Hockey in Amerika

Wil jij graag hockey en studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college field hockey in Amerika?

Meer dan 300 Amerikaanse universiteiten bieden scholarships aan voor dames (college field hockey wordt niet aangeboden voor mannen) die graag een studie willen combineren met hoog niveau hockey!

Field hockey spelen op een Amerikaanse universiteit is de perfecte manier om jouw hockeyspel te verbeteren, zowel mentaal als fysiek sterker te worden, een netwerk van internationale vrienden op te bouwen en een hoogwaardig diploma te behalen. Kortom: de start van jouw succesvolle carrière!

Wil je meer weten over hockeyen en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om college field hockey te mogen spelen dien je een middelbare school diploma te hebben. Voor Nederlanders geldt dat zij minimaal over een havo-, vwo- of een mbo-4 diploma moeten beschikken. 

Amerikaanse universiteiten bieden een breed scala aan programma’s aan die geschikt zijn voor verschillende opleidingsniveaus. Dus voldoe je aan de voorwaarden? Dan vinden wij een passende universiteit voor jouw niveau en interesse!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Het college field hockey systeem is verdeeld in meerdere divisies, deze zijn verspreid over 300 verschillende scholen! Daardoor varieert het field hockey niveau in Amerika sterk: van amateur niveau tot aan de nationale toppers.

Slamstox heeft field hockey spelers van alle verschillende niveaus geplaatst. Twijfel je aan jouw hockeyniveau? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Lees meer

Hoe werkt college field hockey?

College field hockey is net iets anders dan ‘regulier’ hockey zoals wij het in Nederland kennen, zowel in organisatie als in sfeer! In Amerika speel je niet voor een club, mar voor je universiteit. Elk team bestaat uit gemiddeld 23 dames die ongeveer elke dag samen trainen. Als team speel je in de competitie tegen andere universiteiten. 

Alle teams proberen zich te kwalificeren voor het nationale toernooi. Een reguliere field hockey wedstrijd bestaat uit 4 keer 15 minuten speeltijd. De regels tijdens college field hockey verschillen met Nederlands hockey:

  • Wedstrijden kunnen niet in gelijkstand eindigen, wedstrijden gaan dus altijd door in de ‘overtime’
  • In de ‘overtime’ hebben beide teams 7 spelers (met keeper) op het veld. Het team dat als eerste scoort, wint.
  • In het geval dat geen van beide teams scoort in de ‘overtime’, eindigt het spel in penalties.

Een ander groot verschil is de sfeer tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans zijn over het algemeen erg luidruchtig en zullen dan ook zeker van zich laten horen. Dit wordt vaak geuit in aanmoedigende teksten en/of universiteitsliedjes. Kortom: er hangt een mega toffe sfeer!

Lees meer

Hoe werkt het met scholarships voor field hockey?

Studeren op een Amerikaanse universiteit kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Dit is voor de meerderheid van de studenten natuurlijk geen realistisch bedrag. Daarom bieden bijna alle universiteiten met field hockey teams zowel atletische als academische beurzen aan. Deze beurzen dekken dan (voor een deel) jouw studiekosten.

Slamstox helpt jou een passende scholarship te vinden zodat ook jouw college field hockey ervaring betaalbaar wordt. Sommige Slamstox field hockey spelers krijgen ‘full scholarships’ waardoor zij 4 jaar lang kosteloos mogen sporten en studeren aan een Amerikaanse universiteit. Anderen ontvangen gedeeltelijke scholarships, deze scholarships dekken een gedeelte van de studiekosten.

Lees hier meer over scholarships!

Lees meer

Wat zijn de carrière mogelijkheden na College Field Hockey in Amerika?

Nadat jij jouw opleiding hebt afgerond, ontstaan er gegarandeerd veel mogelijkheden! Sommige field hockey spelers zullen een professionele sportcarrière tegemoet gaan, anderen zullen op zoek gaan naar een leuke baan die past bij de afgeronde opleiding. Dit kan zowel in Amerika, in Nederland of waar dan ook! 

Ben jij benieuwd waar andere student-athletes van Slamstox zijn geëindigd na hun college carrière? Klik hier om het te bekijken.

Lees meer

Hebben jullie voorbeelden van speelsters die nu in Amerika zijn?

Slamstox heeft inmiddels een hoop field hockey speelsters geplaatst op Amerikaanse universiteiten!

Onder onze Slamstox field hockey speelsters bevinden zich speelsters uit de hoofdklasse zoals Sara Sinck, maar ook meer regionale speelsters zoals Brittany Lionarons. 

Onze speelsters bevinden zich op universiteiten van California tot aan het Noord-Oosten. Klik hier voor een volledige lijst met Slamstox field hockey speelsters.

Lees meer

College field hockey - fun facts

Wisten jullie dat….

  • Tijdens de Olympische Spelen in 2016 het Amerikaanse Hockeyteam uit 17 (!) college field hockey spelers bestond?
  • Slamstox samen met Mink van der Weerden field hockey clinics organiseert?
  • field hockey, ten opzichte van andere college sports, niet in alle staten van Amerika gespeeld wordt? Het is met name populair in Californië en de Noord-Oost staten van Amerika!

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday