Volleybal in Amerika

Wil jij graag volleybal en studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college volleybal in Amerika?

Meer dan 1.800 universiteiten in Amerika bieden college volleyball scholarships aan voor meiden (of jongens) die volleybal en studie in Amerika willen combineren.

College volleybal in Amerika is de ideale manier betere te worden in volleybal, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld!

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast het volleybalveld is!

Wil jij meer weten over volleyballen en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om College Volleybal te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Een afgeronde twee-jarige MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Het college volleyball systeem is verdeeld over veel verschillende divisies waar meer dan 1800 teams in meespelen. Daardoor varieert het niveau van volleybal enorm: van wereldtoppers in Division 1 tot club en regionale spelers in lagere divisies.

Vul het formulier op deze pagina in om erachter te komen wat mogelijk is met jouw volleybal-niveau!

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college volleybal?

Studeren op een Amerikaanse school kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Gelukkig bieden bijna alle universiteiten met college volleybal teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische beurs.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college volleybal ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt.

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Hoe werkt college volleybal?

College volleybal is anders dan het ‘normale’ volleybal dat je in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt in Amerika niet voor een clubteam, maar voor een school of een universiteit. In Amerika is dit de hoogst haalbare competitie voor jeugdspelers.

Gemiddeld bestaat een team uit 20 jongens of meiden, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste teams van Amerika aan mee mogen doen!

Het allergrootste verschil is de sfeer die er hangt tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er ineens middenin de wedstrijd over de baan wordt geschreeuwd en dat er duizenden fans en studenten zitten te kijken: het energielevel is erg hoog!

Ben je benieuwd naar alle verschillen tussen college volleyball en het ‘normale’ volleybal in Nederland? Lees dan dit artikel!

Lees meer

Wat is de ervaring van Slamstox in volleybal?

Slamstox heeft een heel groot netwerk in de Amerikaanse volleybalwereld. Onze volleybalspecialist Ron Zwerver is vier jaar lang de coach geweest van Oregon State University. Dit is een van de beste volleybalteams van Amerika. Ron is de beste volleyballer die Nederland ooit gehad heeft. Hij heeft een gouden medaille gewonnen bij de Olympische Spelen van Atlanta in 1996, en in meerdere internationale competities gespeeld. Ron kan perfect inschatten hoe jouw volleybalniveau zich verhoudt tot de niveaus in Amerika. Samen gaan we dan op zoek naar de best mogelijke universiteit.

Wil je alvast eens contact opnemen met Ron? Stuur dan een mailtje naar ron@slamstox.com.

Lees meer

Kan ik ergens iets zien over andere Slamstox college volleyballers?

Slamstox heeft volleyballers op verschillende universiteiten in Amerika geplaatst. Een van die volleyballers is Puk Stubbe, die speelt bij University of Arizona. Puk speelde daarvoor in het Nederlandse beach volleybal team en voor haar club Vollingo. Arizona zette haar in de Spotlights en maakte een mooie video over Puk. Check de video hieronder om meer te zien over het avontuur van Puk in Amerika.

Lees meer

Wat zijn mijn carrièrekansen na college volleybal?

Nadat jij jouw opleiding hebt afgerond, ontstaan er gegarandeerd veel mogelijkheden! Sommige volleyballers zullen een professionele sportcarrière tegemoet gaan, anderen zullen op zoek gaan naar een leuke baan die past bij de afgeronde opleiding. Dit kan zowel in Amerika, in Nederland of waar dan ook! Je kunt ook na je studie in Amerika nog een master volgen, in Amerika of in Nederland.

Lees meer

College volleybal - fun facts

Wist je dat…

  • College volleybal een van de grootste dames sport competities ter wereld is?
  • Een groot gedeelte van de NCAA Division l spelers na hun college periode een profcarrière aangaat?
  • Onze volleybalspecialist en Nederlandse volleybal legende Ron Zwerver jarenlang coach is geweest van Oregon State University?
  • Sommige college volleybal stadions in Amerika meer dan 10.000 zitplaatsen hebben voor toeschouwers?
  • Meiden in Amerika soms al op 12-jarige leeftijd beginnen met het zoeken naar een scholarship voor volleybal?

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

× Hoe kan ik je helpen? Available from 00:00 to 23:59 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday