Hoe werkt college field hockey?

Hockey in Amerika - 12 oktober 2022

College field hockey is net iets anders dan ‘regulier’ hockey zoals wij het in Nederland kennen, zowel in organisatie als in sfeer! In Amerika speel je niet voor een club, maar voor je universiteit. Elk team bestaat uit gemiddeld 23 dames die ongeveer elke dag samen trainen. Als team speel je in de competitie tegen andere universiteiten. 

Alle teams proberen zich te kwalificeren voor het nationale toernooi. Een reguliere field hockey wedstrijd bestaat uit 4 keer 15 minuten speeltijd. De regels tijdens college field hockey verschillen met Nederlands hockey:

  • Wedstrijden kunnen niet in gelijkstand eindigen, wedstrijden gaan dus altijd door in de ‘overtime’
  • In de ‘overtime’ hebben beide teams 7 spelers (met keeper) op het veld. Het team dat als eerste scoort, wint.
  • In het geval dat geen van beide teams scoort in de ‘overtime’, eindigt het spel in penalties.

Een ander groot verschil is de sfeer tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans zijn over het algemeen erg luidruchtig en zullen dan ook zeker van zich laten horen. Dit wordt vaak geuit in aanmoedigende teksten en/of universiteitsliedjes. Ook zijn de faciliteiten op Amerikaanse universiteiten niet te vergelijken met de Nederlandse hockeyfaciliteiten, vaak hebben hockeyvelden een grote tribune waar veel fans komen kijken naar jouw wedstrijden! Kortom: er hangt een mega toffe sfeer!

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?