Sinds dit jaar is Margriet Timmermans een van de drie freshman-tennissters bij University of South Florida, waar ze 5 wedstrijden in haar eerste seizoen speelde. Door de uitbraak van het Corona-virus is de rest van het seizoen afgelast. Zowel voor de universiteit als voor Margriet is het jammer dat ze niet meer wedstrijden heeft kunnen spelen om haar potentie en talent te laten zien. Toch heeft ze al wat bijzondere prestaties neergezet. Zo won ze het Nike Junior Tour onder 12, is ze 4 keer Nederlands kampioen en behaalde ze haar eerste WTA punt voordat ze naar Amerika vertrok.

“What I like most about USF is the fact that there are a lot of students on the campus which brings a nice atmosphere, the friendships with all the other student-athletes and the beautiful weather.”  

Margriet Timmermans

Voor een student-atleet is het essentieel om een goed gevoel te hebben bij de gekozen universiteit. Behalve de sport- en academische aspecten, zijn er andere factoren die meespelen bij het kiezen van een universiteit. Bijvoorbeeld: de campus, universiteitstradities, en factoren zoals onderdak en studieverenigingen. En soms is het ook leuk om iets meer over de mascotte te lezen. Lees hier meer over University of South Florida.

Sport

Quick Facts

USF is lid van de NCAA en speelt op het hoogste niveau: NCAA divisie 1. Alle teams komen uit in de American Athletic Conference. Het team van USF staat bekend als de USF Bulls. De mascotte is Rocky the Bull. De USF-kleuren zijn groen en goud.

Rocky the Bull

De eerste keer dat Rocky the Bull verscheen was in 1965. Rocky the Bull was eerste een stripfiguur voor in de schoolkrant. In 1986 hadden ze Rocky geüpdatet en een nieuwe look gegeven. De hedendaagse Rocky bestaat pas sinds 2003. Een opmerkelijk feitje is dat Rocky in 2013 de ‘capital One Mascot of the Year Award’ won. Hij won de competitie met een perfecte score. Iets wat voor de eerste keer voorkwam. Lees hier het hele verhaal achter Rocky the Bull.

Herd Perks Student Rewards App

Voor student-atleten is het extra motiverend als je voor veel (eigen) fans moet presteren. Ook zijn fans er om je te steunen tijdens wedstrijden. Dat USF zowel de fans als de atleten belangrijk vindt blijkt uit deze applicatie. Fans worden beloond voor het bijwonen van wedstrijden of evenementen. Door in te loggen bij een bepaald evenement m.b.v. deze applicatie kunnen fans punten scoren. Met deze punten kun je vervolgens prijzen winnen. Deze prijzen zijn o.a. een Ford, scholarship of een vakantietrip. Lees hier meer over de applicatie, het doel en de prijzen.

Aangeboden sporten

Mannensporten: honkbal, basketbal, football, golf, voetbal, tennis en atletiek & veldloop.

Vrouwensporten: basketbal, golf, zeilen, voetbal, softbal, tennis, atletiek & veldloop en volleybal.

Wil je meer te weten komen over de verschillende sportprogramma’s van USF? Klik dan hier.

Studie

Volgens de U.S. News College Rankings, behoort USF tot de 50 beste openbare universiteiten. Ook is de universiteit op plek 11 gerankt als universiteit met de beste kansen voor studenten die het thuis minder breed hebben. Gemiddeld is de student-faculteit ratio 22:1, en bijna 45% van alle colleges bestaan uit minder dan 20 studenten. De vijf populairste studies zijn:

 • Health Professions
 • Business, Management, Marketing
 • Biological en Biomedical sciences
 • Social Sciences
 • Engineering

Benieuwd naar alle studies die USF aanbiedt op bachelor- en masterniveau? Bekijk hier de academische website en klik hier om te kijken of jouw gewenste studierichting (major) wordt aangeboden.

De campus

Campussen in Amerika zijn (vaak) gigantisch en hebben bijzondere faciliteiten. Zo ook de campus van USF. USF biedt niet alleen huisvesting aan, maar ook een breed scala aan sportcentra. Daarnaast heeft USF 3 campussen. In dit artikel lichten we de campus van USF – Tampa toe, waar Margriet ook studeert. Check hier de virtuele campus tour of kijk hieronder de campus tour video.

Sport en recreatie

In 2009 waren de plannen voor een nieuwe sportgedeelte van de universiteit goedgekeurd. Het project kostte 33,5 miljoen dollar en biedt een nieuw honkbal, softbal, en voetbal stadion aan. Voor football en basketbal komen er nieuwe trainingsfaciliteiten. Het nieuwe Corbett Soccer Stadium ziet er fantastisch uit en biedt plek voor ruim 3000 studenten. Daarnaast is er nog het Raymond James Stadium die plek biedt voor ruim 32.000 fans. Margriet zelf is actief op het Varsity Tennis Court. In dit mini park zijn 12 tennisbanen terug te vinden. Recentelijk zijn de velden op de tennisbanen nog vervangen. Check de beelden van de tennisbanen hieronder.

Outdoor places

Voor student-atleten is het, naast sporten en studeren, ook belangrijk dat ze kunnen genieten van de omgeving waar ze zich bevinden. USF speelt goed in op deze behoefte en heeft dan ook een paar hele mooie plekken om tot rust te komen. Zo is er West Pond Pavillion. Deze rustgevende plek ligt aan het water met schaduwdoeken boven het hoofd. Ook is er nog Castor Beach bij Castor Pond. Hier kunnen studenten even uitwaaien aan het water. Helaas ligt het strandje van de universiteit niet aan zee maar aan een kleine pond. Wil je even naar een plek waar je weg kan dromen? Dan is “Unspecific Gravity installation” een echte aanrader. En zo zijn er nog veel meer mooie plekken op de campus te vinden.

Campus Recreation Center

Op de campus van Tampa staat het recentelijk gerenoveerde Campus Recreation Center. Het Recreation Center biedt een paar supergave faciliteiten.

 • Twee sportzalen voor badminton, basketbal en volleybal
 • Een indoor hardloopbaan
 • 5 racquetball/handbal velden
 • Squash veld
 • Binnenzwembad
 • Meerdere fitnessruimtes

Studentenorganisaties

Met meer dan 600 organisaties zal het vast wel makkelijk zijn om jouw passie te vinden bij USF. De universiteit biedt organisaties aan voor ieder geloof, iedere taal of zelfs organisaties die ontstaan zijn uit aangeboden vakken vanuit de universiteit. Twijfel je of je wel bij de studentenorganisatie past? Dan heb je de kans om vrijblijvend een evenementen bij te wonen. Benieuwd naar welke studenten organisaties er nog meer zijn? Check ze hier.

Overige statistieken

 • USF heeft een bachelor studentenpopulatie van 32,238 en een totale studentenpopulatie van 43,838
 • 18% van de studenten woont op de campus
 • USF heeft 120 conference titels behaald sinds het begin van het sportprogramma (1965)
 • Neven Subotic studeerde aan USF, momenteel professioneel profvoetballer bij Union Berlin
 • Paige Railey studeerde aan USF, nam deel aan het olympische zeilteam van Amerika
 • Jane Geddes studeerde aan USF, twee keer winnaar van kampioenschap en elf keer winnaar van LPGA Tour

Tradities

“Go Bulls!” Hand Sign

Het hand symbool begon als een ‘goed geluk’ symbool voor free-throw shots met basketbal. Inmiddels is het “go bulls” hand sign kenmerkend voor juichen, begroeten of USF vertegenwoordigen.

Scoring celebration

Wanneer het USF football team scoort dan staan de cheerleaders en dansers paraat voor hun ‘scoring celebration’. Bovenop een piramide van cheerleaders doet een cheerleader een push-up. Het dansteam doet een ‘kick’ bij elk behaald punt.

Bull Market

Al decennia’s lang wordt er in the USF markthal een markt gehouden. Elke woensdag is de markt gevuld met studenten, werknemers en docenten op zoek naar eten, drinken, vrienden en collega’s om zichzelf te vermaken.

Fight Song:

USF Bulls are we,
We hold our standard upright and free.
For Green and Gold we stand united.
Our beacon lighted and noble to see.
USF Bulls are we,
For USF we’ll always be.
With all our might we fight the battle
here and now, and we will win the
victory…
(shout!) S-O-U-T-H F-L-O-R-I-D-A

Wil jij student-atleet worden op USF of wil je meer informatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!