Wat is sporten en studeren in Amerika?

Algemeen - 12 oktober 2022

College sport, de combinatie tussen sport en studie in Amerika. Je studeert aan een universiteit en komt tegelijkertijd uit voor een van de sportteams van deze universiteiten. Student-atleten halen een diploma terwijl zij ook bijna elke dag op de sportvelden te vinden zijn. 

In Amerika hebben bijna alle universiteiten sportteams die het in zowel regionale als landelijke competities tegen elkaar opnemen. Op die manier kun je je op zowel atletisch als academisch gebied optimaal verbeteren, een goede balans tussen sport en studie. In de meeste gevallen worden er beurzen gegeven aan student-atleten om zo, in ruil voor sportprestaties, de studiekosten te verminderen. 

In Amerika worden alle scholen ‘universities’ of ‘colleges’ genoemd. Dit betekent niet dat je voor de toelating ook een universitair niveau in Nederland aan moet kunnen. Zie voor meer informatie de FAQ ‘Welk niveau moet je gedaan hebben op school?’.

Wil jij ook graag sport en studie in Amerika combineren en zou je graag meer informatie willen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?