Vorige week kwam de top 10 met beste college soccer faciliteiten voorbij, deze week zijn de track & field facilities aan de beurt. Dus T&F athletes, opgelet… Er komen een aantal bijzondere pareltjes voorbij in dit artikel! Een keuze maken was ook niet makkelijk, maar we hebben ons best gedaan. Check it out!

10. Clemson Tiger Indoor Track & Field Complex – Clemson University

We trappen af met het ‘Clemson Tiger Indoor Track & Field Complex’, een hele mond vol. Je vindt deze facility op Clemson University in South Carolina. De T&F athletes van Clemson hoeven het niet alleen met dit complex toen, maar maken ook nog gebruik van het ‘Rock Norman Outdoor Track Complex’. Het indoorcentrum, te zien op de foto hieronder, werd in 2003 compleet gerenoveerd voor maarliefst 3,6 miljoen (!) dollar. Bizar toch?!

Het is een 200m baan met een ‘six lane’- zoals ze in Amerika zouden zeggen. Het bevat naast de baan ook nog een ‘athletic training room’, mooie kleedkamers én zitplaatsen voor maarliefst 1800 fans. De tigers van Clemson kunnen dus bij iedere thuiswedstrijd flink aangemoedigd worden, te gek toch! Het is dan ook niet voor niets dat dit stadion als locatie diende tijdens de ‘Indoor Track & Field Championships’ van 2004 en 2007.

Afbeelding met binnen, trein, oranje, ondergrondse

Automatisch gegenereerde beschrijving

9.  Gilliam Indoor Stadium – Texas A&M University

Nummer 9 in de lijst is het ‘Gilliam Indoor Stadium’ dat we vinden op Texas A&M University. Texas A&M is al vaker voorbij gekomen in onze lijstjes met mooiste facilities, een grote universiteit die er alles aan doet het de student-athletes naar hun zin te maken. Het is een bekend stadion in het hele land omdat hier maarliefst vier keer het NCAA Kampioenschap gehouden werden – het toernooi waar de beste atleten in het land tegen elkaar strijden.

Niet alleen is de ruimte in het stadion gekoeld door airconditioning, maar ook is de ondergrond gemaakt van hetzelfde materiaal als het T&F stadion op de Olympische Spelen van Beijing in 2008. Bizar goede kwaliteit dus.

Ook dit stadion is weer een ‘six lane and 200-meter facility’ en is een van de snelste indoorbanen in Noord-Amerika. Het heeft de capaciteit om 4100 fans tegelijkertijd te laten genieten van wedstrijden, dat zijn bizarre aantallen! De baan kan aangepast worden aan allerlei verschillende afstanden, dat maakt het de perfecte plek voor een wedstrijddag met veel verschillende onderdelen.

A-to-Z: Gilliam Indoor Stadium - Texas A&M Athletics - 12thMan.com

8.  Birmingham Crossplex – Birmingham Southern College

Voor de volgende in de rij nemen we een kijkje bij Birmingham Southern College, daar vinden we namelijk het ‘Birmingham Crossplex’. De baan is een ‘hydraulically banked track’, dat houdt in dat het baanoppervlak aan ieder uiteinde verhoogd of verlaagd kan worden – je ziet het op de foto hieronder. Een bijzondere verschijning omdat er wereldwijd slechts 10 van zulke banen gevonden kunnen worden. Birmingham Crossplex werd geopend in 2011 en heeft sindsdien als locatie gediend voor meer dan 500 evenementen.

Het ‘crossplex’ beschikt over warming-up ruimtes en 60-meter banen naast de reguliere baan. Ook zijn er mooie kleedkamers, speciale ‘stretching areas’ en een fysio ruimte. In die ruimte worden atleten professioneel behandeld om goed te kunnen presteren. Ook is er ruimte voor ongeveer 4000 fans, ook is er een VIP-ruimte voor speciale gasten. Een te gekke facility dus, check ‘m hier beneden!

Birmingham CrossPlex wins Indoor Track Facility of the Year | NEWS | Mondo  Spa

7.  Eddie Smith Field House indoor track – University of North Carolina 

Het Eddie Smith centrum opende in 2001 haar deuren, een 200-meter baan met 6 renbanen. Een bijzondere verschijning waarin de universiteitskleuren van North Carolina mooi terug komen. Deze mooie facility is dan ook niet alleen door de student-athletes gebruikt, maar ook als trainingslocatie voor velen Olympische Atleten van de US!

Wat niet op. defoto te zien is, maar wel de baan wel over beschikt, is een speciale coaching- en spelersruimte, een mega scorebord en luxe kleedkamers. Iets verderop vind je in dit complex ook faciliteiten voor het zwem- en american footballteam van de universiteit. Een verdiende nummer 7 toch?!

Tar Heels Return Home For The Fourth Art & Linda Maillet UNC Open -  University of North Carolina Athletics

6. Liberty Indoor Track Complex – Liberty University

Liberty University staat met haar ‘Liberty Indoor Track Complex’ op nummer 6 in deze top 10. Liberty is een enorme universiteit met veel studenten, daar horen natuurlijk ook geweldige faciliteiten bij. Deze facility is er pas sinds begin 2017, aardig nieuw en modern dus! Velen verschillende onderdelen tegelijk kunnen beoefend worden in deze facility, noodzakelijk voor een grote universiteit met veel studenten.

Er kunnen dan ook 5000 fans tegelijk in het stadion om de student-athletes aan te moedigen. Dus op zoek naar een grote universiteit met geweldige faciliteiten? Zet Liberty University dan zeker op je lijstje!

Afbeelding met gebouw, binnen, stadion, oranje

Automatisch gegenereerde beschrijving

5. Randal Tyson track and field center – University Arkansas

De University of Arkansas kwam al vaker voorbij in onze artikelen, ook hier komt de geweldige universiteit terug met haar T&F Complex – het Randal Tyson Track and Field Center. Oorspronkelijk werd deze facility gemaakt voor de Wereldkampioenschappen in Toronto, Canada. De totale bouw kostte maarliefst 8 miljoen dollar!

De baan is helemaal in het rood met grijs, dé kleuren van de Arkansas Razorbacks. Ondanks de facility helemaal aangepast is op de student-athletes van Arkansas, heeft het ook als ‘host’ gediend voor velen andere grote evenementen. Zo zijn er 12 (!) NCAA Indoor Track and Field Championships en 8 SEC Championships georganiseerd. Gaaf toch? Place to be voor T&F Champs dus!

Razorbacks announce track and field schedule for 2021-22 | Arkansas  Razorbacks

4. Rector Field House – Virginia tech University

Het ‘Rector Field House’ van Virginia Tech University vinden we op plek 4 van dit rijtje! Op onderstaande foto zie je al gelijk hoe te gek dit stadion eruit ziet. Kijkend naar onderstaande foto zou je nooit zeggen dat dit gebouwd werd in 1917 toch? Dat is logisch, in 2018 werd het namelijk gerenoveerd voor maarliefst 18 miljoen dollar! Het dak werd vernieuwd, maar ook de hele ondergrond, de belichting en alle faciliteiten er om heen.

De student-athletes van Virginia Tech zijn dagelijks te vinden in het Rector Field House, de universiteit wil zeker zijn dat zij niks te kort komen in hun athletic carreer. Het is dan ook niet voor niets dat de athletes goed presteren.. Go Virginia!

Track and Field signs six new members to Fall 2020 class - Virginia Tech  Athletics

3.  Loftus sport center Meyo Field – The University of Notre Dame

We zijn bij de top 3 aangekomen! En daar vinden we op de derde plek het ‘Lotus Sport Center Meyo Field’, dat is een mondvol. Het is de facility van The University of Notre Dame, een mooie universiteit met nog heel veel andere mooie faciliteiten. Het Loftus Sport Center is niet alleen mooi maar ook één van de grootste indoor trainingfaciliteiten van Amerika.

De facilteit heeft haar naam te danken aan Raymond D. Meyo, een oud-student aan Notre Dame. Hij heeft het helemaal gefinancieerd als gift voor de universiteit. Voorheen was dit de plek waar de American Football Teams trainde, maar toenzij een nieuwe locatie vonden is de facility gerenoveerd en een ware T&F Arena geworden. Check it out hier beneden!

Irish Set to Host Meyo Invitational – Notre Dame Fighting Irish – Official  Athletics Website

2.  U-M Indoor Track Building – University of Michigan

Op de tweede plek van de lijst staat de U-M Indoor Track Building van de University of Michigan. Een enorme hal waar veel onderdelen tegelijk kunnen plaatsvinden. Voor T&F athletes is het een feestje hier te trainen of wedstrijden te hebben, de ondergrond is namelijk gemaakt van hetzelfde materiaal als het stadion waar de Indoor World Championships van 2016 gehouden werden. Super kwaliteit dus!

Hoog niveau sporten, daar horen natuurlijk veel fans bij. In het U-M Indoor Track Building kunnen 2000 fans tegelijk genieten van de atleten, maar de accommodatie kan met lichte aanpassingen ook 3500 fans kwijt voor tijdens de echte grote evenementen. Rondom deze facility vind je ook de facilties voor golf, lacrosse, tennis, worstelen en het outdoor track & field center. De echte Amerikaanse college belevenis vind je dus op de University of Michigan!

A Runaway Success - Alumni Association of the University of Michigan

1. Virginia Beach track and field indoor track- Virginia Beach

Tromgeroffel… De enige echte nummer 1 is hier! Het is de ‘Virginia Beach Track and Field Indoor Track’ – wederom een enorme naam. Maargoed, een enorme naam voor een enorm stadium… Want check die foto hieronder even, bizar toch?! Een uitleg waarom dit stadion op plek 1 staat is eigenlijk niet meer nodig.

Maar uiteraard geven we je wat uitleg hierbij. Dit is namelijk een van de grootste T&F stadion in de US, er kunnen maarliefst 5000 fans tegelijk op de tribunes plaatsnemen. Nu vragen jullie je zeker af ‘wat moet deze facility wel niet kosten?’, daar hebben wij het antwoord op! De bouw en renovatie van deze facility kostte in totaal namelijk ruim 68 (!) miljoen dollar! Kun je je dat voorstellen? In het centrum worden niet alleen T&F competities gedaan, maar verderop vind je ook 24 volleybal courts, 12 basketbalvelden en 1 indoor T&F baan.

Fun fact: dit stadion dient als locatie voor het NCAA Indoor Track and Field Championship van 2023. In de komende jaren zal dat zo blijven, want het is al bekend dat het NCAA Indoor Championship van 2024, 2025 en 2026 hier ook gehouden wordt. Een terechte nummer 1 dus!

A Design-Build Success Story: The New Virginia Beach Sports Center - Clark  Nexsen

Dat was het dan, tien unieke, bijzondere track & field accommodaties op Amerikaanse universiteiten. Met geweldige faciliteiten, bijzondere verhalen en de mogelijkheid voor spelers om op hoog niveau atletiek te beoefenen en te studeren in een inspirerende omgeving. Maar naast deze tien universiteiten, zijn er natuurlijk nog veel meer scholen die college T&F aanbieden en bijzondere en goede faciliteiten hebben. Weet jij nog een te gekke college T&F facility die absoluut in dit rijtje thuis hoort? Laat het ons dan weten via de socials! 

Wil jij ook student-athlete worden? Reach out! Dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden en welke universiteit het beste bij jou past.