Laatst stelde we je al voor aan de beste 20 Nederlandse college tennissers van dit moment, vandaag hebben we de 20 beste Nederlandse vrouwelijke college spelers voor je op een rijtje gezet. Want ook steeds meer Nederlandse tennissters kiezen ervoor om naar Amerika te gaan om hier hun studie en tenniscarrière voort te zetten. De ideale combinatie tussen trainen met topfaciliteiten, een internationale diploma behalen en jezelf optimaal kunnen ontwikkelen.

Danielle Collins bereikte begin van dit jaar de finale op de Australian Open, maar speelde een aantal jaar geleden nog college tennis voor the University of Virginia. Intussen heeft de Amerikaanse dus een finaleplaats op een Grand Slam achter haar naam staan en staat ze in de top #15 op de WTA ranking.

Benieuwd welke getalenteerde en hardwerkende meiden in de lijst staan, lees dan snel verder.

20. Anoek Pruijmboom

Anoek Pruijmboom – Saint Francis University Pennsylvania

UTR: 8.02
Universiteit: Saint Francis University Pennsylvania
Division/ conference: Division I, Northeast Conference

Na het afronden van haar VWO, vertrok Anoek in de zomer van 2021 naar Pennsylvania. Dit seizoen beleeft ze als freshman tot dusver een goede start. Van haar 15 single wedstrijden dit seizoen, won ze er maar liefst 11!

Leuk feitje, Anoek werd bij Saint Francis University teamgenoten met Dominique Yeo, deze Nederlandse vertrok al een jaar eerder naar Amerika. Dit seizoen hebben de twee ook al meerdere dubbelwedstrijden samen gespeeld.

19. Floor Lissone

Floor Lissone – Saint Bonaventure University

UTR: 8.12
Universiteit: Saint Bonaventure University
Division/ Conference: Division I, Atlantic 10 Conference

Floor vertrok pas in januari van dit jaar naar Amerika, maar heeft haar waarde in het team al zeker bewezen. De Nederlandse verloor van haar laatste vijf dubbels en zes enkels geen enkele wedstrijd, bovendien wist ze alle single wedstrijden ook nog eens in twee sets en met duidelijke cijfers te winnen. Lekker bezig Floor!

Floor staat pas aan het begin van haar Amerikaanse avontuur, wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Floor de komende jaren alleen nog maar beter gaat worden.

18. Gabriëlle Dekkers

Gabriëlle Dekkers – Utah State University

UTR: 8.44
Universiteit: Utah State University
Division/ Conference: Division I, Mountain West Conference

Gabriëlle is inmiddels senior op Utah State University, dit seizoen wist ze al elf singlewedstrijden te winnen. In de afgelopen vier jaar uitgegroeid tot vaste waarde binnen het team. Bovendien werd de Nederlandse in de afgelopen drie seizoenen telkens benoemd tot USU Whitesides Scholar-Athlete.

Extra leuk, sinds deze zomer is Gabriëlle’s zusje Florentine ook actief in Amerika als college tennisster. Een echte tennisfamilie dus.

17. Nika Beukers

Nika Beukers – Portland State University

UTR: 8.47
Universiteit: Portland State University
Division/ Conference: Division I, Big Sky Conference

Nika won maar liefst 24 nationale toernooien voordat ze afgelopen zomer naar Amerika vertrok. In haar eerste seizoen is ze direct goed begonnen, ze won dit seizoen al zes single wedstrijden en tien dubbelwedstrijden. Een echte droomstart dus.

Voorlopig heeft Nika nog genoeg jaren voor zich om verder te groeien, more to come dus…!

16. Coco Bosman

Coco Bosman – University of Tennessee at Chattanooga

UTR: 8.51
Universiteit: University of Tennessee at Chattanooga
Division/ Conference: Division I, Southern Conference

Net als meer meiden in deze lijst vertrok Coco afgelopen zomer naar Amerika. Ze heeft direct haar plekje in het tennisteam veroverd, van de twaalf dubbelwedstrijden die ze tot dus ver speelde, verloor ze, samen met haar vaste dubbelpartner Emma van Hee, er slechts drie. Ook in de single is Coco lekker bezig, ze won al zeven wedstrijden dit seizoen. De meeste bovendien in straight sets, go Coco!

Met een UTR 8.51 staat Coco voor nu op plek 16 in onze lijst, maar met nog een hele Amerikaanse tenniscarrière voor zich, hebben wij er al het vertrouwen in dat we de komende jaren nog veel meer van deze Nederlandse gaan horen.

15. Marit Kreugel

Marit Kreugel – Murray State University

UTR: 8.57
Universiteit: Murray State University
Division/ Conference: Division I, Ohio Valley Conference

Marit is momenteel als junior actief in het tennisteam van Murray State University. In de dubbel verloor Marit dit seizoen pas één wedstrijd, tegenover zeven winstpartijen en ook in het enkelspel won ze het grootste deel van haar wedstrijden. Daarmee is Marit intussen een vaste waarde binnen haar team geworden. Na dit seizoen gaat Marit haar senior jaar in en heeft ze nog even tijd om door te knallen. Lets go Marit!

14. Tess Menten

Tess Menten – Stetson University

UTR: 8.57
Universiteit: Stetson University
Division/ Conference: Division I, Atlantic Sun Conference

Tess Menten begon haar Amerikaanse avontuur bij San Jose State University, maar besloot na haar freshman jaar een transfer te maken. Hierdoor speelt ze op dit moment als sophomore bij Stetson University. Tess is het seizoen goed begonnen, ze verloor in zowel de dubbel als single nog geen wedstrijd. Goed bezig Tess!

Als sophomore heeft Tess nog een aantal jaar tennis in Amerika voor zich liggen, maar op dit moment mag ze trots zijn op een plek in onze top 20 lijst.

13. Minchae Kim

Minchae Kim – Rutgers University

UTR: 8.61
Universiteit: Rutgers University
Division/ Conference: Division I, Big Ten

Minchae is pas freshman en staat nu al in deze lijst maar dat is niet voor niets. Voordat ze naar Amerika vertrok was ze namelijk al erg actief op de ITF Juniorentour, zo won ze in 2019 zelfs het toernooi in Almere.

In Amerika beleeft ze een droomstart, tot op heden verloor ze slechts één dubbelwedstrijd van de 10 dubbels die ze speelde. In de enkel won ze ook maar liefst zeven van haar eerste 10 wedstrijden, super knap! Minchae staat pas aan het begin van haar Amerikaanse tennis carrière, more to come dus…!

12. Joyce Nouws

Joyce Nouws – Keiser University

UTR: 8.69
Universiteit: Keiser University
Division/ Conference: Division NAIA, Sun Conference

Misschien komt de naam Nouws je bekend voor? Joyce’ broer behoort namelijk tot de beste 20 mannelijke tennisser van dit moment. En extra leuk, beide spelen voor Keiser University. Joyce is intussen bezig aan haar derde jaar in het tennisteam. Van de twaalf wedstrijden die ze dit seizoen speelde, verloor ze er pas ééntje.

En dat is niet alles, de Nederlandse maakt ook nog eens onderdeel uit van het voetbalteam van de universiteit. Als dat niet sportief is, weten wij het ook niet meer.

11. Margriet Timmermans

Margiet Timmermans – University of South Florida

UTR: 8.72
Universiteit: University of South Florida
Division/ Conference: Division I, American Athletic Conference

Nog voor haar vertrek naar Amerika behaalde Margiet al haar eerste punt op de WTA-tour, say what?! Super knap. Afgelopen jaar, in haar tweede seizoen voor the South Florida Bulls, speelde Margiet alle wedstrijden en behaalde ze een aantal knappe overwinning en een win streak van zes wedstrijden.

Als sophomore heeft Margriet nu al hele mooie resultaten behaalde tijdens haar tijd in Florida, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat ze de komende jaren alleen nog maar betere prestaties gaat neerzetten.

10. Sherine Salem

Sherine Salem – Jackson State University

UTR: 8.76
Universiteit: Jackson State University
Division/ Conference: Division I, Southwestern Athletic Conference

Sherine speelde de eerste twee jaar van haar Amerikaanse tenniscarrière voor Tarleton State University. Hierna besloot ze een transfer te maken en vertrok ze naar het tennisteam van Jackson State University. Inmiddels speelt ze hier al weer haar derde seizoen.

Dat de Nederlandse goed bezig is bewijst haar UTR wel, in een jaar tijd verbeterde ze haar UTR met bijna een heel punt van 7.86 naar 8.76. Sherine volgt op dit moment haar master en heeft nog een paar maanden te gaan in Amerika.

9. Sophie Wagemaker

Sophie Wagemaker – Georgia Southern University

UTR: 9.02
Universiteit: Georgia Southern University
Division/ Conference: Division I, Southern Conference

Sophie heeft het tennis niet van een vreemde, haar moeder Denisa Silvanova was prof tennisster voor Slowakije en haar broer zag je al in de lijst staan met beste mannelijke Nederlandse college tennissers van dit moment, maar met een UTR 9.02 bewijst Sophie dubbel en dwars dat ze ook een aardig balletje kan slaan.

De prestaties van Sophie in haar eerste seizoen werden bekroont met een Sun Belt Conference Academic Honor Roll en All-Sun Belt Conference Doubles First Team. En dat terwijl Sophie pas net begonnen is, ze heeft dus nog meer dan genoeg tijd om zichzelf verder te ontwikkelen in Amerika.

8. Ank Vullings

Ank Vullings – University of New Orleans

UTR: 9.06
Universiteit: University of New Orleans
Division/ Conference: Division I, Sun Belt Conference

Ank vertrok in de zomer van 2017 naar Amerika om te gaan spelen voor het tennisteam van de universiteit van New Orleans. Maar door de pandemic is ze nog altijd pas junior en heeft ze nog altijd een paar jaar voor zich als student-athlete.

Ank begon het seizoen 2020-2021 met een 6-0 record in singles, wat uiteindelijk aan het einde van het seizoen resulteerde in een 12-3 record.

7. Noesjka Brink

Noesjka Brink – University of Wyoming

UTR: 9.25
Universiteit: University of Wyoming
Division/ Conference: Division I, Mountain West Conference

Noesjka is momenteel sophomore aan de universiteit van Wyoming. In haar eerste jaar behaalde in de singles een record van 12-4 en won ze acht van haar laatste tien wedstrijden. Haar goede seizoen werd eind april bekroont, toen ze uitgeroepen werd tot Mountain West’s Female Tennis Athlete of the Week.

Intussen Noesjka een career record van 17-8 in singels en 10-6 in doubles en geloven wij dat daar zeker nog veel winstpartijen bij gaan komen.

6. Laura Rijkers

Laura Rijkers – University of Arkansas

UTR: 9.32
Universiteit: University of Arkansas
Division/ Conference: Division I, Southeastern Conference

Laura zit momenteel in haar vierde jaar in Amerika. Als senior is ze intussen een vaste waarde geworden binnen het team. Laura kende in het seizoen 2020-2021 een ijzersterke start, haar eerste acht wedstrijden wist ze allemaal te winnen. Bovendien behaalde ze gedurende het seizoen enkele belangrijke punten voor haar team.

Extra leuk, Laura is geen onbekende voor Slamstox. In 2020 namen we een ‘’cathing up with..’’ op met Laura, check de video hier. Daarnaast liep ze afgelopen zomer twee maanden stage bij Slamstox, om andere tennissters ook te helpen met hun Amerikaanse avontuur.

5. Shura Poppe

Shura Poppe – University of Tulsa

UTR: 9.53
Universiteit: University of Tulsa
Division/ Conference: Division I, Conference USA

Shura is momenteel Senior aan de universiteit van Tulsa. In haar eerste drie seizoenen behaalde een record van 46-26 in de singels en 31-25 in dubbels. Ook dit seizoen is Shura weer goed begonnen, ze behaalde tot dusver twee overwinningen in de enkel en al drie in de dubbel. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen.

Met een UTR van 9.53 heeft ze mooie, verdiende plek in onze top 20 verdiend. Go Shura!

4. Elysia Pool

Elysia Pool – University of Mississippi

UTR: 9.60
Universiteit: University of Mississippi
Division/ Conference: Division I, Southeastern Conference

Toen Elysia in de zomer van 2020 vertrok naar Amerika, was de Nederlandse zowel nationaal kampioen bij de enkel als de dubbel. Intussen zit ze in haar tweede jaar als freshman en verloor tot op heden dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in de dubbel, in spring season. Ook in de single verloor ze pas één wedstrijd.

Door de pandemie is haar verblijf in Amerika dus sowieso met een jaar verlengd, voor nu staat ze met een UTR van 9.60 in elk geval op een mooie vierde plek in deze lijst.

3. Florentine Dekkers

Florentine Dekkers – Kansas State University

UTR: 9.70
Universiteit: Kansas State University
Division/ Conference: Division I, Big 12 Conference

Florentine is sinds deze zomer actief in Amerika, en reist hiermee haar zus achteraan, Gabriëlle, die je eerder in deze lijst al tegenkwam. Voordat de Nederlandse naar Amerika vertrok speelde ze al geregeld ITF Juniors toernooien, met succes, in janauari 2021 behaalde ze plek #254 op de internationale ranking, haar hoogste positie ooit. In 2019 won ze zelfs het J5 toernooi van Dijon.

Florentine verloor sinds haar komst naar Kansas pas één singelwedstrijd en haalde al meerdere punten binnen voor haar team in zowel de enkel als de dubbel. Lekker bezig Florentine! En het feit dat ze pas in haar freshman jaar zit, kan alleen maar betekenen dat we ongetwijfeld nog veel meer van haar gaan horen in de komende jaren. Voor nu staat ze in elk geval op een mooie derde plaats in onze top 20.

2. Bente Spee

Bente Spee – University of Florida

UTR: 9.70
Universiteit: University of Florida
Division/ Conference: Division I, Southeastern Conference

Bente won nog voor haar vertrek naar Amerika haar eerste punten op de WTA-tour. En terwijl ze pas afgelopen zomer naar Amerika vertrok en behoort ze nu al tot de beste Nederlandse college tennissters van dit moment. Als freshman is de Nederlandse dit seizoen al flink op stoom, ze verloor pas drie wedstrijden en won er maar liefst elf, in zowel de dubbel en enkel.

Dat Bente niet alleen goed kan singelen bewijst ze dit jaar samen met haar dubbelpartner Alicia Dudeney, met een record van 12-1 staan ze op plek #18 van de beste college tennis dubbelkoppels van dit moment. Lekker bezig Bente!

1. Daevenia Achong

Daevenia Achong – University of Miami

UTR: 10.35
Universiteit: University of Miami
Division/ Conference: Division I, Atlantic Coast Conference

Net als vorig jaar mag Daevenia zich ook dit jaar weer de beste Nederlandse college tennisster noemen. Ten opzichte van vorig jaar is haar UTR zelfs flink verbeterd, goed bezig Daevenia! Bovendien staat de Nederlandse op plek #59 van beste college tennissters van dit moment, haar hoogste ranking ooit. Mag ze zichzelf de beste speelster van het team noemen. En dat terwijl ze nog altijd ‘maar’ junior is, more to come dus..

Ze verloor dit seizoen pas één set in enkel. Van alle vijf de wedstrijden die Daevenia speelde dit seizoen, won ze vier wedstrijden in straight sets en de vijfde wedstrijd werd in drie sets gewonnen. Een echte champ dus!

Wat een tennistalenten, twintig geweldige tennissters. Die allemaal geweldige prestaties hebben neergezet in Amerika. Wil jij, net als deze 20 toppers, ook student-athlete worden? Reach out! Dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden en welke universiteit het beste bij jou past.