Image

Golf

College golf in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau golf te combineren. Wil jij meer weten over college golf, de mogelijkheden, voorwaarden, of meer? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College golf en studeren in Amerika

Meer dan 1300 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor jongens of meiden die golf en studie in Amerika willen combineren.

College Golf spelen in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld!

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast de golfbaan is!

Wist je al dat grote namen als Jack Nicklaus, Tiger Woods, Daniel Berger, John ram, Thomas Pieters, Tim Sluiter & Lars van Meijel ook ooit begonnen met College Golf?

Hoe werkt college golf?

College Golf is waarschijnlijk net iets anders dan het ‘normale’ golf dat je hier in Nederland gewend bent. Het grootste verschil is dat je niet alleen voor jezelf golft, maar ook voor de Universiteit en het team waarin je je bevindt.

Het gemiddelde team bestaat uit 6-10 golfers, als team neem je het in de competitie of tijdens toernooien op tegen teams van andere universiteiten. Een typische golf toernooi bestaat uit 3 rondes met 18 holes.

De rondes worden gespeeld in groepen van 3 of 4 spelers van verschillende universiteiten die tegen elkaar spelen volgens ofwel het ‘shot-gun’ format (iedereen begint bij een andere hole), ofwel het ‘tee-times’ format (iedereen begint bij dezelfde hole).

De scores kunnen ook bepaald worden op twee verschillende manieren: ‘strokeplay’ of ‘matchplay’. Bij strokeplay geldt dat iedere slag, dus ook de strafslagen die een speler nodig heeft om een bepaalde ronde uit te spelen, meetelt voor de einduitslag. Je mag de bal bij strokeplay dus nooit oppakken. Bij strokeplay is de winnaar van het spel degene die uiteindelijk het minst aantal slagen nodig heeft gehad om de ronde uit te spelen.

Een matchplay wedstrijd is een ander soort spelvorm dan een strokeplay wedstrijd.  Bij matchplay is elke gespeelde hole een wedstrijd (match) op zich. De golfer (of duo/ team) die op een individuele hole het minst aantal slagen (inclusief strafslagen) heeft gespeeld, heeft de hole gewonnen. Voor elke gewonnen hole krijgt de golfer 1 punt. De golfer die aan het einde van de golf ronde de meeste holes heeft gewonnen is winnaar.

Slamstox golf spelers in Amerika

Slamstox golfers komen uit voor verschillende universiteiten in Amerika, van de west-kust tot oost-kust. College golf is populair door heel Amerika!

Check op deze pagina de verschillende Slamstox-golfers.

College golf fun facts

Wist je dat …

  • Binnen de wereldwijde top-100 golf spelers, 50 van hen College Golf gespeeld hebben voordat zij professional werden?
  • Tiger Woods het NCAA Division 1 individuele kampioenschap in 1996 won? Hij was toen student-atleet op Stanford!
  • Jack Nicklaus het NCAA Division 1 individuele kampioenschap in 1961 won? Hij was toen student-atleet op Ohio State!
  • Twee top-spelers bij de vrouwen, Annika Sorenstam en Grace Park, ook het NCAA Division 1 individuele kampioenschap gewonnen hebben?
  • Je tijdens de schoolvakanties gewoon nog mee kunt doen aan de golftoernooien waar dan ook op de wereld?
  • Slamstox samen met Slambassador Lars van Meijel golf clinics organiseert voor (toekomstige) College Golfers?
  • Slamstox zich inzet voor het creëren van een goede samenwerking tussen je huidige golfcoach in Nederland en je toekomstige golfcoach in Amerika? Op die manier ontwikkel jij je het beste, ook tijdens de vakanties in eigen land!

Lees meer

Voorwaarden en Scholarships

Het College Golf systeem is verdeeld over veel verschillende divisies, waarbij zo’n 1300 universiteitsteam bij aangesloten zijn. Daardoor varieert het niveau van golf enorm: van hoog spelende amateur golfers in Nederland en internationale topjeugd tot amateurs die wedstrijden spelen op regionaal niveau.

Slamstox heeft al veel verschillende golfers geholpen met scholarships op veel verschillende niveaus. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met jouw golfniveau? Vul dan dit formulier in!

Academische voorwaarden

Om College Golf te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Scholarships

Studeren aan een Amerikaanse universiteit kan tot $75.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor veel Nederlandse studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college golf teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college golf ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. De hoogte van jouw scholarship wordt bepaald op basis van je sportniveau, academische niveau en je wensen en ambities.

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college golfer te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship op een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw golfniveau als jouw academische wensen.

Daarnaast creëren wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat golfcoaches weten wie jij bent!

Carrièrekansen na college golf

Nadat je vier jaar gegolfd en gestudeerd hebt aan de universiteit, zijn er gegarandeerd veel mogelijkheden voor je: zowel op als naast de golfbaan. Sommige van de beste college golfers kiezen voor een professionele golfcarrière terwijl veel anderen beginnen aan hun werkcarrière op het gebied waarvoor zij gestudeerd hebben.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen, klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Vul hier je telefoonnummer in, in een internationaal format zoals het voorbeeld hier: [+][country code][your phone number] p.s. je hoeft de haakjes niet te gebruiken ;)
  • Hidden

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?