Een tijdje geleden hebben wij de beste college sports programs aller tijden voor jullie op een rijtje gezet. De ‘University of California, Los Angeles’ (beter bekend als UCLA), stond in deze lijst op maarliefst de derde plek. En dat is zeker niet het enige rijtje waar we deze bijzondere universiteit terugvinden, zo werd UCLA dit jaar uitgeroepen tot ‘best public university’. Een hele bijzondere titel!

Best public university van Amerika, dat word je niet zomaar. De mooie campus met de allerbeste faciliteiten, de bijzondere alumni en de enorme prijzenkast van het athletic programma hebben daar allemaal aan bijgedragen. En dan hebben we het nog niet eens over de locatie, want ehhh.. wie wil er nou niet in Los Angeles, Californië wonen? California dreaming baby!

Pedro bij UCLA

Pedro, de oprichter van Slamstox, heeft UCLA een aantal jaar geleden bezocht en ging op de foto met het welbekende logo. Go Bruins!

Hoewel er (nog) geen Slamstox student-athletes onderdeel zijn van UCLA, mocht deze universiteit niet langer ontbreken in ons portfolio aan University Spotlights. Er studeren jaarlijks namelijk wel zo’n 30.000 studenten aan de universiteit met allemaal een eigen bijzondere verhaal: van de beste studenten tot aan de meest gedreven sporters, de UCLA ‘Bruins’ zijn van alle markten thuis.

Wil je meer weten over de faciliteiten én de student-athletes van UCLA? Lees dan snel verder!

Campus

Nadat je de intro gelezen hebt komt dit niet meer als verassing, maar we kunnen het niet vaak genoeg benoemen: UCLA is dus gevestigd in Los Angeles! We hoeven jullie vast niet uit te leggen wat voor bruisende en veelzijdige stad dat is. Het is namelijk een stad met bijna 4 miljoen inwoners, met voldoende bezienswaardigheden voor een week en waarbij je hier & daar de grootste sterren zomaar op straat kunt spotten. In levende lijven, of in de vorm van een ster op de ‘Walk of fame’. Een deel van de stad zie je op de foto hieronder.

Los Angeles, California

De campus ligt niet alleen in Los Angeles, maar ook vlakbij Bel-Air en Beverly Hills. Twee steden die onderdeel zijn van ‘Los Angeles County’ en voornamelijk bekend van de velen sterren die er wonen. En voor de oplettende lezers onder ons: ook series als ‘The Hills’ en ‘Totally spies’ speelden hieraf, want ja, wie groeide hier niet mee op?

Maar niet alleen downtown LA ligt in de buurt voor de studenten van UCLA, de campus ligt namelijk ook op een steenworp afstand van de Grote Oceaan. De ideale hotspot voor surfers.

UCLA werd opgericht in 1919 en is de grootste universiteit van alle Universities of California. Dat is het openbare universiteitssysteem waar tien campussen, verspreid over de staat, onderdeel van zijn. De bekendheid van UCLA is snel gestegen in de afgelopen 100 jaar, want UCLA wordt nu beschouwd als een van de beste universiteiten in de Verenigde Staten!

De campus bestaat uit ongeveer 200 (!) gebouwen verspreid over 1,7 km2 en is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk gedeelte. Over alles wat er op de campus te vinden valt kunnen we nog uren schrijven, maar daar is helaas te weinig ruimte voor in dit artikel. Omdat beelden meer zeggen dan duizend worden, zeggen wij: check vooral onderstaande video even. Het geeft een beeld van de bijzondere campus van UCLA!

American Football is dé Amerikaanse (college) sport, UCLA is een van de meest bijzondere Amerikaanse universiteiten. Je raadt het al… De combinatie van deze twee moet al helemaal groots zijn, en dat klopt! De thuishaven van het American football-team van de UCLA Bruins is de ‘Rose Bowl’. Een enorm stadion waar maarliefst plek is voor 91.136 toeschouwers, echt enorm dus! Tevens het grootste stadion van de campus. In dit stadion werd maarliefst 5 keer de Super Bowl georganiseerd, dé grote jaarlijkse finale van de National Football League. Hoe vet is dat! De Rose Bowl werd speciaal gebouwd voor American football, maar is ook meerdere keren gebruikt voor verschillende sporten op de Olympische Spelen en meerdere WK’s.

Ook het Los Angeles Tennis Center ziet er prachtig uit. Het complex beschikt over acht hardcourtbanen en staat midden in de stad, in de open lucht.  Het werd officieel ingewijd op 20 mei 1984, net op tijd om de NCAA Women’s Tennis Championships en de Olympische Spelen van 1984 te organiseren. Op de foto hieronder kun je zien hoe het Tennis Center eruit ziet tijdens zonsondergang. Zie jij jezelf hier al tennissen? Gaaf toch!

Los Angeles Tennis Center

Buiten het American Football stadion en de tennisbanen is er natuurlijk nog heel veel meer bijzonders te vinden op de campus. Bekijk hier alle faciliteiten van de University of California, Los Angeles!

Sport

De ‘UCLA Bruins’, zo wordt de groep student-athletes van UCLA genoemd. De teams spelen in de NCAA Division l en zijn onderdeel van de Pac-12 Conference. UCLA heeft in totaal 25 teams, waarvan 11 herenteams en 14 vrouwenteams. De mannensporten zijn als volgt: baseball, basketbal, track & field (indoor & outdoor), American football, golf, voetbal, tennis, volleybal en waterpolo. Hetzelfde geldt voor de vrouwen, echter is er voor hen geen American Football en honkbalteam. Wel doen de dames aan baseball, beachvolleybal, gymnastiek, roeien, softbal, zwemmen en schoonspringen.

UCLA – Student-athletes

Zoals eerder al benoemd staat UCLA op de derde plek in de lijst van beste college sports programs alle tijden. Maar hoe zijn zij op die derde plek gekomen? UCLA heeft maar liefst 119 (!) NCAA Championships op hun naam staan. Hiermee staat UCLA, na Stanford, op een tweede plek van scholen met de meeste gewonnen NCAA-kampioenschappen. Daarnaast zijn er binnen het sportprogramma van UCLA een hele hoop Olympische atleten opgeleid. In totaal hebben de oud student-athletes van UCLA 125 gouden, 65 zilveren en 60 bronzen medailles gewonnen op de Olympische Spelen. Hoe vet is dat?!

UCLA Athletics Hall of Fame

De kleuren waar de student-athletes van UCLA in spelen zijn blauw en goud. Deze kleuren zijn bewust gekozen om zo de verschillende elementen van de staat weer te geven: blauw om de oceaan en lokale wilde bloemen te symboliseren, goud staat voor de Golden State (dit is de bijnaam van de staat Californië), een klaproos die symbool staat voor Californië en zonsondergangen weergeeft. Ja, met een beetje fantasie kom je al gauw ergens.

‘The Mighty Bruins’, het is de fight song van de Bruins. Dit lied is ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum bedacht en wordt nog steeds samen met een aantal andere kreten en liedjes tijdens wedstrijddagen gezongen. Zing jij ‘m mee? De lyrics vind je hieronder.

Opmerkelijk is de rivaliteit tussen de sportteams van UCLA Bruins en de USC Trojans van de University of Southern California. Beide universiteiten zijn gevestigd in Los Angeles en doen mee aan de Pac-12 Conference. De rivaliteit tussen de twee scholen is de meest ongebruikelijke in de NCAA Division l, omdat de scholen zich in dezelfde stad bevinden en slechts 19 kilometer van elkaar verwijderd zijn!

De week voor de ‘grote wedstrijd’ (dat zijn de American Football teams tegen elkaar) wordt het standbeeld van de mascotte bedekt met een zeil en hangt er een bordje aan waarop staat: “de Bruine Beer is in winterslaap.” Dit doet de universiteit omdat er in de afgelopen jaren velen pranks zijn uitgehaald door de studenten van USC, waaronder het bekladderen van het standbeeld van de mascotte. Hieronder zie je het bewijs… Tja, liefde voor de sport kan ver gaan.

Standbeeld UCLA Bruins bekladderd met verf

Studie

Als een van de topuniversiteiten van Amerika krijgt UCLA vanzelfsprekend veel aanmeldingen. Voor dit schooljaar waren dat er maarliefst 108.877, de meeste aanmeldingen van alle universiteiten in Amerika! Helaas is er niet voor iedereen een plekje en is uitblinken in sport en/of studie belangrijk.

UCLA heeft dus jaarlijks veel studenten, maar ook veel aanbod in studies. Zo worden de studies onderverdeeld in onderstaande 6 onderdelen:

  • College of Letters and Sciences
  • Anderson School of Management
  • School of the Law
  • David Geffen Medical School
  • Film School
  • School of Public Policy

Je kunt dus alle kanten op met meer dan 125 majors en 90 minors. Aan keuze geen gebrek dus! Daarnaast vind je met meer dan 1.200 clubs en studentenorganisaties volop mogelijkheden om nieuwe interesses te ontdekken en vrienden te maken met gelijkgestemde Bruins.

Naast al die velen sportprijzen, hebben de alumni van UCLA ook mooie wetenschappelijke prijzen behaald. Zo zijn er maar liefst 8 UCLA alumni die een nobelprijs hebben gewonnen! De lijst van bekende en opmerkelijke alumni van UCLA is enorm. In dit artikel vind je een top 10 van de meest opmerkelijke UCLA alumni!

UCLA Campus

Wil jij ook student-athlete worden op een Amerikaanse universiteit of wil je gewoon wat meer weten over sporten en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!