De University Spotlight van deze week gaat over Rutgers University (RU), de grootste openbare universiteit in de staat New Jersey! De universiteit behoort tot de 8 oudste universiteiten van Amerika en wordt inmiddels erkend als ‘Public Ivy School’. Maar er is meer: sinds kort heeft namelijk een van onze athletes getekend bij Rutgers!

Min Chae Kim, een Amjoy-tennister in hart en nieren. Min Chae en haar ouders zijn afkomstig uit Korea, maar al sinds haar 3e woont ze in Nederland. Ze is van de internationale school over gegaan naar het Sint Joris College, de LOOT-school in Eindhoven. Hier doet ze nu eindexamen VWO. Op jonge leeftijd sloot ze zich aan bij Amjoy om het beste uit haar tenniscarrière te halen. Annemieke van Sambeek, oprichtster van Amjoy, heeft alle jaren intensief samengewerkt met Min Chae. De twee hebben een bijzonder band gekregen, daarover verteld Annemieke het volgende:

“Min Chae had geen enkele familiaire achtergrond in tennis of topsport, zij is daarmee de pionier in de familie. Haar ouders hebben haar in alles 100% gesteund, maar haar intrinsieke motivatie die ontstaan is door haar liefde voor het spel en haar onuitputtelijke werklust, hebben haar gebracht waar ze is nu is. Het winnen van goud op de Junioren Tour, overwinningen bij Tennis Europe en ITF-toernooien, kampioen worden in de eerste klasse… Knappe prestaties, maar haar meest bijzondere overwinning was in Waalre. Haar eerste wedstrijdje ooit, ze moest van mij spelen maar ze durfde niet. Ze vond haar tegenstander, (een klein 11-jarig meisje) eng. Min Chae heeft enorme stappen gemaakt, ik ben zo trots op haar.”

Naast single toernooien speelt Min Chae ook geregeld dubbeltoernooien, zo ook met Slamstox Student-Athletes Laura Rijkers en Joyce Nouws.

Net als Laura en Joyce dat waren, is Min Chae nu ook klaar voor de volgende stap in haar sport- en schoolcarrière. Daarom heeft ze deze maand officieel getekend bij Rutgers University, waarmee ze over een tijdje transformeert van Amjoy Tiger tot ‘Scarlet Raptor’! Daar is zowel Min Chae, als Rutgers Tennis, heel erg blij mee! Zij plaatste dit bericht op de atletische website. Min Chae zelf verteld ook waarom ze voor RU gekozen heeft:

“I chose Rutgers University because I’m really confident that they could provide everything I need, athletically as well as academically. From the amazing facilities to the fact that they compete in the Big Ten Conference. I feel like Rutgers is the perfect place for me to start my next chapter.”

Min Chae Kim – Slamstox Student-Athlete

Min Chae en haar familie maakten het tekenmoment extra bijzonder. Super cool toch!

Nieuwsgierig naar meer over RU? Lees hier verder!

Campus
Rutgers University is één van de oudste universiteiten van Amerika, het werd opgericht op 10 november 1766, dat is inmiddels al meer dan 254 jaar geleden! Destijds had de universiteit de naam ‘Queens College’ maar het kreeg in 1825 de huidige naam. Inmiddels zijn meer dan 75.000 studenten jaarlijks onderdeel van RU!

De universiteit ligt in New Brunswick, New Jersey. New Brunswick is een stad(je) met 55.0000 inwoners. De universiteit bestaat uit 3 verschillende campussen in de stad, daarnaast kunnen er in de stad ook verschillende gebouwen gevonden worden die aangesloten zijn bij de universiteit: zowel woonplaatsen voor studenten, als studiegebouwen met eigen specialismen. Het hoofdgebouw ligt er sprookjesachtig mooi bij!

Bij een sprookjesachtig mooie universiteit, horen ook bijzondere faciliteiten. Zoals eerder verteld is Rutgers University de thuisbasis voor de teams van Rutger University, bekend als de Scarlet Knights, Raptors en Raiders. Voor hen zijn een aantal mooie faciliteiten te vinden op de campus:

SHI Stadium
Het SHI stadion is het grootste stadion op de campus, hier worden de American Football wedstrijden gehouden. In 2008 is het stadion voor miljoenen dollars verbouwd! Nu biedt het plek aan bijna 53.000 toeschouwers. Ziet er cool uit toch?!

Rutger Athletic Center (RAC)
In dit stadion worden verschillende jaarlijkse evenementen gehouden, maar ook de basketbal- en worstelwedstrijden. Er is plek voor 8000 toeschouwers en wordt daarmee gezien als een van de mooiere stadions van het land.

Een mooi tenniscomplex, een enorme golfbaan, een vette gym, bijzondere zwemfaciliteiten, een softball complex en nog veel meer… Er is van alles te vinden op RU! Graag meer zien van de campus? Bekijk hier de Campus Tour video die de universiteit gemaakt heeft!

Oud president Barack Obama hield de aanvangstoespraak op de Rutgers University op 15 mei 2016, waarbij hij indirect Donald Trump bekritiseerde door zijn plannen om een ​​Mexicaanse grensmuur te bouwen en moslims te verbieden het land binnen te komen.

“In de politiek en in het leven is onwetendheid geen deugd”, zei Obama. ‘Het is niet cool om niet te weten waar je het over hebt. Dat houdt het niet echt, of vertelt het zoals het is. Dat is geen uitdaging voor politieke correctheid. Dat is gewoon niet weten waar je het over hebt. ”

De studenten vonden het geweldig dat hij er was en riepen in koor ‘four more years!’. “Unfortunately, I can’t” zei hij met een glimlach.

Sport
De Rutgers Athletes bestaan uit 27 teams, veel van de teams doen mee in de Big Ten Conference binnen de NCAA Division 1. Sommige teams doen mee aan de tweede divisie. De universiteitskleur is Scarlet, een rode kleur. Mascotte ‘The Scarlet Knight’ is terug te zien bij veel sportwedstrijden en evenementen.

RU staat bekend om de indrukwekkende Fight Songs die zij tijdens wedstrijden zingen voor de sportteams, het refrein gaat als volgt:

R.U. RAH! R.U. RAH RAH!
HOORAH HOORAH, RUTGER RAH!
UP STREAM, RED TEAM!
RED TEAM, UP STREAM!
RAH, RAH, RUTGERS RAH!

De melodie en lyrics van de hele fight song zie je in deze video!

American Football
Het American Football Team van de universiteit, bekend als de Scarlet Knights, had in 2006 het beste seizoen in tientallen jaren. De eerste 9 wedstrijden waren dat seizoen ongeslagen. Vervolgens wisten ze te winnen van de ongeslagen en 3e geplaatste Louisville Cardinals, een verassing voor iedereen. Fans bestormde het veld en genieten nog steeds na van ‘de meest bijzondere overwinning in de geschiedenis van RU’. Na deze wedstrijd sprong Rutgers naar de zevende plaats in de AP Poll, achtste in de USA Today / Coaches-peiling en naar een zesde plaats in de Bowl Championship Series-ranglijst.

Vrouwenbasketbal
Het vrouwen basketbalteam wordt momenteel als een van de meest succesvolste teams van de universiteit beschouwd. Onder leiding van Vivian Stringer wist het team al velen successen te behalen: ze stonden 4e geplaatste in het land, wonnen de Big East Championship, speelde de finale op het nationale kampioenschap en wonnen de Irv Grosmann Award of Merit. Keep it going Girls!

Studie
Rutgers University is erkend als een ‘Public Ivy School’. Jullie zullen allemaal het begrip van een ‘Ivy League School’ wel kennen, een naam die maar weinig universiteiten wereldwijd krijgen. Voorbeelden van Ivy League schools zijn Harvard, Yale en Brown University. De term van ‘Public Ivy Schools’ is bedacht in 1985 door Richard Moll in zijn boek ‘Public Ivies: A Guide to America’s Best Public Undergraduate Colleges and Universities’. Daar vielen in eerste instantie maar 8 universiteiten onder. Later, in 2001, is de lijst uitgebreid met 30 andere universiteiten door Howard en Matthew Greene. En van deze nieuwe lijst is Rutger University ook onderdeel geworden!

De term wil eigenlijk zeggen dat een universiteit het niveau van een ‘Ivy League Study Programme’ aanbiedt, maar dan op een public university. Rutgers University behoort tot de top-25 Public Schools van Amerika. Ben je benieuwd welke opleidingen aangeboden worden? Bekijk het hier!

Wil jij nu, net als Min Chae, student-athete worden in de USA? Of wil je gewoon wat meer informatie? Reach out!