Image

American Football

American Football in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau sport te combineren. Wil jij meer weten over college football, de mogelijkheden, voorwaarden, of meer? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College football en studeren in Amerika

Meer dan 900 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor American Football players die graag football met hun studie willen combineren. College football is dé manier om een betere football player te worden, zowel fysiek als mentaal sterker te worden, een netwerk van internationale vrienden te creëren en jezelf maximaal te ontwikkelen. Daarbij behaal je een erkend diploma die de fundering gaat leggen voor een succesvolle carrière.

Voor veel spelers is college football ook de perfecte route om later professional football player in de NFL te worden.

Hoe werkt college football?

College football is anders dan het ‘normale’ football dat natuurlijk vooral in Amerika een grote sport is. Zowel in organisatie als in sfeer zijn de verschillen tussen de NFL en college football enorm.

Gemiddeld bestaat een team uit ongeveer 100 spelers. Daarnaast is er een coaching staff aanwezig van tientallen coaches en begeleiders, die constant bezig zijn met het verbeteren van het team. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale NCAA toernooi, waar de beste teams van Amerika aan mee mogen doen!

Een typische wedstrijddag in College Football is een groot feest voor de studenten. Los van de wedstrijd worden er allerlei activiteiten georganiseerd en komen heel veel fans en families naar de stadions om de wedstrijden te bekijken. Een wedstrijd wordt gespeeld in vier “quarters”. De regels zijn vergelijkbaar met de regels binnen de NFL.

College Football fun & facts

Wist je dat …

  • College Football meer kijkers en fans heeft dan de NFL?
  • Er meerdere college stadions zijn van universiteiten waar +100,000 toeschouwers in kunnen?
  • De gemiddelde omzet voor een universiteit op een “game day” ca. $15 miljoen is?
  • Een groot aantal college football players wordt gedraft voor grote contracten bij de NFL teams?
  • De meeste college football players nationaal bekende supersterren zijn die na hun studies grote sponsorcontracten binnenhalen?
  • American Football een van de snelst groeiende sporten in Amerika is?
  • Wij vinden dat je minimaal één college football game in je leven moet hebben gezien om echt te begrijpen hoe de sfeer in een stadion is?
  • Er jaarlijks enorme competities worden opgericht voor meiden die willen uitkomen voor het cheerleading team van de college football competities?

Lees meer

Voorwaarden en scholarships

Het college football systeem is onderverdeeld in zeven verschillende divisies. Binnen deze divisies is er veel niveauverschil en de teams worden ingedeeld op sterkte, maar soms ook op regio en conference. Omdat het American Football niveau in Amerika relatief hoog is vergeleken met andere landen, is het voor Nederlandse spelers niet gemakkelijk om een scholarship te krijgen in Amerika.

Los van je ervaring en niveau, wordt er ook sterk gekeken naar je “stats”. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je lengte, gewicht, max. bench press, 40m dash, vertical jump, en meer.

Afhankelijk van jouw niveau en ambities selecteren we een divisie en een universiteit die het beste bij je past.

Academische voorwaarden

Om college football te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Scholarships

Studeren aan een Amerikaanse universiteit kan tot $75.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor veel Nederlandse studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college football teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een “full” scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. De hoogte van jouw scholarship wordt bepaald op basis van je sportniveau, academische niveau, en je wensen en ambities.

Lees hier meer over scholarships!

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college football player te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship op een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw sportniveau als jouw academische wensen.

Daarnaast creëren wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat coaches weten wie jij bent!

Carrièrekansen na college

Nadat je vier jaar gesport en gestudeerd hebt aan de universiteit, komen er veel mogelijkheden voor je: zowel op als naast het veld. Een groot aantal college football players kiezen voor een professionele carrière terwijl anderen beginnen aan hun maatschappelijke carrière.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen? Klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?