Volleybal in Amerika

Wil jij graag volleybal en studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college volleybal in Amerika?

Meer dan 1.800 universiteiten in Amerika bieden college volleybal scholarships aan voor meiden en jongens die volleybal en studie in Amerika willen combineren.

College volleybal in Amerika is de ideale manier betere te worden in volleybal, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld! Maar ook vooral het moment om meer over jezelf te leren en de tijd van je leven te hebben.

Dit alles dient als een perfecte start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast het volleybalveld is!

Wist je dat? De volleybal specialist bij Slamstox is niemand minder dan Ron Zwerver. Olympisch gouden medaille winnaar en voormalig coach van Division 1 school, Oregon State.

Wil jij meer weten over volleyballen en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Hoe werkt college volleybal?

College volleybal is anders dan het ‘normale’ volleybal dat je in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt in Amerika niet voor een clubteam, maar voor een school of een universiteit. In Amerika is dit de hoogst haalbare competitie voor jeugdspelers en het is erg gewild onder Amerikaanse volleyballers. Voor vrijwel iedere Amerikaanse jeugdvolleyballer is het doel om voor een goed college volleybal team te spelen.

Gemiddeld bestaat een team uit 20 jongens of meiden, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste teams van Amerika aan mee mogen doen!

Het allergrootste verschil is de sfeer die er hangt tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er ineens middenin de wedstrijd over de baan wordt geschreeuwd en dat er duizenden fans en studenten zitten te kijken: het energielevel is erg hoog!

Ben je benieuwd naar alle verschillen tussen college volleyball en het ‘normale’ volleybal in Nederland? Lees dan dit artikel!

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college volleybal?

Studeren op een Amerikaanse school kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Gelukkig bieden bijna alle universiteiten de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische beurs, ook voor college volleybal spelers.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college volleybal ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. Hier kun je meer informatie vinden over scholarships en kosten in Amerika.

Heb je vragen over scholarships of wil je weten wat voor jou realistisch is? Neem dan via het kennismakingsformulier vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we je graag.

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Het college volleybal systeem is verdeeld over vijf verschillende divisies waar meer dan 1800 teams in meespelen. Daardoor varieert het niveau van volleybal enorm: van grote talenten in divisie 1 tot club en regionale spelers in lagere divisies. Meer weten over de verschillende niveau’s in Amerika? Check deze link.

Interesse of wil je meer informatie? Vul vrijblijvend het kennismakingsformulier op deze pagina in om erachter te komen wat mogelijk is met jouw volleybal niveau! Dan kijken we graag samen met jou naar alle mogelijkheden.

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om college volleybal te kunnen spelen dien je minimaal de middelbare school te hebben afgerond. Er zijn echter meerdere opties:
– Je hebt een afgerond HAVO- of VWO- diploma;
– Je hebt een afgeronde (twee-jarige) MBO-opleiding;
– Je bent bezig met een bachelor opleiding;
– Je hebt een afgeronde bachelor opleiding.

Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet of wil je meer weten over jou mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Lees meer

Wat is de ervaring van Slamstox in volleybal?

Slamstox heeft een heel groot netwerk in de Amerikaanse volleybalwereld. Onze volleybalspecialist Ron Zwerver is vier jaar lang de coach geweest van Oregon State University. Dit is een van de beste volleybalteams van Amerika. Ron is de beste volleyballer die Nederland ooit gehad heeft. Hij heeft een gouden medaille gewonnen bij de Olympische Spelen van Atlanta in 1996, en in meerdere internationale competities gespeeld. Ron kan perfect inschatten hoe jouw volleybalniveau zich verhoudt tot de niveaus in Amerika. Ron heeft al meerdere Slamstox volleyballers succesvol geholpen, één daarvan is Puk Stubbe die in 2022 de ‘Slamstox Student-Athlete of the Year’ award heeft gewonnen. Samen met Ron gaan we dan op zoek naar de best mogelijke universiteit.

Wil je alvast eens contact opnemen met Ron? Stuur dan een mailtje naar ron@slamstox.com.

Lees meer

Kan ik ergens iets zien over andere Slamstox college volleyballers?

Slamstox heeft volleyballers op verschillende universiteiten in Amerika geplaatst. Een van die volleyballers is Puk Stubbe, die speelt bij University of Arizona. Puk speelde daarvoor in het Nederlandse beach volleybal team en voor haar club Vollingo. Puk gaat momenteel haar tweede jaar in bij Arizona, na een zeer succesvol freshmen year gaat Puk met veel plezier haar sophomore year in. Je kunt Puk blijven volgen via haar persoonlijke Instagram pagina of de pagina van Arizona volleybal. Arizona zette haar in de Spotlights en maakte een mooie video over Puk. Check de video hieronder om meer te zien over het avontuur van Puk in Amerika.

Lees meer

Wat zijn mijn carrièrekansen na college volleybal?

Nadat jij jouw opleiding hebt afgerond, ontstaan er gegarandeerd veel mogelijkheden! Sommige volleyballers zullen een professionele sportcarrière tegemoet gaan, anderen zullen op zoek gaan naar een leuke baan die past bij de afgeronde opleiding. Dit kan zowel in Amerika, in Nederland of waar dan ook! Je kunt ook na je studie in Amerika nog een master volgen, in Amerika of in Nederland.

Ben jij klaar om te gaan werken? Slamstox helpt jou graag aan een kickstart van jouw carrière. Dit doen we met de Slamstox After College service, toegankelijk voor alle Slamstox student-athletes én niet Slamstox student-athletes. Meer weten over de Slamstox After College service? Check de pagina hier!

Lees meer

College volleybal - fun facts

Wist je dat…

  • College volleybal een van de grootste dames sport competities ter wereld is?
  • Een groot gedeelte van de NCAA Division l spelers na hun college periode prof volleyballers worden?
  • Onze volleybal specialist en Nederlandse volleybal legende Ron Zwerver jarenlang coach is geweest van Oregon State University?
  • Sommige college volleybal stadions in Amerika meer dan 10.000 zitplaatsen hebben voor toeschouwers? Check hier meer over deze stadions.
  • Meiden in Amerika soms al op 12-jarige leeftijd beginnen met het zoeken naar een scholarship voor volleybal?

Interesse of meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via het kennismakingsformulier en we helpen je graag.

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?