Vorige maand lieten we al zien hoe de huidige Nederlandse top 10 college tennissers er uit zien, hoogste tijd om nu naar de meiden te kijken. We hebben weer uitgezocht wie de toppers van dit moment zijn, het overzicht van vorig jaar nu je hier nog even terug lezen.

Wij geven alvast een tipje van de sluier, dit jaar zijn er maar liefst acht Slamstox toppers in onderstaand overzicht terug te vinden! Iets waar wij natuurlijk super trots op zijn!

10. Marit Kreugel

UTR: 8.67
Universiteit: Murray State University
Division/Conference: NCAA Division I, Missouri Valley Conference

Marit is inmiddels Graduate Student en bezig aan haar laatste maanden als college tennisster. Vorig jaar was ze vooral in het dubbelspel actief, waar ze grote zeges behaalde, maar ook een aantal spannende wedstrijden speelde. Geniet van je laatste periode Marit.

9. Laurie Barendse

UTR: 8.67
Universiteit: University of New Orleans
Division/Conference: NCAA Division I, Southland Conference

Vorig jaar nog op de tiende plek, dit jaar staat Laurie nog iets hoger op ons lijstje. Dat Laurie lekker bezig is, bewijst haar positie binnen het team wel. Ze mag vaak op de nummer twee positie de baan op en soms zelfs als nummer 1! En in de dubbel vormt ze zelfs regelmatig het nummer een team. Haar coach, Burzis Kanga, was bij de Showcase in 2023 en heeft al toegezegd dit jaar weer aanwezig te zijn. Slamstox tennisser Sep de Visser voegt zich komende zomer ook bij het tennisteam van New Orleans.

8. Esmee Andresen

UTR: 8.68
Universiteit: University at Buffalo
Division/Conference: NCAA Division I, Mid-American Conference

Na twee jaar te hebben gespeeld bij Hillsborough Community College, maakte Esmee afgelopen zomer de overstap naar het Division I tennisteam van University at Buffalo. Ze is het seizoen bij haar nieuwe universiteit direct lekker begonnen; zo werd ze samen met haar dubbelpartner Ambre Amat verkozen tot MAC Doubles Team of the Week. Dat belooft nog wat voor de rest van het jaar.

We tipten Esmee een tijdje geleden ook al in onze ones to watch blog voor dit tennissemester, eentje om in de gaten te houden dus.

7. Sophie Schouten

UTR: 9.01
Universiteit: University of Houston
Division/Conference: NCAA Division I, American Athletic Conference

Sophie kende een indrukwekkend debuutseizoen: ze won liefst elf wedstrijden in het enkelspel en twaalf in het dubbelspel. In de dubbel stond Sophie bovendien bijna altijd op de eerste positie. Dat Sophie goed kan dubbelen is in Nederland intussen ook niet meer onbekend. Samen met voormalig Slamstox tennisster Laura Rijkers haalde ze zelfs de halve finale op het NK in december. Let’s go Sophie!

6. Jade Groen

UTR: 9.26
Universiteit: Western Carolina University
Divisie/Conference: NCAA Division I, Southern Conference

In het afgelopen seizoen behaalde Jade een teamrecord van 14 zeges in 20 wedstrijden in het enkelspel. Deze wedstrijden speelde ze vooral op de derde en vierde positie. Een meer dan uitstekend begin van haar college carriere. Vorig jaar stond Jade nog op de zevende plek, maar door haar uitstekende jaar is ze opgeklommen naar de zesde positie. Keep it up Jade!

5. Minchae Kim

UTR: 9.28
Universiteit: Rutgers University
Division/Conference: NCAA Division I, Big Ten

Minchae wist afgelopen fall maar liefst 11 van haar 14 wedstrijden in het enkelspel winnend af te sluiten. De afgelopen jaren stond ze telkens net buiten de top 10, maar dankzij haar goede prestaties van de afgelopen maanden is ze nu de hoogste nieuwkomer van dit lijstje. Minchae is momenteel een Junior en dat betekent dat ze zich nog volop kan ontwikkelen, voorlopig zijn ze nog niet van haar af in Amerika!

4. Noesjka Brink

UTR: 9.55
Universiteit: University of Wyoming
Division/Conference: NCAA Division I, Mountain West Conference

Noesjka won afgelopen jaar maar liefst 30 van haar gespeelde wedstrijden. Ze is intussen bezig met haar Seniorjaar bij de universiteit en ready om nog een keer alles te geven voor de beste prestaties. Zeker na blessureleed vorig jaar is ze gemotiveerder dan ooit tevoren. Ze is linkshandig en dat maakt het voor tegenstanders lastiger om haar spel te lezen.

Ze gaf vorige zomer nog een presentatie op onze Tennis Showcase. Wil jij daar dit jaar bijzijn? Schrijf jezelf hier in en verzeker je van een plekje tijdens dit toernooi.

3. Bente Spee

UTR: 9.60
Universiteit: University of Florida
Division/Conference: NCAA Division I, Southeastern Conference

Bente is al sinds haar collegestart terug te vinden aan de bovenkant van ons overzicht, zo ook dit jaar. Ze boekte in 2023 een aantal topoverwinningen, ze won onder andere van een speelster met een UTR 10+. Daarnaast kwalificeerde Bente zich ook nog eens voor een ITF-toernooi in Frankrijk. Lekker bezig Bente!

Ze is intussen begonnen aan haar derde seizoen in Florida en nam ons een tijdje geleden ook mee tijdens een rondleiding over de campus. Kijk hier haar video.

2. Elysia Pool

UTR: 9.91
Universiteit: University of South Alabama
Division/Conference: NCAA Division I, Sun Belt Conference

Elysia is het nieuwe seizoen erg sterk gestart. Ze heeft in vier wedstrijden nog geen set afgestaan en dat vanaf de nummer een positie in het dubbelspel en positie twee in het enkelspel. Vorig seizoen werd Elysia zelfs verkozen tot Sun Belt Conference Co-Newcomer of the Year. Ze noteerde een record van 16-7 over alle wedstrijden. Een prestatie om erg trots op te zijn!

1. Florentine Dekkers

UTR: 10.01
Universiteit: Louisiana State University
Division/Conference: NCAA Division I, Southeastern Conference

De nieuwe nummer één van deze ranglijst is onze eigen Florentine Dekkers! Afgelopen zomer maakte ze de overstap van Kansas naar Louisiana om opzoek te gaan naar nog meer uitdaging. Bij Kansas won ze achttien wedstrijden in het enkelspel. Maar wat nog knapper is, ze deed dat voornamelijk vanaf de nummer één positie voor de Wildcats. We zijn benieuwd welke stappen ze dit jaar gaat zetten bij de Tigers, wij hebben er in elk geval alle vertrouwen in.

Zoals je ziet zijn onze Slamstox tennissters enorm goed bezig. Iets waar we natuurlijk super trots op zijn. Wil je net als deze tennissters ook graag naar Amerika om zo je tennis en studie te combineren en misschien wel je profcarrière een kick start te kunnen geven? Vul dan vrijblijvend dit formulier in en we helpen je graag verder!