Als student-athlete ben je uiteraard veel tijd kwijt aan sport en studie. Maar je gaat ook naar Amerika voor de full experience. Die ervaring doe je niet alleen op in de schoolbanken of het sportveld, maar ook door mensen te leren kennen en door veel te reizen. Gelukkig zijn er ook periodes in het jaar wanneer je van de campus af gaat en het land kan gaan ontdekken. En daar vertellen we je ook graag alles over!

Je vakantie is het perfecte moment voor die vette roadtrip! Amerika is natuurlijk erg groot, en je zal waarschijnlijk niet de tijd hebben om in een keer het hele land te doorkruisen. We delen het dus even op in regio’s. Are you ready? We’re going on a trip!

West Coast

De Westkust van Amerika staat bekend om het mooie weer, de stranden, steden en de awesome surfspots. Via deze link vind je de Pacific Coast Highway Road Trip. In deze roadtrip ga je in 6 dagen van San Francisco naar San Diego. Het lekkere weer in California zorgt ervoor dat je deze roadtrip op elk moment in het jaar zou kunnen doen. Via supermooie wegen met palmbomen kom je langs steden als Santa Barbera en Los Angeles. Hier krijg je de ultimate beach vibes. Ik zeg: zet het dak van de cabrio maar open en gaan!

Pacific Coast Highway

West

In de Westerse regio van Amerika heb je veel staten die je kan bezoeken. Op deze site vind je de meerdere roadtrips die je hier kan gaan doen! In deze regio vind je ook hele coole steden zoals Las Vegas, Salt lake city en nog veel meer.

Daarnaast kan je in deze regio hele vette natuur zien! In Wyoming vind je bijvoorbeeld het Yellowstone National Park en in de staat Utah heb je genoeg plekken waar je je ogen uitkijkt. Check de video hieronder maar eens!

South West

Zit je in Oklahoma, New Mexico, Texas of Arizona en hou je van natuur, dan heb je geluk! De beste national parks van Amerika zitten namelijk in deze regio. Veel van de Canyons kan je vinden in het zuidwesten van de United States. De meest bekende plekken zijn Grand Canyon, Antelope Canyon, Bryce Canyon, Devils Garden en Monument Valley. Het voelt net alsof je in het wilde westen terecht bent gekomen! Deze Canyons kunnen qua afstand best ver uit elkaar liggen, maar zijn echt de moeite waard zoals je ziet op de foto hieronder. 

Grand Canyon – Arizona

Midwest

Misschien heb je wel eens gehoord van Route 66 en anders je ouders wel. Dit is een next level road trip, want hij gaat helemaal van Chicago tot LA. Wil je heel de route doen, dan heb je wel je hele zomer nodig, want hij is maar liefst 3940 km. Dat is wel 11x van Maastricht naar Groningen. Niet iedereen heeft tijd om heel deze trip te maken, maar als je een deel kan doen dan geeft dat ook al een aardige indruk. Chicago is al een mooi startpunt, zoals je ziet op de foto hieronder.

Chicago – Illinois

South East

Het Zuid Oosten van Amerika is voor Slamstox een van onze favoriete plekken. Hier zitten namelijk heel veel scholen! In deze regio draait het natuurlijk niet alleen om school en kan je ook heel mooi reizen. Deze site heeft de beste roadtrips in het Zuid Oosten van Amerika voor je op een rijtje gezet. En ze houden ook nog eens rekening met studenten want het is geheel ‘on a budget’.

In South East USA kan je wel een aantal dingen van je Bucket list afstrepen. Hieronder zetten we er een paar voor je op een rijtje, zodat jij the full American experience beleeft!

North East

En als laatste het Noord Oosten van Amerika! Dit is natuurlijk de plek van “The city that never sleeps”: New York City. Een super indrukwekkende stad waar uiteraard veel te beleven is. Maar het Noord Oosten heeft nog veel meer in petto wat je gezien moet hebben. Met deze roadtrip bezoek je de beste steden die de oostkust te bieden heeft. Hoofdstad Washington, D.C. bijvoorbeeld!

Washington, D.C.

Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet voor een student-athlete? Slamstox athlete Bloem van den Brekel heeft afgelopen zomer heel Amerika gezien! Ze is met vriendinnen van haar school, University of New Hampshire, op roadtrip gegaan en zij hebben alles vastgelegd. Check it out!

Denk je nu: Dit is het beste avontuur ooit!”? Neem contact met ons op en we kijken naar jouw mogelijkheden om het waar te maken.