het beste voor de bulldogs wil, daarover zei Jim het volgende tegen het ED:

“Ik denk dat de faciliteiten op Samford vergelijkbaar zijn met die van PSV. Als ik nu bel, lig ik over vijf minuten bij de fysio op de behandeltafel. En er staat binnen tien minuten een coach klaar als ik wil gaan trainen.”

Jim Hendrikx – Student-athlete

Wil je meer te weten komen over Jim en zijn universiteit? Blijf dan nog even lezen!

Campus

Samford University is een privé universiteit gelegen in Birmingham, Alabama. De universiteit bestaat sinds 1841 en er studeren jaarlijks zo’n 5800 studenten. Voor Amerikaanse begrippen is dat weinig, maar dat is normaal voor een private university. De campus ligt er mooi bij, je ziet een deel op de foto hieronder.

Samford University – Campus

Net zoals in iedere university spotlight nemen we een kijkje naar wat wij het meest bijzonder vinden, de sports facilities! Ook Samford University wil het allerbeste voor de Bulldogs. Twee bijzondere faciliteiten van Samford vind je hieronder.

American Football, één van de grootste sporten in Amerika en ook voor Samford University is het een belangrijk onderdeel. Het American Football team heeft maarliefst twee faciliteiten waar ze gebruik van kunnen maken: het ‘sullivan-cooney family fieldhouse’ en het ‘seibert stadium’. Dat laatste zie je op de foto hieronder. Het is sinds 1958 al het thuisstadion waar de bulldogs hun wedstrijden spelen!

Seibert Stadium – Samford University

Het ‘Pete Hanna Center’ is een andere te gekke facility op de universiteit, het is het stadion waar de basketbal- en volleybalteams hun wedstrijden spelen. Een mooi stadion waar maarliefst plek is voor 5000 fans tegelijk! Inclusief coole Bulldog in het midden op de vloer. Je ziet het op de foto hieronder.

Pete Hanna Center – Samford University

Naast bovenstaande faciliteiten zijn er ook nog buiten- en binnentennisbanen te vinden, een indoor- en outdoor atletiekbaan, een golfbaan, een honk- en softbal veld en nog veel meer.. Wil je alles zien? Check dan de facilities page op de athletic website.

En als je meer wilt zien van de campus, check dan onderstaande video van de universiteit!

Wil je ook student-athlete worden op een Amerikaanse universiteit?

Sport

De student-athletes op Samford worden de Bulldogs genoemd, in totaal zijn er 15 varsity teams in 9 verschillende sporten. De Bulldogs zijn onderdeel van de NCAA Division I en komen uit in de Southern Conference. De universiteitskleuren zijn rood & blauw en jawel: ook deze universiteit heeft een te gekke mascotte! Je spot ‘Spike the Bulldog’ op de foto hieronder.

Spike the Bulldog – Samford University

Ook heeft Samford een eigen ‘fight song’ waarmee de student-athletes aangemoedigd worden. Ken jij ‘m al uit je hoofd Jim?

Fight, Fight, Fight, for Samford Bulldogs
Going onward to victory.
Oh, we’ll wear the red and blue,
Samford we’re all for you…and we love you too!
Fight, Fight, Fight, for Samford Bulldogs
Go onward to victory.
Oh we’ll give a cheer or two,
Samford we’re all for you…Fight
, Fight, Fight!

Dat aanmoedigen bleek succesvol: sinds de universiteit in 2008 onderdeel werd van de Southern Conference wist de universiteit maarliefst 48 Conference Titles te pakken!

Jim’s tijd als student-athlete op Samford is nog maar net begonnen, maar nu al heeft hij resultaten geboekt die in de geschiedenisboeken van de school komen te staan. Zo behaalde hij samen met zijn dubbelpartner de top 20 van alle scholen in Amerika en schopte ze het samen tot het NCAA Men’s Doubles Championships. Een hele knappe prestatie waar veel student-athletes naar streven! Over het behalen van de top 20 vertelde Jim het volgende:

“Ik kreeg een bericht van de president van de school, hij is trots. We beleven het hier écht samen.”

Jim and his teammate Victor Chaw

Het succes van het team is te danken aan de talentvolle en hardwerkende spelers, maar ook aan het coachingswerk van Rahim Esmail. Hij is de Head Coach van het men’s tennis team en werd uitgeroepen tot ‘Southern Conference Coach of the Year’. Coach Rahim was niet de enige die een onderscheiding kreeg, maarliefst zes ‘honors’ werden uitgereikt binnen het men’s tennis team. Daarvan waren er twee voor Jim: ‘First team doubles honors’ en hij werd uitgeroepen tot het ‘All-Freshman team’. Go Jim!

De onderstaande video maakte de universiteit in 2019 over de ‘athletic department’. Check it out!

Studie

Studeren, ook dat doen de bulldogs. Dat is immers wat een student-athlete, een student-athlete maakt. Er worden heel veel verschillende opleidingen aangeboden op Samford, als je wilt weten of de studie die jij leuk vindt ook aangeboden wordt op de universiteit kun je even deze pagina checken.

We hebben nog een aantal fast facts over Samford op een rijtje gezet. Want wist je dat…

  • slechts 33% van de studenten op Samford man is?
  • 65% van de studenten op de universiteit woont?
  • 60% van de lessen gegeven wordt met minder dan 20 studenten?
  • de student:faculty ratio 13:1 is?
  • je tijdens de diploma uitreiking op Samford erbij loopt als op onderstaande foto? #bucketlistdingen!
Graduation Day – Samford University

Denk jij nu: “Wat Jim doet, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.