Algemeen

Algemene vragen over sporten en studeren in Amerika worden hier beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is sporten en studeren in Amerika?

College sports, de combinatie tussen sport en studie in Amerika. Je studeert aan een universiteit en komt uit voor een van de sportteams. Student-atleten halen een diploma terwijl zij ook bijna elke dag op de sportvelden te vinden zijn. 

In Amerika hebben bijna alle universiteiten sportteams die in zowel regionale als landelijke competities tegen elkaar strijden. Op die manier kun je je op beide gebieden optimaal verbeteren, een goede balans tussen sport en studie. In de meeste gevallen worden er beurzen gegeven aan student-atleten om zo, in ruil voor sportprestaties, de studiekosten te verminderen. 

In Amerika worden alle scholen ‘universities’ of ‘colleges’ genoemd. Dit betekent niet dat je voor de toelating ook een universitair niveau in Nederland aan moet kunnen. Zie voor meer informatie de FAQ ‘Welk niveau moet je gedaan hebben op school?’.

Wil jij ook graag sport in Amerika en zou je graag meer informatie willen? Neem contact met ons op!

Lees meer

Waarom sporten en studeren in Amerika?

De combinatie tussen sport en studie in Amerika is de perfecte kans om je als sporter, student en persoon optimaal te ontwikkelen in een internationale omgeving. 

In Nederland is het bijna niet mogelijk om zowel een universitaire studie te volgen en daarbij met regelmaat op het hoogste niveau te sporten. In Amerika is dit wel mogelijk, omdat universiteiten eigen teams hebben, op die manier doen universiteiten er alles aan studenten op beide vlakken goed te laten presteren. 

Universiteiten bieden academische begeleiding, intensieve trainings- en wedstrijdschema’s, fysiotherapie en sportpsychologie. Dit alles wordt georganiseerd in combinatie met de beste faciliteiten in de sportwereld. Met andere woorden: je wordt klaargestoomd voor een succesvolle carrière in de topsport. 

Lees meer

Wat is een student-athlete?

‘Student-athlete’ is de Amerikaanse term voor een universiteitsstudent die niet alleen studeert, maar tijdens zijn of haar studie ook officieel sporter is van een van de ‘varsity’ sportteams van de universiteit. ‘Varsity’ staat voor het officiële sportteam, je kunt namelijk ook recreatief sporten op een universiteit. 

Iedere student-athlete is door een college coach binnengehaald (gescout) om tijdens wedstrijden en toernooien tegen andere teams van andere universiteiten te spelen. Vaak krijgen studenten daar in de vorm van sportbeurzen (scholarships) een vergoeding voor, zodat ze minder (of geen) kosten hebben aan studie, verblijf en maaltijden.

Lees meer

Hoe ziet het leven van een student-athlete er uit?

Als student-athlete train je met je team, reis je naar toernooien en speel je wedstrijden. Dit allemaal in een van ‘s werelds meest unieke sportomgevingen, Amerika ademt sport en iedere universiteit wil zowel academisch als atletisch de allerbeste zijn! 

Je bevindt je in deze fanatieke sportomgeving terwijl je ook nog een universitair diploma behaalt. Het lijkt veel, maar er wordt in Amerika goed gezorgd voor de student-athletes. Het is de prioriteit van zowel jezelf als de school om je optimaal te ontwikkelen, als student, sporter en persoon. Zo heeft bijna iedere universiteit kosteloze studiebegeleiders, fysiotherapeuten, (sport)psychologen, diëtisten en meer: puur en alleen voor student-athletes.

Lees meer

Welke sporten worden aangeboden?

Amerikaanse universiteiten strijden tegen elkaar in 35 verschillende sporten!

Op alfabetische volgorde zijn dat de volgende sporten: Acrobatiek, American Football, Atletiek, Badminton, Basketbal,Beachvolleybal, Boogschieten, Bowlen, Cross Country, E-Sports, Football, Golf, Hockey, Honkbal, Ijshockey, Lacrosse, Rifle schieten, Rodeo, Roeien, Rugby, Ruitersport, Schermen, Schoonspringen, Skiën, Softbal, Sprint, Squash, Synchroon zwemmen, Tennis, Triathlon, Turnen, Voetbal, Volleybal, Waterpolo, Wielersport, Worstelen, Zeilen en Zwemmen.

Ben je benieuwd naar de voorwaarden voor jouw sport? Kijk dan op onze sportpagina.

Lees meer

Hoe goed moet je zijn in je sport?

Dat verschilt erg, competities en divisies zijn op veel verschillende niveaus ingedeeld. Internationale toppers ontvangen scholarships, maar ook regionale sporters maken kans om via een beurs in Amerika sport en studie te combineren. 

Sommige student-atleten hebben als doel om professional te worden, anderen vinden het gewoon leuk om intensief te blijven sporten tijdens hun studie. Het niveau hangt af van de universiteit. 
Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt? Of wil je weten welke divisie geschikt voor jou is? Neem contact met ons op, dan maken wij een individuele beoordeling.

Lees meer

Welk niveau moet je gedaan hebben op school?

Als je op een Nederlandse middelbare school hebt gezeten, moet je HAVO of VWO hebben afgemaakt. Je kan het proces beginnen als je nog op school zit, maar je kan pas beginnen op een universiteit in Amerika als je je diploma binnen hebt. 

Ook zijn er mogelijkheden voor sporters die al begonnen zijn met een studie in Nederland. Studeer je al aan een Nederlandse MBO, HBO of WO-universiteit? Dan kun je vaak doorstromen naar een Amerikaanse universiteit. Slamstox helpt bij het vinden van een universiteit die aan jouw academische wensen voldoet.

Lees meer

Welk visum is nodig?

Als internationale student heb je een F1 Studentenvisum nodig, met dit visum heb je recht om over een periode van vijf jaar in Amerika te studeren en een bachelor diploma te behalen aan een Amerikaanse universiteit. 

Om voor een Amerikaans studentenvisum in aanmerking te komen ben je verplicht verschillende procedures te doorlopen. Je moet bij de aanvraag bepaalde documenten en bewijsstukken meesturen en op gesprek bij het consulaat in Amsterdam voor een visum interview. Als alles in orde is kan je het visum dan bij de Nederlandse ambassade of het wordt naar je opgestuurd. 

Slamstox begeleidt je ook bij deze stap van het Amerika-proces, zodat alles zorgeloos verloopt. Meer weten? Neem gerust even contact op

Lees meer

Kan ik na mijn studie in Amerika blijven?

Indien je langer in Amerika wilt blijven zijn er na het afronden van je bachelor een aantal mogelijkheden om je verblijf in Amerika te verlengen. Verschillende mogelijkheden worden hieronder toegelicht.

1) Optional Practical Training (OPT). Elke internationale student heeft de mogelijkheid om na de afronding van een bachelor of master nog 1 jaar in Amerika te werken. Veel studenten gebruiken dit jaar om een geschikt bedrijf te vinden dat een fulltime baan aanbiedt en daarbij een Amerikaans werkvisum financiert.

2) Verleng je verblijf door je studie voort te zetten met een Master of PhD. In dit geval moet je opnieuw een studenten visum aanvragen voor de desbetreffende opleiding. Er is voor een periode van 4 jaar sprake van speelgerechtigdheid als student-athlete, dus er is dan geen sprake meer van een sportbeurs. Wel zijn er andere mogelijkheden om je studiekosten te verminderen. Wil je weten hoe? Neem dan contact met ons op. 

3) Een werkvisum! Een andere manier om in Amerika te blijven wonen is door middel van een werkvisum. Het gebeurt regelmatig dat internationale student-atletes tijdens hun studie of net daarna aanbiedingen krijgen van Amerikaanse bedrijven voor een baan. 

4) Last but not least: vind een Amerikaanse vriend of vriendin en ga trouwen! Of doe mee aan de Greencard loterij: hierbij maak je, met heel veel geluk, kans om in Amerika te wonen. 😉

Lees meer

Hoe verloopt het proces?

Het proces om student-athlete te worden in Amerika is complex, maar Slamstox helpt je hierbij! Er moeten vele stappen doorlopen worden, zelfs voordat het contact gelegd kan worden met coaches. 

Alle stappen worden uitgelegd op de pagina van het proces.

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

× Hoe kan ik je helpen? Available from 00:00 to 23:59 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday