Tennis in Amerika

Wil jij graag tennis en studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college tennis in Amerika?

Meer dan 2000 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor jongens of meiden die tennis en studeren in Amerika willen combineren. Je kunt dan een HBO of Master opleiding volgen terwijl je tennis speelt voor het universiteitsteam. Vaak is dit in combinatie met een scholarship en wordt jouw opleiding dus (deels) betaald door de universiteit.

College tennis spelen in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld!

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast de tennisbaan is!

college tennis - Slamstox

Enthousiast geworden over tennissen en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Hoe werkt college tennis?

College tennis is net wat anders dan het ‘normale’ tennis dat je hier in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt niet alleen voor jezelf, maar je speelt voornamelijk ook voor het team en de universiteit.

Gemiddeld bestaat een team uit 8-12 jongens of meiden, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste 64 teams van Amerika aan mee doen!

Een typische wedstrijddag in college tennis bestaat uit twee rondes van wedstrijden: drie dubbels, gevolgd door 6 singles. Met 9 wedstrijden is er dus altijd een winnaar.

De regels zijn binnen college tennis net wat anders: coaching op de baan is toegestaan, bij deuce wordt er een winnend punt gespeeld en bij een net service wordt het punt doorgespeeld.

Het allergrootste verschil is de sfeer die er rondom de tennisbanen hangt tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er ineens middenin de wedstrijd over de baan wordt geschreeuwd: het energielevel is erg hoog!

Om een beter beeld te krijgen van college tennis heeft oud collega Ilya Kneppelhout een super leuk artikel geschreven die jou meer inzicht geeft in college tennis. Je kunt het artikel hier lezen!

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college tennis?

Studeren op een Amerikaanse universiteit kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college tennis teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college tennis ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt.

college tennis - Slamstox

Heb je vragen over scholarships of wil je weten wat voor jou realistisch is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we je graag.

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Het college tennis systeem is verdeeld over verschillende divisies waar in totaal meer dan 2000 teams in meespelen! Daardoor varieert het niveau van tennis enorm: je vindt er top-500 ATP en WTA spelers in Divisie 1 maar ook regionale club tennissers in de lagere divisies.

Slamstox heeft de afgelopen jaren dan ook al veel verschillende tennisspelers begeleidt in het proces naar een scholarship. Dit niveau verschilt van Nederlandse jeugdkampioenen, tennissers met internationale ervaring tot spelers die op regionaal niveau actief zijn.

Slamstox - college tennis

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn op basis van jouw tennisniveau? Vul dan het formulier op deze pagina in!

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om college tennis te kunnen spelen dien je minimaal de middelbare school te hebben afgerond. Er zijn echter meerdere opties:
– Je hebt een afgerond HAVO- of VWO- diploma;
– Je hebt een afgeronde (twee-jarige) MBO-opleiding;
– Je bent bezig met een bachelor opleiding;
– Je hebt een afgeronde bachelor opleiding.

Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Amerikaanse universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn met jouw academische achtergrond? Vul dan het formulier op deze pagina in!

Lees meer

Kan ik ergens iets zien over college tennissers die nu in Amerika zijn?

Slamstox heeft meer dan 150 college tennissers uit meer dan 7 landen op velen verschillende universiteiten geplaatst! De tennissers zijn allemaal uniek en verschillend van elkaar. Zo hebben we (inter)nationale top spelers in de jeugd geplaatst, zoals Lodewijk Weststrate en Isolde de Jong. En ook spelers die op regionaal/nationaal niveau actief zijn, zoals Jasper Koning en Dominique Yeo.

De Slamstox-spelers zijn onderdeel van universiteiten verdeeld over alle staten, van Californië naar Florida tot aan New York City! Bekijk hier de volledige lijst met Slamstox tennis players.

Lees meer

Carrièrekansen na college tennis

Nadat je vier jaar getennist en gestudeerd hebt op de universiteit, zijn er gegarandeerd velen mogelijkheden voor je: zowel op als naast de tennisbaan. Sommige van de beste college tennissers, zoals John Isner en Danielle Collins, kozen voor een professionele tenniscarrière terwijl veel anderen beginnen aan hun werkcarrière op het gebied waarvoor zij gestudeerd hebben.

Ben jij klaar om te gaan werken? Slamstox helpt jou graag aan een kickstart van jouw carrière. Dit doen we met de Slamstox After College service, toegankelijk voor alle Slamstox student-athletes én niet Slamstox student-athletes. Meer weten over de Slamstox After College service? Check de pagina hier!

Lees meer

College tennis - fun facts

Wist je dat …

 • Als ‘college tennis’ een land zou zijn, het wereldwijd de meeste ATP top 300 spelers zou hebben?
 • Iedere NCAA-singles winnaar van de afgelopen 10 jaar in de ATP top 500 gekomen is?
 • Ieder jaar de NCAA-singles winnaar (met Amerikaanse nationaliteit) een Wildcard ontvangt voor het eerst volgende US Open toernooi? Engelsman Paul Jubb won het in 2019, hij kreeg een Wildcard voor Wimbledon!
 • Het tenniscomplex van de Universiteit van Georgia maar liefst 5000 zitplekken heeft?
 • De gemiddelde leeftijd om als tennisser de top 100 te behalen tussen de 26 en 28 jaar is? Eén van de redenen waarom college tennis de perfecte voorbereiding is op een professionele tennis carrière!
 • Dat college tennissers naar de toernooi en competities ook de kans krijgen om tussen de 15-20 ATP/WTA futures per jaar te spelen?
 • Slamstox een unieke samenwerking heeft met Universal Tennis Ratings (UTR)? Dit is universeel een van de beste rankings om tennisspelers wereldwijd met elkaar te kunnen vergelijken!
 • Slamstox zowel een UTR-toernooi als college tennis evenementen organiseert? Deze evenementen worden vaak bijgewoond door Amerikaanse coaches om spelers te scouten.
 • Slamstox zich inzet om zo’n optimaal mogelijk relatie te realiseren tussen jouw tenniscoach in Nederland en jouw nieuwe tenniscoach in Amerika? Op die manier wordt er het efficiëntste met je gewerkt en kun je jezelf ook tijdens zomervakanties in Nederland zo optimaal mogelijk ontwikkelen.
 • Slamstox team member Peter Lucassen (University of Southern California) een van de meest succesvolle college tennissers ooit is? Peter won vier keer het NCAA Divisie 1 kampioenschap!
 • Slamstox oprichter Pedro Mol ook college tennis heeft gespeeld? Pedro speelde voor de University of North Carolina Wilmington en won met zijn team drie keer de conference in vier jaar tijd!

Wil jij ook graag college tennis spelen? Vul dan hier het vrijblijvende kennismakingsformulier in!

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?