Hoe werkt college tennis?

Tennis in Amerika - 12 oktober 2022

College tennis is net wat anders dan het ‘normale’ tennis dat je hier in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt niet alleen voor jezelf, maar je speelt voornamelijk ook voor het team en de universiteit.

Gemiddeld bestaat een team uit 8-12 jongens of meiden, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste 64 teams van Amerika aan mee doen!

Een typische wedstrijddag in college tennis bestaat uit twee rondes van wedstrijden: drie dubbels, gevolgd door 6 singles. Met 9 wedstrijden is er dus altijd een winnaar.

De regels zijn binnen college tennis net wat anders: coaching op de baan is toegestaan, bij deuce wordt er een winnend punt gespeeld en bij een net service wordt het punt doorgespeeld.

Het allergrootste verschil is de sfeer die er rondom de tennisbanen hangt tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er ineens middenin de wedstrijd over de baan wordt geschreeuwd: het energielevel is erg hoog!

Om een beter beeld te krijgen van college tennis heeft oud collega Ilya Kneppelhout een super leuk artikel geschreven die jou meer inzicht geeft in college tennis. Je kunt het artikel hier lezen!

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?