Deze week nemen we een kijkje bij Texas Christian University: een universiteit in Texas met studenten van maarliefst 84 verschillende nationaliteiten! Slamstox-tennisser Sander Jong brengt de Nederlandse nationaliteit naar Texas Christian University en daarom nemen we vandaag een kijkje bij zijn universiteit! Heb je die naam al eerder voorbij horen komen? Dat kan, Sander staat namelijk op de eerste (!) plek binnen het rijtje van college tennissers met de hoogste UTR rating.

Sander vertrok in augustus 2018 naar Texas om zijn avontuur als student-athlete aan te gaan. Het tennistalent uit Vught speelde voor zijn vertrek al jaren op het hoogste niveau in Nederland en deed veel ervaring op binnen de ITF Junioren tour. Er was vanuit coaches veel belangstelling naar Sander, om een goede keuze te maken bezocht hij verschillende universiteiten in Amerika en koos uiteindelijk voor TCU. 

TCU staat bekend om het sterke coaching team dat gespecialiseerd is in player development. Zo komt onder andere Cameron Norrie (ATP high #41) van TCU! In de afgelopen 2 jaar heeft Sander grote stappen gezet op tennisgebied. In Amerika is hij een vaste waarde geworden voor TCU in de singles en doubles line-up. Daarnaast wist hij in Nederland de top 30 binnen te dringen en won hij meerdere NRT Toernooien. Ook was hij een van de meest succesvolle spelers in de Eredivisie Heren!

Sander Jong – Student-athlete

Benieuwd naar de thuisbasis van Sander? Scroll verder!

Campus

In 1869 is TCU ontstaan, destijds nog onder een andere naam en met slechts 13 studenten! Het werd destijds een van de eerste universiteiten waar zowel mannen als vrouwen samen konden studeren. Binnen vijf jaar groeide de universiteit uit tot 450 studenten. In 1896 startte het American Football team op de universiteit en werden de paarse en witte universiteitskleuren al uitgekozen. De universiteit kreeg de huidige naam in 1902.

De campus van in totaal 295 hectare ligt in een prachtige omgeving met veel groen. De universiteit heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 1 miljard (!) dollar geïnvesteerd in het renoveren en opbouwen van faciliteiten. Historische gebouwen die meer dan een eeuw bestaan zijn opgeknapt zodat komende generaties er nog voldoende plezier van kunnen hebben. De universiteit is aangewezen als een “Tree Campus USA”-universiteit en dat is niet gek, op de campus zijn namelijk meer dan 3.200 bomen te vinden! TCU werd door The Princeton Review benoemd tot derde beste accommodatie op Amerikaanse universiteit om te wonen. Niet gek dus dat 50% van alle studenten op de campus woont! Hieronder zie je een foto van een deel van de campus van TCU.

Texas Christian University – Campus
Athletic facilities

Zoals in iedere spotlight nemen we natuurlijk ook even een kijkje bij de sportfaciliteiten: dat zijn vaak de faciliteiten waar veel in geïnvesteerd wordt én wat Amerikaanse universiteiten zo belangrijk maakt.

Een van de atletische faciliteiten is het geweldige American Football stadion, het ‘Amon G. Carter Stadium’. Het stadion ziet er te gek uit en dient als visitekaartje voor de universiteit, toch wordt er nog altijd aan gewerkt om het stadion nóg beter te maken. Je zult je afvragen waarom, maar het is simpelweg nodig om nóg meer zitplekken te creëren voor alle fanatieke fans die komen aanmoedigen. Momenteel zijn er 46.000 zitplekken in totaal. Bizar toch?! Je ziet het stadion op de foto hieronder.

Amon G. Carter Stadium – Texas Christian University

Een andere te gekke facility is de ‘Ed and Rae Schollmaier Arena’, dat is de plek waar de basketbal wedstrijden gehouden worden. Het biedt zitplek voor ongeveer 7000 toeschouwers en wordt naast de wedstrijden voor de Horned Frogs ook voor veel grote evenementen gebruikt. Check de foto hieronder. Hier wil je toch een keer bij zijn?!

Ed and Rae Schollmaier Arena – TCU

Buiten bovengenoemde faciliteiten is er nog veel meer te vinden op de campus, zoals natuurlijk de mooie tennisbanen waarop Daniel traint, een faciliteiten voor volleyball, een golfbaan en nog veel meer. Wil je graag meer zien? Check dan deze pagina even met athletic facilities.

De universiteit maakte onderstaande video over de American Football Facilities. Check it out!

Meer zien van de campus in het algemeen? Klik dan hier voor een virtuele campus tour.

Wil je ook student-athlete worden op een Amerikaanse universiteit?

Sport

TCU is lid van de NCAA en speelt op het hoogste niveau, Division I dus. Alle sportteams komen uit in de Big-12 Conference. In totaal zijn er op TCU 21 varsity teams. Daarvan zijn er 9 mannensporten: honkbal, basketbal, cross country, football, golf, zwemmen en schoonspringen, tennis, indoor atletiek en outdoor atletiek. En 13 vrouwensporten: basketbal, cross country, paardensport, golf, schieten, voetbal, zwemmen en schoonspringen, tennis, indoor atletiek, outdoor atletiek, triatlon, beachvolleybal en volleybal. Je kunt je voorstellen dat het een grote groep met student-athletes is!

Deze groep van student-athletes worden ook wel de ‘Horned Frogs’ genoemd. De mascotte van de universiteit wordt ook wel de ‘Superfrog’ genoemd. Dat heeft hij te danken aan zijn bad ass spierballen en indrukwekkende introductie bij sportwedstrijden. Je ziet ‘m op de foto hieronder. That’s what we call a Superfrog!!

Superfrog – Mascot TCU

Superfrog zorgt er voor dat alle student-athletes optimaal aangemoedigd worden, om dit zo goed mogelijk te doen met tienduizenden fans tegelijkertijd heeft de universiteit een eigen fight song gemaakt. De lyrics van die song vind je hieronder:

We’ll raise a song, both loud and long
To cheer our team to victory.
For TCU, so tried and true,
We pledge eternal loyalty.
Fight on boys, fight with all your might
Roll up the scores for TCU.
Hail white and purple flag
Whose heroes never lag,
Horned Frogs, we are all for you.

Check hieronder de video die de universiteit maakte met ‘Best moments of the decade’!

Studie

Volgens de U.S. News College Rankings behoort TCU tot de beste 100 universiteiten van de Verenigde Staten! Gemiddeld is de student-faculteit ratio 13:1, en bijna de helft van alle colleges bestaan uit minder dan 20 studenten.

De universiteit biedt een breed scala aan verschillende opleidingen op zowel bachelor- als masterniveau. De grootste en meest populaire studies zijn bedrijfskunde, communicatie en gezondheidswetenschappen. Bekijk hier TCU’s academische website om te kijken of jouw gewenste studie wordt aangeboden!

En wist je al dat…

  • Er jaarlijks ongeveer 11.000 studenten op TCU studeren?
  • 52% van de studenten op de campus woont?
  • Er op TCU 117 verschillende studies aangeboden worden?
  • TCU meer dan 200 verschillende studentenorganisaties heeft?
  • 46% van de studenten is niet uit Texas komt?
  • Een diploma uitreiking op TCU helemaal te gek is?! Je ziet het op de foto hieronder!
Graduation Day – Texas Christian University

Denk jij nu: “Wat Sander doet, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.