Er wordt veel gesproken over College Golf: de perfecte stap voor amateur golfers om professional te worden! Amateurs van over de hele wereld beginnen dan ook met College Golf om zich zelf klaar te stomen voor het hoogst haalbare niveau. In College krijg je de mogelijkheid om te trainen on de beste omstandigheden, te spelen tegen de beste tegenstanders en ook nog eens een bachelor- of masterdiploma te behalen. Daarnaast leer je als college golfer om veel te reizen en trainen, gedisciplineerd met golf en studie om te gaan, goed te plannen en samen te werken. Voor het schrijven van dit artikel zochten wij uit welke top-100 spelers van de OWGR (Official World Golf Ranking) ook college Golf gespeeld hebben. En dat zijn er nogal wat!

Van alle spelers die in september 2020 in de top-100 staan, zijn er namelijk 67 afkomstig uit College! Dit betekent dus dat College Golf meer dan de helft van de wereldtop heeft gebracht. Deze 67 spelers hebben gespeeld op 38 verschillende universiteiten. Maar welke universiteiten hebben nu de meeste top golfers opgeleid? Zie hieronder de top 5!

1. Arizona State University

Arizona State University (The Sundevils) hebben momenteel de meest alumni in de top-100 van de OWGR staan. Maar liefst 5 oud-studenten behoren namelijk tot de huidige wereldtop: Jon Rahm (1), Paul Casey (24), Phil Mickelson (30), Matt Jones (62) en Chan Kim (83). Daarnaast staat Arizona State bekend om haar geweldige oefenfaciliteit en team gebouw genaamd ‘The Bird’. Benieuwd naar alle faciliteiten van Arizona State University? Check snel onze university spotlight met ASU!

2. Oklahoma State University

Oklahoma State University (The Cowboys) heeft de afgelopen jaren een aantal grote namen op de tour weten te krijgen. Momenteel mag Oklahoma State ook pronken met 4 oud-studenten in de huidige top-100: Viktor Hovland (14), Matthew Wolff (32), Rickie Fowler (91) en Alex Noren (95).

3. University of Georgia

Maar ook The University of Georgia (The Bulldogs) doet goede zaken: zij tellen momenteel 4 alumni in de top-100 van de OWGR, namelijk Harris English (19), Kevin Kisner (52), Bubba Watson (61). Brendan Todd (65),

4. University of Texas

The University of Texas (The Longhorns) is een van de grootste en populairste universiteiten in de US. Gelegen in Austin Texas, is het altijd mooi weer en zijn de omstandigheden optimaal om je als speler te ontwikkelen. en ohja, de University of Texas heeft ook nog eens 3 topgolfers opgeleid! Scottie Scheffler (18), Jordan Spieth (22) en Dylan Fritelli (88) waren onderdeel van The Longhorns voordat zij hun professionele golfcarrière begonnen.

5. University of Illinois

The University of Illinois (Fighting Illini) is één van de top scholen in de US, gelegen in het oostelijk deel van de staat Illinois. Desondanks dat de winters daar erg koud zijn, boeken de Fighting Illini groot succes! Twee alumni bevinden zich in de huidige top-100. Dat zijn Thomas Detry (94) en net buiten de top 100 Thomas. Pieters (107). Onze eigen Slamstox-Athlete Jerry Ji komt nu voor zijn tweede jaar uit als Fighting Illini, Go Jerry! Ook Illinois hebben wij mogen uitlichten in één van onze spotlights, check hem hier!

Het indrukwekkende vijftal hierboven biedt dus mooie kansen, maar de US biedt nog veel meer mogelijkheden! Er zijn namelijk maar liefst 1.320 universiteiten in de US die een golf programma aanbieden. Het is dus de kunst om tussen al deze scholen degene te vinden die bij jou past, en waar jij je het beste kunt ontwikkelen: en daar helpen we je graag bij!

Dus is het jouw droom om professional te worden? Of wil je graag golf met studie in Amerika combineren? En ben je, net als wij, overtuigd dat College Golf hier de juiste stap voor is?

Neem dan contact op met onze golfspecialist Thijs. Of vul het contact formulier in op onze golf pagina. Dan bespreken we samen de mogelijkheden!