Nederland heeft de afgelopen jaren een aantal uitstekende vrouwelijke tennissers voortgebracht die nu hun vaardigheden op de tennisbaan combineren met hun academische studies aan Amerikaanse universiteiten. Wij hebben uitgezocht wie er in dit rijtje thuishoren en deze toppers in een overzicht verwerkt. Hieronder zie je de lijst van de top 10 Nederlandse tennissters van dit moment die voor een Amerikaanse universiteit spelen en wij geven alvast een voorproefje, een groot gedeelte van de lijst bestaat (natuurlijk) uit Slamstox tennissters…

10. Laurie Barendse

Laurie Barendse – University of New Orleans

UTR: 8.72
Universiteit: University of New Orleans
Division / Conference: NCAA I, Southland Conference

Laurie Barendse (University of New Orleans): Laurie pakte afgelopen augustus haar koffers om naar New Orleans te verhuizen. Haar team doet het erg goed en zijn thuis nog ongeslagen! De Slamstox-freshman heeft het op een na hoogste UTR binnen haar team en is dan ook gelijk een belangrijke speelster door uit te komen in de top van de line up. We hebben hoge verwachtingen van Laurie de komende jaren so keep an eye on her!

9. Esmee Andresen

Esmee Andresen – Hillsborough Community College

UTR: 8.73
Universiteit: Hillsborough Community College
Division: NJCAA Division I

Esmee Andresen (Hillsborough Community College): Als enige speelster van deze lijst, komt ze uit voor een NJCAA school. Deze Junior college is een kans voor Slamstox-athlete Esmee om veel wedstrijden te spelen en te wonen op een hele gave locatie in Florida. De 8.74 UTR speelster heeft een mooie plek in de top 10 van beste Nederlandse meiden bemachtigd en wij verwachten dat ze nog verder zal gaan klimmen.

8. Elysia Pool

Elysia Pool – University of South Alabama

UTR: 8.86
Universiteit: University of South Alabama
Division / Conference: NCAA I, Sun Belt Conference

Elysia Pool (University of South Alabama): Na 1 jaar gespeeld te hebben voor Ole Miss, heeft Elysia een transfer gemaakt naar South Alabama. Bij haar nieuwe school is ze sterk begonnen door 4 van de 5 single wedstrijden te winnen. Aanstaande zaterdag speelt ze tegen het eerder benoemde Murray State, waar ze een andere Nederlander zal tegen komen; Marit Kreugel. Leuk dat meerdere ‘Dutchies’ elkaar tegenkomen tijdens hun college avontuur!

7. Jade Groen

Jade Groen – Western Carolina University

UTR: 8.91
Universiteit: Western Carolina University
Division / Conference: NCAA I, Southern Conference

Jade Groen (Western Carolina University): Ook Jade is als Freshman direct belangrijk voor haar team. Dit seizoen komt ze vooral uit op plek 3 en 4 in de single en heeft ze ook in de dubbel al veel wedstrijden gewonnen. De Catamounts hebben een druk en sterk programma dit jaar en spelen op 14 April een Conference wedstrijd tegen de school van Coco Bosman. We kijken uit naar deze ontmoeting, welke van deze twee Slamstox-toppers gaat er met de winst vandoor?

6. Noesjka Brink

Noesjka Brink – University of Wyoming

UTR: 8.94
Universiteit: University of Wyoming
Division / Conference: NCAA I, Mountain West Conference

Noesjka Brink (University of Wyoming): De derdejaars Slamstox student beleeft een mooie en succesvolle tijd in Wyoming. In haar eerste jaar had ze een 17-8 record en in haar tweede jaar won ze 20 van de 29 wedstrijden. Dit seizoen eindigde vroegtijdig vanwege een blessure, maar nu is ze weer goed op dreef. Zo won ze afgelopen zaterdag de single en dubbel tegen de Metropolitan State University of Denver. Keep it up Noesjka!

5. Coco Bosman

Coco Bosman – University of Tennessee at Chattanooga

UTR: 9.04
Universiteit: University of Tennessee at Chattanooga
Division / Conference: NCAA I, Southern Conference

Coco Bosman (University of Tennessee at Chattanooga): Ook Coco is Slamstox-athlete en bezig aan haar tweede jaar in de Verenigde Staten. Ze behaalde mooie successen door een heel groot aantal van haar potjes te winnen. In maarliefst 36 van de 53 wedstrijden trok ze aan het langste eind. De als 70 gerankte UT Chattanooga spelen in de SOCON conference en zitten in een goede flow dit jaar. Na afgelopen zaterdag een spannende wedstrijd tegen Murray State met 4-3 te winnen, hebben ze nu een win streak van 4 wedstrijden.

4. Sophie Schouten

Sophie Schouten – University of Houston

UTR: 9.05
Universiteit: University of Houston
Division / Conference: NCAA I, American Athletic Conference

Sophie Schouten (University of Houston): De Cougars zijn goed bezig en momenteel op een win streak van 6 wedstrijden. Sophie heeft hierin een groot aandeel aangezien ze in zowel de single als dubbel een plek in de line up heeft afgedwongen. Leuk om te weten is dat het team van Sophie bestaat uit 10 meiden, allemaal afkomstig uit een ander land. Een zeer multiculturele ervaring voor onze topper uit Best. Ook Sophie is één van de Slamstox-athletes, keep it up champ!

3. Florentine Dekkers

Florentine Dekkers – Kansas State University

UTR: 9.92
Universiteit: Kansas State University
Division / Conference: NCAA I, Big 12 Conference

Florentine Dekkers (Kansas State University): Florentine behoorde altijd tot de top van Nederland in haar leeftijdscategorie. Nu komt ze uit voor Kansas State en was vanaf het begin een vaste kracht in de line up. Ze heeft al enkele indrukwekkende overwinningen behaald en wij verwachten wederom mooie dingen van haar dit seizoen. Ook Florentine is een Slamstox-athlete, als je meer van Florentine wilt zien kun je dit toffe interview met haar bekijken.

2. Bente Spee

Bente Spee – University of Florida

UTR: 9.92
Universiteit: University of Florida
Division / Conference: NCAA I, Southeastern Conference

Bente Spee (University of Florida): Bente is bezig aan haar tweede seizoen bij de Gators. Ze behaalde hier al meerdere overwinningen tegen top speelsters en wist al meerdere gerankte koppels te verslaan in de dubbel. Florida staat momenteel 15e op de NCAA Division 1 ranglijst, en zullen zoals gewoonlijk blijven meedoen in de top. Good to know: Bente is een Slamstox tennister die in de Fall van 2021 is vertrokken naar The States en voordat zij vertrok hebben wij haar verrast met een bezoekje tijdens onze Slamstox Road Trip.

1. Daevenia Achong

Daevenia Achong – University of Miami (Florida)

UTR: 10.59
Universiteit: University of Miami (Florida)
Division / Conference: NCAA I, Atlantic Coast Conference

Daevenia Achong (University of Miami): Daevenia is een 22-jarige tennisster die momenteel speelt voor Miami. De ‘fifth-year senior’ heeft een mooie CV opgebouwd, met als hoogtepunt de tweede plek in het NCAA Doubles Tournament. Momenteel zit de hoogste gerankte Nederlandse speelster (UTR 10.6) in haar laatste jaar, en zal ze de strijd om de nationale titel aangaan. Wij houden deze gave periode nauw in de gaten!

Wij van Slamstox zijn super trots op het feit dat, van deze top-10 Nederlandse college tennis speelsters, maar liefst 8 van de 10 Slamstox-athletes zijn. Naast deze mooie lijst hebben wij in november de mannelijke top-10 Nederlandse college tennissers op een rijtje gezet en deze bestond zelfs volledig uit Slamstox-athletes. 

Het valt op dat de absolute top van de Nederlandse college tennis spelers en speelsters allemaal Slamstox-athletes zijn en mega goed presteren. Wil jij ook graag bij deze toppers horen of wil jij ook graag jouw tennis- en studiecarrière een boost geven? Check onze tennispagina of plan dan een vrijblijvende kennismaking in en kom een keer langs voor een kopje koffie (of thee of water) want wij leren jou graag kennen!

See you soon bij het Slamstox HQ in Eindhoven!