De zomervakantie is alweer even begonnen en dat betekent dat ook onze student-athletes tijd krijgen voor meer dan alleen studie en sport. Daarom is Slamstox-tennisster Laura Rijkers begonnen aan haar zomerstage bij Slamstox waar ze toekomstige college tennissers helpt bij hun proces. Laura is onderdeel van de University of Arkansas en speelt Division I tennis.

Na de zomervakantie keert ze terug naar Amerika en begint ze aan het tweede semester van haar junior year. Dat bekent dat ze al een hoop ervaring opgedaan heeft waar ze ons graag meer over vertelt. Daarom verschijnt vandaag de derde ‘College Talk met Laura’, een onderdeel van een nieuwe reeks artikelen op onze nieuwspagina!

De vorige artikelen gingen over clinch wedstrijden en over wat het voor haar betekent om een Razorback te zijn, vandaag vertelt ze over haar favoriete reisjes door Amerika. Naast het drukke leven van een student-athlete is er namelijk ook nog tijd en ruimte om reisjes door Amerika te maken. Lees hieronder Laura’s verhaal!

De gaafste reisjes die ik gemaakt heb voor college tennis

Als college tennisser in Amerika moet je in het spring season veel reizen voor alle wedstrijden die je moet spelen tegen verschillende universiteiten. Soms zijn deze reisjes naar “dichtbijzijnde” scholen (Amerikanen hebben een heel ander begrip van het woord dichtbijzijnd dan wij Nederlanders, 2 uurtjes rijden is niks voor ze), maar soms moet je ook echt vliegen naar andere universiteiten omdat ze echt ver weg zijn. Ik heb met mijn team een aantal hele gave reisjes mogen maken binnen Amerika en daar vertel ik jullie met plezier wat meer over.

1. Las Vegas

Ik ben in februari 2020 samen met mijn team naar Las Vegas gereisd om daartegen UNLV (University of Las Vegas) te tennissen. Gelukkig hebben we dit tripje nog net kunnen maken voordat Covid-19 roet in het eten gooide, want dit is een van de gaafste reisjes die ik heb gemaakt in Amerika.

Natuurlijk kwamen we daar eerst om te tennissen en dat liep gelukkig goed af: een 5-2 overwinning voor de Razorbacks. We speelden op zaterdagochtend en we zouden pas zondag in de middag terug naar huis gaan. We hadden dus de rest van de zaterdag voor onszelf en we besloten met zijn allen rond te lopen in Las Vegas om het gewoon is te bekijken. En geloof mij maar, er valt echt een HELE HOOP te bekijken. Is het net zo gek als op tv soms? Het antwoord is: ja, al dan niet gekker. Hier wat foto’s van downtown Las Vegas:

Heel toevallig, trad die avond 1 van mijn favoriete artiesten op in Las Vegas, Dermot Kennedy. Veel van mijn teamgenootjes zijn ook fan van hem, en onze coach ook. Onze coach had toen als verrassing kaartjes voor ons gekocht voor zijn concert in Vegas en dit viel dan onder “team building”. Om een concert bij te wonen van 1 van je favoriete artiesten in Las Vegas op het budget van je school is natuurlijk echt fantastisch.

2. Malibu

In de maand voordat we naar Vegas waren gegaan, zijn we ook naar Malibu geweest. We moesten daar spelen tegen University of Pepperdine, waar mijn goede vriend Daniel de Jonge in het herenteam speelt. Dit is denk ik de mooiste universiteit waar ik ooit een wedstrijd heb mogen spelen. Het ligt pal naast de zee, de banen zijn felblauw en omringd met palmbomen en de campus ligt een beetje op een bergje achter de tennisbanen.

University of Pepperdine – Malibu

Helaas hebben we op deze trip ook iets heel droevigs meegemaakt. Zoals je wellicht wel weet, zijn Kobe Bryant en zijn dochtertje overleden op 26 januari 2020 als gevolg van een helicopter crash. Deze helicopter crash vond plaats in Malibu en wij zijn toen het gebeurd is langs deze crash gereden, net nadat we klaar waren met onze training. We zagen rook uit de vallei komen en er was overal politie. We kwamen er later achter dat dit de helicopter crash was waarin Kobe Bryant en zijn dochter Gianna overleden zijn.

3. Nashville

Nashville is de stad waar de University of Vanderbilt zit, een universiteit waar wij elk jaar tegen moeten spelen omdat ze in onze conference zitten. Nashville is echt ook 1 van mijn favoriete steden in Amerika vanwege het levendige sfeertje dat daar heerst. Rondlopen in downtown Nashville is een hele ervaring opzich: in bijna elk cafe dat ze daar hebben (en dat zijn er een hele hoop) treedt er wel een live bandje op. Vaak zijn het country en rockbandjes die optreden, en als kind van ouders die beiden als basgitarist in een band gezeten hebben vroeger, past dit precies in mijn straatje. Naast alle muziek en cafes, zijn er ook veel goede restaurants waar je superlekker kunt eten. Voor echte bourgondiers (zoals ik dus) is Nashville the place to be.

4. Privé jet reisje

Na elk seizoen hebben wij een eindtoernooi van onze conference (The South Eastern Conference). De teams die in die conference zitten worden dan in een afvalschema tegen elkaar gezet en na een week is er een uiteindelijke winnaar. Normaal gesproken vliegen wij bijna altijd naar onze wedstrijden, behalve als de universiteiten waar we tegen moeten minder dan 5 uur rijden zijn. We vliegen dan gewoon via het normale vliegveld, zoals je zou verwachten. Dit toernooi was echter anders: hier zijn we met twee privé jets naartoe gevlogen, 6 personen per jet. Ik vond het zelf eerst best spannend om met zo’n klein vliegtuigje te vliegen, maar toen we eenmaal in de lucht zaten verdween die spanning en kon ik alleen maar denken: “wow, ik kan gewoon zeggen dat ik voor mijn tennis heb gereisd met een privé jet.” Dus zo maak je toch wel weer wat dingen meer daar door dat college tennis!

Laura en teamgenootjes in de privéjet

Onder de indruk van Laura’s te gekke verhaal en wil je ook graag student-athlete in Amerika worden? Of wil je meer informatie over iets? Zoek dan snel contact met ons op!