Slamstox-tennisster Laura Rijkers is inmiddels al 3 jaar student-atleet op University of Arkansas. Voordat ze naar UA ging, tenniste ze al in de top van Nederland. Zo heeft ze op plek 25 gestaan in de single en op plek 14 gestaan in de dubbel. Daarnaast heeft ze meerdere NRT toernooien en andere bijzondere titels gewonnen.

Met een middelbare school diploma op zak was Laura meer dan klaar voor haar avontuur in Amerika, ze koos voor de University of Arkansas. Hieronder vertelt ze wat ze bijzonder vindt aan haar universiteit.

“The Razorbacks represent the state of Arkansas. There are no professional sport clubs and therefore everyone in Arkansas supports the Razorbacks. You’re basically seen as a pro athlete and this makes our fanbase very very special. Also our sport facilities are absolutely insane.”  

Laura Rijkers – Student-athlete

Laura heb je als het goed is deze zomer vaker bij ons voorbij horen komen, zij volgde namelijk een zomerstage bij Slamstox. Iets wat meer student-athletes doen zodat zij wat ervaring op kunnen doen in het bedrijfsleven. In het geval van Laura dubbel te gek, ze kon namelijk ook nog eens andere toekomstige college tennissers helpen in het proces.

Laura schreef tijdens haar stage ook verschillende artikelen, die gingen onder andere over hoe het is om een razorback te zijn, over de reisjes die zij tot dusver maakte in Amerika, over een dag in haar leven als student-athlete en over zogenoemde clinch wedstrijden. Lees hieronder snel meer over het thuishonk van Laura: de University of Arkansas!

Sport

Sporten, dat kunnen ze uiteraard wel die Razorbacks! In deze paragraaf vind je verschillende onderwerpen die te maken hebben met de Razorbacks van UA!

Quick facts

UA is lid van de NCAA en speelt op het hoogste niveau: NCAA divisie 1 en FBS. FBS is de NCAA Division 1 Football Bowl Subdivision. Dit is het hoogste niveau voor college football. Alle teams komen uit in de Southeastern Conference (SEC). Het team van UA staat bekend als de Razorbacks of Hogs. De mascottes zijn Tusk en Big Red. De UA-kleuren zijn bordeauxrood en wit.

Big Red

Momenteel heeft UA twee mascottes: Tusk en Big Red. Tusk is een levensecht zwijn die naar elke thuiswedstrijd van de Razorbacks gaat. Het zwijn is daar ook heel de wedstrijd aanwezig en kan ook door iedereen bezocht worden. Tusk is er ook op getraind om kusjes te geven aan de mensen die er graag eentje ontvangen. Het meenemen van het zwijn naar thuiswedstrijden is al een traditie die bestaat sinds 1960. Big Red is daarentegen een gekostumeerde mascotte. Deze hebben ze gemaakt als vervolg op de echte mascotte. Big Red staat ook wel bekend als ‘de fighting razorback’. Je spot ‘m op de foto hiernaast!

Rivalries

Oorspronkelijk is de grootste rivaal van UA, de Longhorns van de University of Texas. Sinds de universiteiten in een andere conference zijn gaan spelen is deze rivaliteit afgenomen en met een andere universiteit toegenomen. Dit gaat om LSU Tiger van Louisiana State University. De winnaar van de footballwedstrijd tussen deze 2 mag de Golden Boot mee naar huis nemen. Deze trofee is in de vorm van allebei de staten. Ook heeft UA nog de Battle Line Rivalry met de Missouri Tigers van de University of Missouri. Check de hype video van de Battle Line Rivalry.

Aangeboden sporten

Mannensporten: honkbal, basketbal, football, golf, tennis en atletiek & veldloop.

Vrouwensporten: basketbal, golf, atletiek, voetbal, softbal, zwemmen & duiken, tennis, atletiek & veldloop en volleybal.

Check de athletic website om meer te weten te komen over de verschillende sportprogramma’s van UA.

American Football Player – De University of Arkansas

Studie

Volgens de U.S. News College Rankings, behoort UA tot de 50 beste openbare universiteiten. Gemiddeld is de student-faculteit ratio 19:1, en bijna 46% van alle colleges bestaan uit minder dan 20 studenten. De vijf populairste studies zijn:

 • Business, Management & Marketing
 • Engineering
 • Health Professions
 • Communication & Journalism
 • Social Sciences

Benieuwd naar alle studies die UA aanbiedt op bachelor- en masterniveau? Bekijk de academische website en kijk of jouw gewenste studierichting (major) wordt aangeboden.

Graduation Day – University of Arkansas

De campus

Campussen in Amerika zijn (vaak) gigantisch en hebben bijzondere faciliteiten. Zo ook de campus van UA. UA biedt niet alleen huisvesting aan, maar ook een breed scala aan sportcentra. Daarnaast promoot UA duurzaamheid en daar is dan ook een groot deel van de campus op gericht. Wil je graag meer zien van de campus? Check dan de virtuele campus tour.

University of Arkansas – Main campus building
Sport en recreatie

Een van UA’s stadions is de Bud Walton Arena. Deze arena is voor het basketbal team van UA. Na de entree van UA in de Southeastern Conference in 1990 had UA upgrades nodig om mee te kunnen draaien in de top van de conference. Bud Walton (medeoprichter van Wal-Mart) was bereidt om de helft van de stadionupgrade te betalen. Vandaar de naam ‘Bud Walton Arena’. Een van de nieuwere sportfaciliteiten is waar Laura tennist, het Billingsley Tennis Center. Het Billingsley Tennis Center bevat zowel buiten- als binnenbanen en een mooie indoor club area.

Duurzaamheid

In de afgelopen jaren heeft de campus meerdere projecten gehad die de campus duurzamer zou moeten maken.

 • In 2021 moet evenveel CO2 uitstoot zijn afgenomen als dat de universiteit is gegroeid
 • 50% van het reizen groener maken. Denk aan fietsen, wandelen, carpoolen, etc.
 • Geen plastic afval meer in 2040

In 2008 heeft de universiteit een contract getekend waarbij 56 gebouwen moeten worden bevoorraad met groene stroom. Dit project heet Razor’s EDGE.

Lees meer over de doelen van UA en hoe zij deze gaan behalen.

Fine arts center

Op de campus van UA staat ook het Fine Arts Center. Het Center is ontworpen door Edward Durell Stone. Hij heeft onder andere de Radio City Music Hall en het Museum of Modern Art in New York ontworpen. Dit Fine Arts Center heeft meerdere tentoonstellingen en vult ook alle andere kunstcenters aan.

Overige statstieken

Inmiddels zijn jullie al een heel stuk wijzer geworden over deze bijzondere universiteit. Maar we hebben nog een aantal mooie statistieken op een rijtje gezet:

 • USF heeft een bachelor studentenpopulatie van 23,386 en een totale studentenpopulatie van 27,778
 • 25% van de studenten woont op de campus
 • UA heeft een 6,5 km lang pad waarin de afgestudeerden staan gegrafeerd
 • Bill en Hillary Clinton zijn hun carrière begonnen door les te geven op UA
 • Mike Conley studeerde hier, hij behaalde Olympisch goud in 1922 en 1993 met atletiek
 • Veronica Campbell-Brown studeerde hier, zij behaalde Olympisch goud in 2007 en 2011 met atletiek.

Tradities

Tradities, een belangrijk onderdeel op veel Amerikaanse universiteiten. De razorbacks laten er ook een aantal bijzondere tradities op na die we uiteraard willen delen met jullie!

Senior Ring
Senior rings

Sinds kort is er een nieuwe traditie bijgekomen. Net zoals de NCAA ringen uitdeelt voor kampioenen, doet UA dat voor afgestudeerden. Dit noemen ze de Senior ring. Dat is wel een super vet aandenken aan je studenten tijd toch?

Spoofer’s Stone
Spoofer’s Stone

In het begin van de bestaansgeschiedenis van de universiteit was het zo dat mannen en vrouwen gescheiden waren. In die tijd verstopten studenten liefdesbriefjes in spleten van een speciale steen, Spoofer’s Stone. Spoofer’s Stone heeft zich vervolgens ontwikkeld als een populaire manier om iemand ten huwelijk te vragen. Hoe romantisch?! Je ziet de steen op de foto hiernaast.

Fight song

Het komt vaak voor dat Amerikaanse scholen een eigen fight song hebben, maar die van UA is écht te gek. Hieronder vind je een stukje van de lyrics, zing jij ‘m al mee Laura?

Hit that line! Hit that line!
Keep on going! Move that ball right down the field!
Give a cheer.
Rah! Rah!
Never fear.
Rah! Rah!
Arkansas will never yield!
On your toes, Razorbacks, to the finish, Carry on with all your might!
For it’s A-A-A-R-K-A-N-S-A-S for Arkansas!
Fight! Fight! Fi-i-i-ight!

En nu zijn jullie natuurlijk benieuwd hoe dat er aan toe gaat in die grote stadions van UA. Daar hebben wij een gran-di-oos filmpje voor gevonden. Check ‘m hieronder! Kippenvel toch?!

Wil jij ook student-athlete worden op een Amerikaanse universiteit?

Calling the hogs!

Maar de Razorbacks zouden de Razorbacks niet zijn als ze niet genoeg hebben aan 1 fight song. Daarom hebben ze nog iets anders bedacht om de student-athletes zo goed mogelijk aan te moedigen in de grote stadions. The Hog Call! Doen jullie mee?

 1. The Hog Call is one of the most recognizable chants in all of sports. Here are the basics:
 2. Raise your arms above your head during the The Hog Call, yell “Wooo” and wiggle your fingers for a few seconds.
 3. Next, bring both arms straight down with fists clinched while yelling, “Pig.”
 4. Then extend your right arm with the “Sooie.”
 5. Repeat these steps two more times and finish by yelling
 6. “Razor-Backs” like this:
  Wooooooooo. Pig. Sooie!
  Wooooooooo. Pig. Sooie!
  Wooooooooo. Pig. Sooie! Razorbacks!

Wil jij nu, net als Laura, student-athlete worden op de University of Arkansas? Of wil je meer informatie over student-athletes of scholarships? Reach out, dan helpen wij je verder!