Belastingen en belastingaangifte, je hebt er vast al eens over gehoord op school of bij je ouders aan de eettafel. De meeste student-athletes hebben hier nog nooit iets mee gedaan, en dat is logisch! In Nederland doe je belastingaangifte over het inkomen dat je verdiend hebt en daar krijg je tijdig bericht over van de belastingdienst. Maar hoe zit dat nu als student-athlete in Amerika? Daar vertellen we hieronder meer over!

Financieel voordeel
Als student-athlete company kennen we uiteraard niet alle fijne kneepjes binnen het gebied van belastingen, maar daar hebben we een oplossing voor gevonden: DB Tax Advisory! DB Tax Advisory is een van onze partners en zij geven belastingadvies aan spelers uit onder andere de Eredivisie, Premier League en de ATP Tour. En, Slamstox student-athletes horen ook thuis binnen dat rijtje, cool toch?! Maar reuzebelangrijk: veel student-athletes moeten belastingaangifte doen over hun scholarship. Daarnaast levert het doen van belastingaangifte een student-athlete gemiddeld $ 750,- tot $ 1.500,- op aan belastingteruggave. Het bedrag dat in vak 10 van je 1042-s form is ingevuld is een goede indicatie van de (teveel) ingehouden belasting.

Florian: sporter en belastingadviseur
De USA heeft een complex belastingsysteem en dat kan jouw belastingaangifte nog wel eens ingewikkeld maken. Maar no worries, help is here! Binnen het team van DB Tax Advisory werkt namelijk Florian Niesten, fanatiek sporter én belastingadviseur. Florian hockeyde in Nederland op het hoogste niveau en heeft veel ervaring met het lopen van ultra-marathons, hij liep zelfs de ‘Marathon des Sables’. Voor degenen die daar nog niet eerder van hoorde: het is een zesdaagse tocht van 254 km door de woestijn van Marokko. Whut?! Ja, net zo’n hardwerkende Champ als jullie dus!

Laat je ontzorgen en focus op je sport
Florian helpt veel topsporters en student-athletes met hun belastingzaken. Hij regelt alles, zodat de sporter ontzorgd wordt en zich kan focussen op zijn sport (en studie). Florian gaat nu graag aan de slag met jou om je aan het begin van je (prof)carrière bij te staan. Heb je vragen over dit onderwerp of ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact op. Dat kan hier!

Heb je een andere vraag over iets anders dat met student-athletes of scholarships te maken heeft? Reach out! Dan helpen wij je verder