Golf in Amerika

Wil jij graag golf en studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college golf in Amerika?

Meer dan 1300 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor jongens of meiden die golf en studie in Amerika willen combineren.

College golf spelen in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld!

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast de golfbaan is!

Wist je al dat grote namen als Jack Nicklaus, Tiger Woods, Daniel Berger, John Rahm, Thomas Pieters, Tim Sluiter & Lars van Meijel ook ooit begonnen met college golf?

Wil je meer weten over golfen en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Hoe werkt college golf?

College golf is waarschijnlijk net iets anders dan het ‘normale’ golf dat je hier in Nederland gewend bent. Het grootste verschil is dat je niet alleen voor jezelf golft, maar ook voor de universiteit en het team waarin je je bevindt.

Het gemiddelde team bestaat uit 6-10 golfers, als team neem je het in de competitie of tijdens toernooien op tegen teams van andere universiteiten. Een typische golf toernooi bestaat uit 3 rondes met 18 holes.

De rondes worden gespeeld in groepen van 3 of 4 spelers van verschillende universiteiten die tegen elkaar spelen volgens ofwel het ‘shot-gun’ format (iedereen begint bij een andere hole), ofwel het ’tee-times’ format (iedereen begint bij dezelfde hole).

De scores kunnen ook bepaald worden op twee verschillende manieren: ‘strokeplay’ of ‘matchplay’. Bij strokeplay geldt dat iedere slag, dus ook de strafslagen die een speler nodig heeft om een bepaalde ronde uit te spelen, meetelt voor de einduitslag. Je mag de bal bij strokeplay dus nooit oppakken. Bij strokeplay is de winnaar van het spel degene die uiteindelijk het minst aantal slagen nodig heeft gehad om de ronde uit te spelen.

Een matchplay wedstrijd is een ander soort spelvorm dan een strokeplay wedstrijd.  Bij matchplay is elke gespeelde hole een wedstrijd (match) op zich. De golfer (of duo/ team) die op een individuele hole het minst aantal slagen (inclusief strafslagen) heeft gespeeld, heeft de hole gewonnen. Voor elke gewonnen hole krijgt de golfer 1 punt. De golfer die aan het einde van de golf ronde de meeste holes heeft gewonnen is winnaar.

Wil jij graag kijken of jij kans maakt om college golf te gaan spelen? Vul vrijblijvend ons kennismakingsformulier in en dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden!

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college golf?

Studeren op een Amerikaanse universiteit kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college golf teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship. Deze beurzen (scholarships) dekken (deels) de schoolkosten voor jou als atleet! Afhankelijk van jouw sport en academische niveau wordt bepaald hoe veel de school betaalt om jou bij het team te krijgen.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college golf ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt.

College golf scholarships - Slamstox

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Het college golf systeem is verdeeld over veel verschillende divisies, waarbij zo’n 1300 universiteitsteam bij aangesloten zijn. Daardoor varieert het niveau van golf enorm: van hoog spelende amateur golfers in Nederland en internationale topjeugd tot amateurs die wedstrijden spelen op regionaal niveau.

Slamstox heeft al veel verschillende golfers geholpen met scholarships op veel verschillende niveaus. Je hoeft dus helemaal niet bij de hoogste top van Nederland te horen om überhaupt kans te maken op een beurs aan een Amerikaanse universiteit. Er is plek voor veel verschillende niveaus van het hoogste tot het laagste niveau.

Atletische voorwaarden college golf - Slamstox

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met jouw golfniveau? Vul dan het formulier op deze pagina in!

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om college golf te kunnen spelen dien je minimaal de middelbare school te hebben afgerond. Er zijn echter meerdere opties:
– Je hebt een afgerond HAVO- of VWO- diploma;
– Je hebt een afgeronde (twee-jarige) MBO-opleiding;
– Je bent bezig met een bachelor opleiding;
– Je hebt een afgeronde bachelor opleiding.

Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Amerikaanse universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Academische voorwaarden college golf - Slamstox

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees meer

Kan ik ergens iets zien over andere Slamstox college golfers?

Slamstox golfers komen uit voor verschillende universiteiten in Amerika, van de west-kust tot oost-kust. College golf is populair door heel Amerika! Zo heeft Slamstox verschillende golfers geholpen zoals onder andere: Jerry Ji, Nevill Ruiter, Mayka Hoogeboom en Lars van der Vight. Allemaal golfers die op dit moment zeer goed presteren in Amerika en die hard aan het werken zijn om de top te behalen.

Check op deze pagina de verschillende Slamstox-golfers. Of vul vrijblijvend ons kennismakingsformulier in om kennis te maken met ons en jouw mogelijkheden te bespreken!

Lees meer

Carrièrekansen na college golf

Nadat je vier jaar gegolfd en gestudeerd hebt op de universiteit, zijn er gegarandeerd velen mogelijkheden voor je: zowel op als naast de golfbaan. Sommige van de beste college golfers kiezen voor een professionele golfcarrière terwijl veel anderen beginnen aan hun werkcarrière op het gebied waarvoor zij gestudeerd hebben.

Ben jij klaar om te gaan werken? Slamstox helpt jou graag aan een kickstart van jouw carrière. Dit doen we met de Slamstox After College service, toegankelijk voor alle Slamstox student-athletes én niet Slamstox student-athletes. Meer weten over de Slamstox After College service? Check de pagina hier!

Lees meer

College golf - fun facts

Wist je dat…

  • Binnen de wereldwijde top-100 golf spelers, 50 van hen college golf gespeeld hebben voordat zij professional werden?
  • Tiger Woods het NCAA Division 1 individuele kampioenschap in 1996 won? Hij was toen student-atleet op Stanford!
  • Jack Nicklaus het NCAA Division 1 individuele kampioenschap in 1961 won? Hij was toen student-atleet op Ohio State!
  • Twee top-spelers bij de vrouwen, Annika Sorenstam en Grace Park, ook het NCAA Division 1 individuele kampioenschap gewonnen hebben?
  • Je tijdens de schoolvakanties gewoon nog mee kunt doen aan de golftoernooien waar dan ook op de wereld?
  • Slamstox samen met Slambassador Lars van Meijel golf clinics organiseert voor (toekomstige) college golfers?
  • Slamstox zich inzet voor het creëren van een goede samenwerking tussen je huidige golfcoach in Nederland en je toekomstige golfcoach in Amerika? Op die manier ontwikkel jij je het beste, ook tijdens de vakanties in eigen land!

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?