Iedere week kijken we naar een andere universiteit in Amerika, deze week staat de universiteit van Slamstox-tennisster Myah Petchey in de spotlight. Voordat Myah naar de University of Oregon vertrok, woonde ze in London en Zuid-Afrika. Gedurende haar jeugd stond ze eerste op de ranglijst onder 18 in Zuid-Afrika, daarnaast behaalde ze de 179e positie op de ITF junior rankings. Die ranking behaalde ze door vier toernooien te winnen op het ITF junioren circuit!

Myah Petchey – Student-athlete

Nu is Myah bijna klaar met haar tweede jaar op de university of Oregon waar ze al veel wedstrijden speelde. Ze startte daar in 2019 ijzersterk: ze won namelijk 7 van haar 8 eerste wedstrijden! Wil je graag meer weten over de universiteit van Myah? Lees hieronder verder!

Campus

Jaarlijks lopen er bijna 23.000 studenten rond op de campus van UO, je kunt je voorstellen dat daar een flinke campus voor nodig is! De campus is gelegen in de plaats ‘Eugene’, het heeft 150.000 inwoners. Daarmee staat Eugene niet bekend om het grote aantal inwoners, maar wel om iets anders: Eugene is namelijk de meest duurzame plaats in de USA! Te gek he? Lekker op z’n Nederlands vind je daar namelijk enorm veel fietsers. Op de foto hieronder zie je een stukje van de campus.

Campus – University of Oregon
Athletic facilities

Iedere universiteit in Amerika is anders, maar zoals in iedere university spotlight zoomen we in op de athletic facilities die de universiteit te bieden heeft. Die zijn, net als de rest van de campus, geweldig mooi op UO.

Autzen Stadium is de plek waar het American Football team van de University of Oregon wedstrijden speelt. Zoals we op veel universiteiten terug zien heeft het American Football team een van de grootste en mooie facilities, dat is ook het geval bij UO. In dit stadion passen maarliefst 54.000 fans tegelijk! Bizar toch?! In 2002 onderging het stadion een flinke renovatie waardoor meer zitplekken en luxe opties gerealiseerd konden worden.

Autzen Stadium – University of Oregon

Wellicht ben je nog onder de indruk van bovenstaand stadion, maar we gaan al weer door naar de volgende. En dat is de Matthew Knight Arena, de plek waar de basketbal- en volleybalteams in actie komen. De arena is vernoemd naar de zoon van Phil Knight en beschikt over twee basketbalzalen, een volleybalzaal, kantoren, een fitness en meer!

Het Hayward Field is een plek waar de track and field teams in actie komen. In 2017 werd er maarliefst voor de vijftiende keer hét jaarlijkse NCAA Tournament georganiseerd. Dat is niet gek, gezien de professionaliteit van de facility en de zitplek voor maarliefst 10.500 fans. En naast sportwedstrijden wordt de facility ook gebruikt als filmset, het is in drie verschillende films al voorgekomen namelijk!

Hayward Field – University of Oregon

Hoe al deze bijzondere facilities bekostigd zijn? Daarover lees je in de paragraaf hieronder meer over..!

Wil je ook student-athlete worden op een universiteit in Amerika?

Sport

De sportteams van UO doen mee binnen de NCAA Divison I en spelen in de Pac-12 conference. De student-athletes op UO worden de Oregon Ducks genoemd. Fun fact: jarenlang was de mascotte de wereldberoemde Donald Duck. Dat komt omdat de athletic director jaren geleden een ‘handshake agreement’ maakte met niemand minder dan Walt Disney, dat maakte het Disney figuur verbonden met de universiteit. Na de dood van Walt Disney vielen de bedrijfsjuristen er echter over dat er geen contracten ondertekent waren, daarom veranderde Donald langzaam in de Fighting Duck. Beide mascottes zie je op de foto hieronder!

New and old mascot – Fighting and Donald Duck – UO

Er zijn in totaal 18 verschillende varsity teams, waarvan 7 mannen- en 11 vrouwenteams. Er zijn mannenteams in: baseball, basketball, cross country, american football, golf, tennis en track & field. En er zijn vrouwenteams in: acrobatics, basketball, cross country, golf, lacrosse, soccer, softball, tennis, track & field, volleyball en beach volleyball. Je kunt deze pagina even bekijken als je meer informatie wilt over de verschillende sporten en teams.

Relatie met nike

UO heeft een bijzondere relatie met een van de grootste merken ter wereld, nike. Mede-eigenaar van Nike, Phil Knight, heeft gestudeerd aan UO. Deze intensieve samenwerking brengt veel mooie voordeel voor de universiteit en de studenten, zoals: nieuwe nike kleding voor iedere wedstrijd, uitproberen van nieuwe kleur- en modelcombinaties en exclusieve sportschoenen voor het basketbal en American Football team. Ten slotte worden jaarlijks vijf scholarships uitgedeeld aan UO-atleten ter waarde van 2000 dollar! Ten slotte belooft Nike ieder jaar een baan aan één van de UO-afgestudeerden.

Benieuwd naar de donaties van Knight aan de universiteit? Hou je even vast, want dit zijn bizarre bedragen! Hij doneerde namelijk 35 miljoen dollar aan het ‘Autzen Stadium’, 41,7 miljoen dollar aan het ‘John E. Jaqua Academic Center’, 100 miljoen dollar aan de Matthew Knight Arena en 68 miljoen dollar voor de training facility van het American Football team. Whut!

Phil Knight – University of Oregon
Civil war

De grootste rivaal van de fighting ducks zijn de beavers van Oregon State University. De eerste wedstrijd tegen elkaar werd gespeeld in 1894 en de rivaliteit behoort nu tot de 5 meest-gespeelde college football rivaliteiten ooit. De bijnaam voor wedstrijden tussen de universiteit is ‘Civil war’. Beide universiteiten komen uit in de PAC-12 conference, dan maakt een jaarlijkse ontmoeting onvermijdelijk.

Het meest memorabele moment tussen beiden ontstond in 1972, UO won van de Beavers. Een bijzondere overwinning omdat de beavers al acht keer op rij gewonnen hadden. De fans van UO waren zó blij dat ze allemaal het veld op stormden en zelfs de palen van de goals neerhaalden. Hieronder zie je een bizarre video op het youtube kanaal van UO ‘Duckflix’. Te gek he?

Studie

Ook studeren is erg belangrijk op een universiteit in Amerika. Volgens de U.S. News College Rankings, behoort UO tot de beste 5 openbare universities van de Verenigde Staten! Daarnaast is UO, volgens de Princeton Review, een van de meest duurzame universiteit. Iets om trots op te zijn toch?!

Gemiddeld is de student-faculteit ratio 16:1 en bijna 40% van alle lessen bestaan uit minder dan 20 studenten. De 5 meest populaire studies op UO zijn:

  • Business/Commerce
  • Social sciences
  • Economics
  • Psychology
  • Advertising

Benieuwd of jouw opleiding ook aangeboden wordt? Bekijk het hier!

Graduation day – University of Oregon

Denk jij nu: “Wat Myah doet, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.