Vroege trainingen die om 05:00 starten, iedere week honderden meters zwemmen en alles geven om het beste uit jezelf én uit het team te halen. Het zijn enkele facetten die horen bij het leven van een college zwemmer. Zwemmers, schoonspringers en synchroonzwemmers trainen, net als andere student-athletes, enorm hard. Als student-athlete staat daar iets moois tegenover: de mooie en professionele faciliteiten. Work hard, play hard. Dat maakt zwemmen in Amerika zo te gek!

In dit artikel laten we 10 mooie college swimming facilities zien. Check it out!

10. Trumbull Aquatics Center – Denison University

Het Trumbull Aquatic Center van Denison University werd pas gebouwd in 2012. De bouw kostte de universiteit $20 miljoen dollar. Kost wat, maar dan heb je ook wat. De facility beschikt namelijk over een baan van 50 meter lang en 25 meter breed en tribunes voor 750 toeschouwers. Daarnaast is er ook een professioneel scorebord en geluidssysteem te vinden.

In 2014 werden in het Trumbull Center de NCAC-conference kampioenschappen en de NCAA Divison III Diving kampioenschappen georganiseerd. Op de foto hieronder vind je een foto van het sportbad op Denison University, ook kun je via deze link nog meer foto’s bekijken.

Trumbull Aquatics Center – Denison University
9. Denunzio Aquatic – Princeton University

Het Denunzio sportbad dat onderdeel is van Princeton University bestaat al wat langer: sinds 1990. Ondanks dat het al meer dan 30 jaar oud is, heeft het een modern design en moderne technologie. Niet alleen het bad is groot, maar ook de tribunes zijn mega: er is namelijk plek voor 1700 mensen!

Meerdere evenementen zijn al georganiseerd in en rondom het zwembad. Een van de hoogtepunten was in 1999, toen werden er de Ivy League-kampioenschappen georganiseerd. Op de foto hieronder spot je een foto van het sportbad. En via deze link vind je meer foto’s van de sport facilities op Princeton University.

Denunzio Aquatic – Princeton University

Wist je al dat Slamstox atlete Julia Jongejeugd vanaf komend schooljaar onderdeel wordt van de Princeton Tigers?! Zij wordt als freshman onderdeel van het track & field team!

8. Willis R. Casey Aquatic Center – North Carolina State University

NC State is een van de grootste universiteiten van North Carolina met meer dan 35.000 studenten. Bij zo’n grote universiteit horen veel student-athletes en mooie faciliteiten, het aquatic center is er daar een van.

Willis R. Casey Aquatic Center – North Carolina State University

Meer lezen over Nyls? Eerder stond hij al eens met dit leuke interview op onze blogpagina. Ook stond zijn universiteit al eens in een van onze university spotlights!

Wil je ook zwemmen en studeren op een Amerikaanse universiteit?

7. Robert Kiphuth Memorial Exhibition Pool – Yale University

De Robert Kiphuth Memorial Exhibition Pool, het is een hele mond vol, is onderdeel van Yale University. Momenteel wordt een nieuw sportbad gebouwd op de universiteit, tot die tijd is dit bad nog in gebruik. Het is een grote facility met maarliefst 2187 zitplekken!

Het bad werd al gebouwd in 1932 en sinds het bestaan heeft het gediend als locatie voor veel belangrijke wedstrijden waaronder NCAA en AAU kampioenschappen. Maar ook werd hier de eerste ‘double-dual meet’ georganiseerd waarbij Ive League schools Yale, Harvard en Princeton betrokken zijn. Een foto van het bad zie je hieronder!

Robert Kiphuth Memorial Exhibition Pool – Yale University

Zie jij jezelf hier al wedstrijden zwemmen of springen?! Te gek toch!

6. Avery Aquatic Center – Stanford University

Stanford is in dit rijtje de enige die het sportbad buiten hebben. Dat breng risico’s voor afgelaste wedstrijden bij slecht weer zou je denken, maar de universiteit is gelegen in Californië waar nagenoeg altijd de zon schijnt en niet veel regen valt!

Het Avery Aquatic Center ziet er te gek uit, het biedt zitplek voor meer dan 2500 fans per wedstrijd! Het bad is 37 meter lang & 20 meter breed, enorm dus! Je ziet het op de foto hieronder.

5. Freeman Aquatic Center – University of Minnesota

Nu komen we uit bij de University of Minnesota en daar is momenteel één van onze zwemsters actief. We hebben het over Indy Jongman, de oud-zwemster bij PSV maakte de overstap naar Minnesota om te zwemmen en studeren. Indy heeft daarmee niet zomaar een universiteit uitgezocht, maar een met een te gekke swimming facility!

Daar maakte de universiteit een tijdje terug een mooie video over, daarop is te zien hoe mooi de facility eruit ziet. Het bad opende in 1990 en beschikt over een bad dat 50 meter lang is. Er is optimaal gebruik gemaakt van de professionele faciliteiten op de universiteit gezien maarliefst 9x de Big Ten Championships, 6x NCAA Championships en veel andere internationale toernooien georganiseerd zijn. Check het hieronder!

4. Mccorkle Aquatic Pavilion – Ohio State University

Next up: Ohio State University! Op de campus van deze grote universiteit vinden we namelijk het Mccorlke Aquatic Pavilion, een te gekke facility voor de swimming en diving teams. In de afgelopen jaren zijn er al tientallen verschillende belangrijke toernooien en kampioenswedstrijden gehouden.

Dat dit één van de favoriete locaties is voor wedstrijden is dan ook niet gek gezien de grote aantallen fans die tegelijk kunnen kijken. De foto hieronder laat slechts een deel zien van de facility, er zijn namelijk verschillende baden, springplanken, water polo facilities en meer. Kortom: het is HUGE. Check de foto hieronder voor een deel van de facility!

Mccorkle Aquatic Pavilion – Ohio State University
3. IU Natatorium – Indiana University – Purdue University – Indianapolis (IUPUI)

Op de derde plek in dit rijtje staat het IU Natatorium dat te vinden is Indianapolis. Wederom een te gekke facility waarvan de renovatie maarliefst 30 miljoen dollar gekost heeft! Die renovatie was nodig omdat in 2016 de Olympic Time Trials gehouden werden in Indianapolis.

Het IU Natatorium is het grootste indoor bad van Amerika, het biedt zitplek aan 4700 fans tegelijk! En fun fact: in dit zwembad zijn meer dan 100 zwemrecords gezet! Check de video hieronder waarop je de facility kunt zien.

2. Lee and Joe Jamail Texas Swimming Center – University of Texas at Austin

Wederom een te gekke facility is te vinden op de University of Texas at Austin, verschillende zwembaden voor verschillende sporten. De diving teams beschikken zelfs over springplanken van 3, 5, 7.5 en 10 meter! Het bouwen van deze mooi facility had dan ook een flinke investering nodig, maar gelukkig was daar Joe Jamail.

Joe studeerde aan de universiteit en werd later miljardair, hij is de 833e rijkste persoon ter wereld! Hij zorgde ervoor dat de student-athletes op de University of Texas at Austin trainen en wedstrijden zwemmen en springen in een super professionele omgeving. Check het hieronder!

Lee and Joe Jamail Texas Swimming Center – University of Texas at Austin
1. Herb McAuley Aquatic Center – Georgia Tech

Last but not least, de facility van Georgia Tech. Wederom een te gekke plek die de sport ademt. Het bad is er op ingericht om de snelste tijden te behalen tijdens trainingen en wedstrijden, volgens de universiteit is het een van de snelste baden van Amerika! De diepte van het water, de breden banen en het ‘water flow control’ systeem zorgen ervoor dat golven geminimaliseerd worden.

Er kunnen 2000 fans tegelijk langs het bad zitten om de student-athletes aan te moedigen. Maar niet alleen student-athletes zijn actief geweest in dit bad, het heeft namelijk ook gediend als locatie voor de ‘Olympic time trials’. Te gek hè! Bekijk het bad hieronder.

Herb McAuley Aquatic Center – Georgia Tech

Denk jij nu: “Zwemmen en studeren in Amerika, dat wil ik ook!”? Reach out, we helpen je graag verder.