Er zijn de afgelopen jaren steeds meer Nederlandse tennissers die de keuze maken om hun carrière voort te zetten in Amerika! Een keuze die voor veel tennissers enorm veel kansen biedt om hun droom waar te maken: professioneel tennissen. Voor velen is naar Amerika de ideale stap geweest voor hun ontwikkeling en waren zij enorm tevreden over het team en de topfaciliteiten.

Begin dit jaar schreven we al een blog over de top 20 college tennissers uit Nederland bij de mannen en de vrouwen van dat moment volgens UTR. Wist je dat de huidige top 10 volledig uit Slamstox atleten bestaat? Hier zijn wij natuurlijk super trots op! Bekijk hieronder het indrukwekkende rijtje van onze eigen toppers.

10. Jordy Visser

Jordy VIsser – New Mexico State University

UTR-rating: 11.56
Universiteit: New Mexico State University
Division/Conference:
NCAA division I, WAC Conference

Jordy is in 2019 naar Mexico State University vertrokken om zich naast tennis te focussen op een opleiding marketing! Als Freshman liet Jordy al aan zijn universiteit zien wat ze binnen hebben gehaald door een aantal fantastische reeksen aan overwinningen te behalen. Dit jaar wist Jordy een enorme groei door te maken en daarmee een plekje te verdienen in onze top 10. We schreven ooit ook al eens een university spotlight over zijn universiteit, check het hier.

Jordy is onder andere uitgeroepen tot 2022 ALL-WAC Honorable Mention, ALL-Tournement Team en tweemaal WAC Doubles Team of the week. Een mooie college tenniscarrière al.

9. Bastiaan Weststrate

Bastiaan Weststrate – Cal Poly

UTR-rating: 12.01
Universiteit: California Polytechnic State University, San Luis Obispo
Division/Conference:
NCAA division I, Big West Conference

Afgelopen jaar heeft Bastiaan zijn UTR een stuk weten te verbeteren, hij klimt bovendien van plek 13 naar plek 9! Bastiaan zijn kwaliteiten zijn vooral terug te vinden in het dubbelspel, zo staat hij altijd op spot 1 en 2. Maar in het enkelspel wist hij ook al mooie overwinningen te behalen. Het college tennisteam van California Poly is een van de sterkste in het land en Bastiaan heeft zich hier intussen meer dan verdiend tussen gevoegd.

Bastiaan kreeg afgelopen jaar bovendien een Second team AII-Conference Honors. Bastiaan heeft ook nog familie in deze top 10 staan, lees dus snel verder en kom er achter wie dat is.

8. Stian Klaassen

UTR-rating: 12.06
Universiteit: University of San Diego
Division/Conference:
NCAA division I, West Coast Conference

Stian Klaasen – University of San Diego

In 2021 vertrok Stian naar Amerika om het tennisteam van de University of San Diego te versterken! Hij is ondertussen begonnen aan zijn Sophomore jaar. Een leuk feitje over Stian is dat voor hij naar Amerika vertrok, hij al in Canada woonde waardoor Engels geen probleem voor hem was. Hij heeft enorm veel potentie, zo was hij in 2019 al Nederlandse kampioen onder 16! Dat Stian lekker bezig is bewijst zijn UTR wel: Begin van dit jaar had hij UTR van 10.61, met een UTR van 12.06 behoort Stian intussen echt tot de top van de Nederlandse college tennissers. Keep up the good work!

Stian is een snelle en slimme tennisspeler met een agressieve stijl. Zo gaat hij graag richting het net om een punt af te maken. Zo behaalde hij afgelopen jaar een aantal overwinningen tegen flink betere tegenstanders. Stian zit momenteel in zijn tweede jaar waardoor hij nog genoeg tijd heeft om nog een aantal mooie overwinningen aan zijn erelijst toe te voegen.

7. Stijn Paardekooper

Stijn Paardekoper – Utah State University

UTR-rating: 12.16
Universiteit: Utah State University
Division/Conference:
NCAA division I, Mountain West Conference

Hoewel Stijn vorig jaar nog net buiten onze top 10 viel staat hij nu op een mooie 7e plek! Dat Stijn lekker bezig is bewijst hij onder andere met zijn mooie transfer van Saint Bonaventure University naar Utah State University, waar hij dit jaar als Junior is begonnen. Hij sluit zijn carrière bij Saint Bonaventure af met een indrukwekkende singles record van 23-10! Hij werd bovendien gekozen tot de Atlantic 10 ALL-Conference first team in het seizoen 2021-2022.

Wij zijn ervan overtuigd dat Stijn bij zijn nieuwe universiteit weer een topprestatie gaat leveren!

6. Jip van Assendelft

Jip van Assendelft – University of Oklahoma

UTR-rating: 12.43
Universiteit: University of Oklahoma
Division/Conference:
NCAA division I, Big 12 Conference

Jip is pas afgelopen zomer naar Oklahoma vertrokken en staat nu al in onze top 10, een knappe prestatie! Hij mag zichzelf bovendien de beste Nederlandse freshman van dit moment noemen!

Hij heeft al flink wat ITF-wedstrijden gespeeld waar hij ook mooie overwinningen behaalde. Hij won zelfs al wedstrijden van top 700 ATP spelers en had al een ware ATP-ranking in het dubbelspel voor hij naar Amerika vertrok. Wow! Jip zit dus nog maar net in Amerika en we zijn er dan ook van overtuigd dat hij de komende jaren veel mooie prestaties gaat behalen. Go Jip! Go Sooners! 

5. Fons van Sambeek

Fons van Sambeek – NC State

UTR-rating: 12.92
Universiteit: North Carolina State University
Division/Conference:
NCAA division I, Atlantic Coast Conference

Net als vorig jaar is Fons weer te vinden op de 5e plaats, maar dan wel met een hogere UTR-rating! Fons is intussen begonnen aan zijn Sophomore jaar en zet de goede weg voorlopig gewoon door. Fons staat momenteel op 15 ATP-punten in het dubbelspel en wist afgelopen week ook zijn eerste ATP punt in de singles te bemachtigen, lekker bezig Fons!

Fons heeft afgelopen jaar bij de singles een 18-8 record en in de dubbel een 16-4 record neergezet! Een goede score als freshman bij je nieuwe universiteit. Lees trouwens alles over zijn universiteit in onze University Sportlight van NC State. Go Wolfpack!

4. Stijn Slump

Stijn Slump – Middle Tennessee State University

UTR-rating: 13.07
Universiteit: Middle Tennessee State University
Division/Conference:
NCAA division I, Third Straight Conference

Stijn vertrok ooit in 2018 als freshman naar Tennessee en zit na alweer in zijn Graduate jaar. Hij is al een aantal jaar terug te vinden in deze lijst waar hij deze keer weer op nummer vier staat. Stijn behaalde in zijn eerste jaar al flink wat successen, zo werd hij bijvoorbeeld tot C-USA Freshman of the Year benoemd.

Stijn is een sterke speler en een vaste waarde voor zijn universiteit. Verder behoorde hij zowel in de singel als dubbel tot het All-C-USA First Team, afgelopen seizoen. Ook werd hij tot twee maal toe uitgeroepen tot player of the week in dat seizoen. Lekker bezig Stijn! Reden genoeg om er nog een jaar aan vast te plakken.

3. Lodewijk Weststrate

Lodewijk Weststrate – University of Southern California

UTR-rating: 13.24
Universiteit: University of Southern California
Division/Conference:
NCAA division I, Pac-12 Conference

We vertelde je eerder al dat de broer van Bastiaan ook in deze lijst staat en dat Lodewijk ook kan tennissen blijkt wel aan zijn ranking. Net als vorig jaar is hij weer terug te vinden op de derde plek!

Lodewijk wist voorafgaand aan zijn avontuur al de nodige ATP-wedstrijden tegen beter gerankte spelers te winnen. Niet zo gek dan ook dat Lodewijk afgelopen seizoen al de nodige onderscheidingen ontving voor zijn prestaties. Zo verdiende hij de ALL-Pac-12 Honorable Mention en zorgde voor twee belangrijke teamoverwinningen voor de Trojans.

Bij deze absolute topuniversiteit doet hij het dan ook super goed en is een vaste waarde. Ga zo door Lodewijk!

2. Daniel de Jonge

Daniel de Jonge – Pepperdine

UTR-rating: 13.38
Universiteit: Pepperdine University
Division/Conference:
NCAA division I, West Coast Conference

Net als Stijn gaat ook Daniel door om zijn Master’s degree in Amerika te halen. Daniel stond vorig jaar nog op nummer 1 in onze lijst, maar dat betekent niet dat hij een slecht seizoen heeft gehad! Zeker niet zelfs; zo verdiende hij de ITA Regional mention, was hij de Most Improved Senior, wist hij weer de WCC Commissioner’s Honor Roll (Gold) 2021, 2022 te verdienen en werd opnieuw verkozen tot Pepperdine Scholar-Athlete!

Wij wensen Daniel veel succes in het Spring Season en met het behalen van zijn master! Wil je meer weten over Pepperdine University? Check dan snel dit artikel.

1. Sander Jong

Sander Jong – Texas Christian University

UTR-rating: 13.52
Universiteit: Texas Christian University
Division/Conference:
NCAA division I, Big 12 Conference

Sander mag zich op dit moment de beste Nederlandse college tennisser op basis van UTR noemen! Hij zit sinds 2019 in Texas en wist daar al verschillende topprestaties te leveren. Zo stond hij deze week nog in de finale bij het ITA National Fall Championship samen met Lui Maxted. Ze wisten helaas niet te winnen van Ohio State maar behaalde toch een historische prestatie voor hen en voor de Universiteit. Wij zijn in elk geval trots op je Sander!

De faciliteiten op de campus van TCU zijn ook absoluut top, wij snappen wel dat Sander het hier naar zijn zin heeft. Zo zijn er maar liefst 27 tennis velden, waarbij ze ook een indoor tennis hal hebben! In deze University Spotlight kun je zien waar Sander iedere dag te vinden!

Je kunt dus zien dat de Nederlandse tennis atleten van Slamstox het super goed doen! Wij zijn enorm trots op ze, maar natuurlijk ook op al onze andere Slamstox tennissers! Wil jij ook graag naar Amerika om je studie en sport te combineren? Vul dit formulier in en wij helpen je graag verder!