Naast Mayka, vertrok in het afgelopen najaar nog een leerling van Iwan Renders bij Golfton naar Amerika: Oranje-speelster Daphne van Son! Sinds dit schooljaar loopt Daphne als Freshman namelijk rond op de University of Tennessee at Chattanooga!

In haar jeugd won ze al eens het NK Strokeplay, deed ze mee aan verschillende internationale toerooien en was ze onderdeel van de Oranje-selecties. Ook dit jaar zit Daphne in de Oranje-selectie Dames!

Na intensieve golfjaren in Nederland en een middelbaar diploma op zak, is Daphne klaar voor haar avontuur in the USA! We vroegen haar eerder waarom ze voor the University of Tennessee at Chattanooga koos:

“I chose UTC because I felt a good connection with the coaching staff and I strongly believe they can help me achieve my goals!”

Daphne van Son – student-athlete

Wil je meer weten over de universiteit van Daphne? Lees dan nog even verder!

Campus

UTC is een public university, opgericht in 1866, dat is al 135 jaar geleden dus! Er werken ongeveer 400 mensen op de campus en er zitten meer dan 11.000 studenten op. De campus ziet er super mooi uit, je ziet een deel op de foto hieronder.

Op en rondom de campus zijn naast studeren en sporten ook heel veel andere leuke dingen te beleven! De universiteit noemt het ‘Campus Recreation’ en er is voor iedereen wel wat te doen.

 • Zo zijn er verschillende ‘Intramural Sports’, dat zijn allerlei verschillende recreatieve sporten. Je kunt je als student aansluiten bij een team, mee trainen en wedstrijden spelen. ‘Voor de fun’ dus, maar toch wil ieder team de beste zijn!
 • Als je liever een individuele funsport doet in plaats van in teamverband, worden er verschillende fitnesslessen aangeboden. Je kunt er zelfs voor kiezen om met een personal trainer aan de slag te gaan.
 • In het zwembad van de universiteit worden ook verschillende dingen georganiseerd, je kunt een privézwemles nemen, meedoen aan aqua-aerobics of een van de pool party’s bezoeken! Dat laatste is trouwens favoriet bij studenten…!
 • Aan de sportieve waaghalzen heeft UTC ook gedacht, zo kun je je energie kwijt op de klimwand van de universiteit, tijdens een hike naar watervallen, bij een tochtje kajakken of een weekend kamperen: UTC has got it all!

UTC denkt aan al haar studenten dus, maar zoals op iedere Amerikaanse universiteit wordt één studentengroep in het speciaal compleet in de watten gelegd: de student-athletes! De groep student-athletes van UTC worden de ‘Mocs’ en de vrouwelijke teams ook wel de ‘Lady Mocs’ genoemd, voor hen heeft de universiteit een aantal bijzondere faciliteiten in petto.

Zo is er het ‘Finley Stadium’, het thuisstadion voor de American Football players. Het Football team speelt hier wedstrijden en heeft nog een ander complex waar getraind wordt. Het stadion werd in 1997 gebouwd en heeft zitplek voor meer dan 20.000 fans! Zie jij jezelf er al tussen zitten? Het stadion wordt niet alleen als het thuisstadion voor het Football team gebruikt, het was ook de plek waar van 1997 – 2009 de finale gespeeld werd van het NCAA FCS National Championship! Ook werden er verschillende voetbalwedstrijden gehouden, waaronder die van het Amerikaanse nationale team van de vrouwen. Maar ook lacrosse wedstrijden, concerten en andere festivals worden er georganiseerd.

Een andere mooie facility is die van de basketbalteams: The McKenzie Arena. Hier worden alleen de wedstrijden gespeeld, want ook het basketbalteam heet nog een aparte training facility! Het gebouw staat sinds 1982 en kreeg in 2000 de huidige naam, dit gebeurde nadat fans van de universiteit een enorm bedrag hadden gedoneerd voor renovatie. 12.000 fans tegelijk kunnen juichen voor de basketbalteams, je kunt je voorstellen dat het in zo’n groot stadion lastig kijken is als je bovenin zit… Maar daar heeft UTC, net zoals het in de NBA geregeld is, mooie grote schermen voor opgehangen. Professionaliteit ten top dus! Omdat dit een bijzonder gebouw is wordt het ook voor andere evenementen gebruikt, zo zijn Elton John, the Red Hot Chilli Peppers, Maroon 5 en Carrie Underwood slechts enkele namen van artiesten die de show stalen in de arena.

Naast deze twee ‘massive stadiums’ zijn er nog heel veel andere mooie sportfaciliteiten te vinden op de universiteit. Zo is er een stadion voor de softballwedstrijden, een stadion voor de volleybalwedstrijden, een blauw met geel tenniscomplex, ‘Camp Jordan’ voor Cross Country, een voetbalcomplex, een enorme gym én natuurlijk een mooie golfbaan waar Daphne actief is. Enorm veel dus! Op deze pagina zie je alle faciliteiten.

Wil je graag nog meer zien van de campus in het algemeen? Check dan de virtual tour.

Sport

De sportteams met student-athletes op UTC, genaamd de Mocs & Lady Mocs, bestaan uit 14 verschillende teams: 8 vrouwenteams en 6 mannenteams. Ze komen uit in de NCAA Division 1 en zijn onderdeel van de SoCon, de Southern Conference. De universiteitskleuren zijn blauw & goud en de teams worden aangemoedigd door niemand minder dan Scrappy the Mocking Bird! Je ziet ‘m op de foto hieronder. Is ‘ie eng of is ‘ie stoer? I’m not sure. Scary Scrappy..

Naast Scrappy, worden de teams ook toegezongen met de eigen gemaakte fight song. Zoals jullie inmiddels weten, willen we jullie niet van het refrein ontzien. Fight Mocs!

Fight, Chattanooga,
‘Til the victory is won.
Mighty Mocs you know,
We’re counting on you;
Go UTC Gold and Blue

Fight! Fight!

En dat juichen en zingen helpt, want het mannelijke basketbalteam van de Mocs hoort bij een van de beste binnen de conference! In totaal won het team al 27 titels. Mag ook wel met zo’n stadion toch?! Ook de vrouwelijke basketballers doen het goed, zij zijn zelf het meest succesvol binnen de conference! De dames wonnen 15 regular season titles en 14 overall conference championships. Go champs!

Maar ook de golfteams, het softbalteam, het worstelteam en het American Football team wisten verschillende titels binnen te halen. Gezien het succes van de Mocs wordt het atletische programma van de universiteit door de NACDA benoemd als een ‘national top 100 athletic program’. Go Mocs!

Wil je meer fun stuff zien van de Mocs & Lady Mocs? De universiteit heeft een eigen youtube kanaal waar van alles te vinden is over haar student-athletes!

Studie

Studeren, dat moet ook gebeuren natuurlijk. En dat gebeurt! De campus heeft eigen motto, ‘Faciemus’, klinkt nogal Harry Potter-achtig he? In het Engels betekent het, ‘We shall Achieve’. Een mooi motto als het aan ons ligt!

De campus biedt ongeveer 200 verschillende opleidingen in verschillende richtingen aan, het gehele aanbod kun je hier vinden. De opleidingen worden opgedeeld in de volgende hoofdrichtingen:

 • Business
 • Engineering
 • Nursing
 • English
 • Chemistry
 • Accounting
 • Psychology
 • Music
 • Education

Om studenten nog meer aan te bieden is UTC vrij recent een samenwerking aangegaan met Kangnung National University in Zuid-Korea. Studenten kunnen daar ook altijd nog een semester of twee volgen dus!

Genoeg te beleven op UTC. Wil jij nu, net als Daphne, ook student-athlete worden in de USA? Of wil je graag wat meer informatie over dit proces? Dat kan! Neem contact met ons op, dan helpen we je graag verder.