Hoe werkt college volleybal?

Volleybal in Amerika - 12 oktober 2022

College volleybal is anders dan het ‘normale’ volleybal dat je in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt in Amerika niet voor een clubteam, maar voor een school of een universiteit. In Amerika is dit de hoogst haalbare competitie voor jeugdspelers en het is erg gewild onder Amerikaanse volleyballers. Voor vrijwel iedere Amerikaanse jeugdvolleyballer is het doel om voor een goed college volleybal team te spelen.

Gemiddeld bestaat een team uit 20 jongens of meiden, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste teams van Amerika aan mee mogen doen!

Het allergrootste verschil is de sfeer die er hangt tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er ineens middenin de wedstrijd over de baan wordt geschreeuwd en dat er duizenden fans en studenten zitten te kijken: het energielevel is erg hoog!

Ben je benieuwd naar alle verschillen tussen college volleyball en het ‘normale’ volleybal in Nederland? Lees dan dit artikel!

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?