Image

Waterpolo

College waterpolo in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau waterpolo te combineren. Wil jij meer weten over college waterpolo, de mogelijkheden, voorwaarden, of meer? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College waterpolo en studeren in Amerika

Ongeveer 125 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor waterpolo atleten die graag waterpolo met hun studie willen combineren. College waterpolo is dé manier om een betere waterpolo athlete te worden, zowel fysiek als mentaal sterker te worden, een netwerk van internationale vrienden te creëren en jezelf maximaal te ontwikkelen. Daarbij behaal je een erkend diploma dat de fundering gaat leggen voor een succesvolle carrière.

Hoe werkt college waterpolo?

College waterpolo is anders dan het ‘normale’ waterpolo dat je in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt in Amerika niet voor een clubteam, maar voor een school of een universiteit. In Amerika is dit de hoogst haalbare competitie voor jeugdspelers.

Gemiddeld bestaat een team uit ongeveer 19 personen, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? Nationaal kampioen worden!

Het allergrootste verschil is de sfeer die er hangt tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er ineens middenin de wedstrijd over de baan wordt geschreeuwd en dat er duizenden fans en studenten zitten te kijken: het energielevel is erg hoog!

College waterpolo fun & facts

Wist je dat …

  • Waterpolo één van de snelst groeiende sporten van de VS is?
  • In tegenstelling tot ”normaal” waterpolo de college variant een golden goal regel heeft in over time?
  • De meeste universiteiten waar college waterpolo gespeeld wordt in Californië liggen?

Lees meer

Voorwaarden en scholarships

Het college waterpolo systeem is onderverdeeld in drie associations, waarvan de NCAA de grootste is met drie divisies, en binnen de associations en divisies is er veel niveauverschil. Daarom verschilt het waterpolo niveau veel van de top in Division 1 tot club- en regionale spelers in lagere divisies. Afhankelijk van jouw niveau en ambities selecteren we een divisie en een universiteit die het beste bij je past. Slamstox helpt zowel nationale spelers als spelers met een regionale achtergrond.

Academische voorwaarden

Om college waterpolo te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Scholarships

Studeren aan een Amerikaanse universiteit kan tot $75.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor veel Nederlandse studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college waterpolo teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college waterpolo ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een “full” scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. De hoogte van jouw scholarship wordt bepaald op basis van je sportniveau, academische niveau, en je wensen en ambities.

Lees hier meer over scholarships!

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college waterpoloër te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship op een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw sportniveau als jouw academische wensen.

Daarnaast creëren wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat waterpolocoaches weten wie jij bent!

Carrièrekansen na college waterpolo

Nadat je vier jaar gewaterpolood en gestudeerd hebt aan de universiteit, zijn er gegarandeerd unieke mogelijkheden voor je: zowel op als naast het zwembad.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen? Klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Vul hier je telefoonnummer in, in een internationaal format zoals het voorbeeld hier: [+][country code][your phone number] p.s. je hoeft de haakjes niet te gebruiken ;)
  • Hidden

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?