Hoe werkt college golf?

Golf in Amerika - 12 oktober 2022

College golf is waarschijnlijk net iets anders dan het ‘normale’ golf dat je hier in Nederland gewend bent. Het grootste verschil is dat je niet alleen voor jezelf golft, maar ook voor de universiteit en het team waarin je je bevindt.

Het gemiddelde team bestaat uit 6-10 golfers, als team neem je het in de competitie of tijdens toernooien op tegen teams van andere universiteiten. Een typische golf toernooi bestaat uit 3 rondes met 18 holes.

De rondes worden gespeeld in groepen van 3 of 4 spelers van verschillende universiteiten die tegen elkaar spelen volgens ofwel het ‘shot-gun’ format (iedereen begint bij een andere hole), ofwel het ’tee-times’ format (iedereen begint bij dezelfde hole).

De scores kunnen ook bepaald worden op twee verschillende manieren: ‘strokeplay’ of ‘matchplay’. Bij strokeplay geldt dat iedere slag, dus ook de strafslagen die een speler nodig heeft om een bepaalde ronde uit te spelen, meetelt voor de einduitslag. Je mag de bal bij strokeplay dus nooit oppakken. Bij strokeplay is de winnaar van het spel degene die uiteindelijk het minst aantal slagen nodig heeft gehad om de ronde uit te spelen.

Een matchplay wedstrijd is een ander soort spelvorm dan een strokeplay wedstrijd.  Bij matchplay is elke gespeelde hole een wedstrijd (match) op zich. De golfer (of duo/ team) die op een individuele hole het minst aantal slagen (inclusief strafslagen) heeft gespeeld, heeft de hole gewonnen. Voor elke gewonnen hole krijgt de golfer 1 punt. De golfer die aan het einde van de golf ronde de meeste holes heeft gewonnen is winnaar.

Wil jij graag kijken of jij kans maakt om college golf te gaan spelen? Vul vrijblijvend ons kennismakingsformulier in en dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden!

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?