Studies in Amerika

Wat kun je nu eigenlijk allemaal studeren in Amerika? De vragen rondom dit onderwerp worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Kan ik na de HAVO naar Amerika?

Amerika is ontzettend groot en er zijn meer dan 2000 universiteiten te vinden. Dit brede aanbod aan universiteiten zorgt ervoor dat er voor iedereen een passende universiteit te vinden is die aansluit op jouw academische en atletische wensen. Ook na het behalen van een HAVO-diploma is het mogelijk om te gaan sporten en studeren in Amerika! Je start dan met een bachelor, gemiddeld duurt een bachelor in Amerika 4 jaar. De meeste studenten van Slamstox vertrekken na het behalen van hun HAVO-diploma, maar er zijn ook een hoop studenten die vertrekken na het VWO, het MBO of zelfs het hoger onderwijs. Je kunt alle mogelijkheden hier bekijken!

Doe jij nu HAVO en weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees meer

Kan ik na het VWO naar Amerika?

Amerika is ontzettend groot en er zijn meer dan 2000 universiteiten te vinden. Dit brede aanbod aan universiteiten zorgt ervoor dat er voor iedereen een passende universiteit te vinden is die aansluit op jouw academische en atletische wensen. Ook na het behalen van een VWO-diploma is het mogelijk om te gaan sporten en studeren in Amerika! Je start dan met een bachelor, gemiddeld duurt een bachelor in Amerika 4 jaar. De meeste studenten van Slamstox vertrekken na het behalen van hun HAVO-diploma, maar er zijn ook een hoop studenten die vertrekken na het VWO, het MBO of zelfs het hoger onderwijs. Je kunt alle mogelijkheden hier bekijken!

Doe jij nu VWO en weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees meer

Kan ik na het MBO naar Amerika?

Amerika is ontzettend groot en er zijn meer dan 2000 universiteiten te vinden. Dit brede aanbod aan universiteiten zorgt ervoor dat er voor iedereen een passende universiteit te vinden is die aansluit op jouw academische en atletische wensen. Ook na het behalen van een MBO-diploma is het mogelijk om te gaan sporten en studeren in Amerika! Je start dan met een bachelor, gemiddeld duurt een bachelor in Amerika 4 jaar. De meeste studenten van Slamstox vertrekken na het behalen van hun HAVO-diploma, maar er zijn ook een hoop studenten die vertrekken na het VWO, het MBO of zelfs het hoger onderwijs. Je kunt alle mogelijkheden hier bekijken!

Doe jij momenteel een MBO-opleiding en wil je graag sporten en studeren in Amerika? Check ook zeker even dit artikel, waarin twee Slamstox atleten hun ervaringen delen over Amerika na het behalen van hun MBO-diploma of neem contact met ons op.

Lees meer

Kan ik na het HBO naar Amerika?

Voor het sporten en studeren in Amerika ben je 4 jaar speelgerechtigd (eligible) en kan je dus 4 jaar een scholarship ontvangen. Deze 4 jaar is te verspreiden over 5 jaar en deze gaan in vanaf het moment dat je start met jouw studie. Daarnaast zijn er ook regels over het aantal tussenjaren dat je mag nemen na het behalen van je middelbare school. Veel studenten komen in aanmerking voor een masteropleiding in Amerika nadat ze hun HBO opleiding hebben gehaald. Slamstox heeft veel ervaring met bachelor studenten die na hun studie in Nederland naar Amerika willen voor een master. We kunnen samen bekijken hoeveel eligibility je nog over hebt, en bij welke scholen je een scholarship zou kunnen krijgen.

Ben je benieuwd naar jouw kansen? Neem dan contact met ons op. We leggen het graag aan je uit.

Lees meer

Kan ik na de universiteit naar Amerika?

Amerika is ontzettend groot en er zijn meer dan 2000 universiteiten te vinden. Dit brede aanbod aan universiteiten zorgt ervoor dat er voor iedereen een passende universiteit te vinden is die aansluit op jouw academische en atletische wensen. Als je al begonnen bent met een universitaire studie in Nederland, is het mogelijk om te gaan sporten en studeren in Amerika! Je kunt dan als transfer student de overstap maken naar Amerika. Je neemt je credits mee en gaat in Amerika verder met je studie. Ook is het mogelijk om na het afronden van je bachelor direct een masteropleiding te starten in Amerika. Je kunt dan nog 1 jaar in Amerika studeren om hier jouw masteropleiding af te maken. Wist je dat jouw Amerikaanse masters degree ook geldig is in Nederland?

Studeer je nu aan een universiteit in Nederland en weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op!

Lees meer

Ik ben al begonnen met mijn studie in Nederland maar wil toch naar Amerika. Kan dat?

Dat kan zeker! Slamstox helpt vaak Nederlandse studenten die tijdens hun studie in Nederland toch besluiten dat ze willen gaan studeren in Amerika. Het is dan gebruikelijk om je credits vanuit Nederland om te zetten naar Amerikaanse credits, zodat je met je studie verder kunt gaan in Amerika. Hierdoor kun je bijvoorbeeld instromen in het tweede jaar en je studie gemakkelijk voortzetten aan een Amerikaanse universiteit.

Het verschilt per situatie, studie en universiteit of je meteen door kunt stromen of een aantal vakken moet inhalen. Slamstox helpt je graag met het uitzoeken van jouw persoonlijke mogelijkheden. Meer weten over jou situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder.

Lees meer

Kan ik in Amerika ook een masterstudie volgen?

Je kunt in Amerika zeker ook een masterstudie volgen. Wij helpen regelmatig studenten die in Nederland hun bachelor afronden en daarna een master gaan volgen in Amerika met een sportbeurs. Wanneer je in Nederland een bachelor diploma hebt behaald, kun je in Amerika een masteropleiding uitzoeken die aansluit bij je gewenste studierichting.

Het is belangrijk om nog speelgerechtigdheid (eligibility) te hebben als je met een masteropleiding in Amerika wilt starten. Dit is iets wat Slamstox voor je kan uitzoeken voordat je met het proces gaat beginnen.

Soms is het ook mogelijk om een masteropleiding te combineren met een rol als coach, bijvoorbeeld door assistent-coach te zijn van een team waardoor veel van je studiekosten gedekt worden. Dan ben je geen student-athlete meer en ontvang je geen athletic scholarship, maar een scholarship om als (grad) assistent het team te helpen. 

Er zijn dus veel kansen en mogelijkheden! Wil je weten wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Hoe bepaal ik het academische niveau van een universiteit?

Naast de velen ‘college rankings’ (Princeton University Review, U.S. News College Rankings en Forbes University Rankings) zijn er ook andere factoren die in acht genomen moeten worden. 

Omdat er in Amerika geen verschil wordt gemaakt tussen WO en HBO, zijn de toelatingseisen een goede maatstaf voor het academische niveau van een universiteit (cijfer gemiddelde, GPA, scores op toelatingstoetsen, buitenschoolse activiteiten). Slamstox zoekt een universiteit waar jij op jouw niveau het maximale uit je studie kunt halen en je doelen kunt bereiken.

Lees meer

Wat is het verschil tussen een college en een university?

De twee termen zijn bijna identiek. Qua academisch niveau verschillen de twee niet: de top 10 beste universiteiten bestaan uit colleges en universities. 

Het verschil ligt in de organisatie van de instelling. Over het algemeen zijn colleges kleiner dan universiteiten en bieden zij niet altijd de mogelijkheid om een masteropleiding te volgen. Een universiteit biedt altijd bachelor- en masteropleidingen aan en heeft daarom vaak een groter aantal studenten.

Bekijk alle universiteiten en colleges via onze universities pagina.

Lees meer

Wat zijn de beste universiteiten?

Net zoals in Nederland verschilt dat per studie. Sommige universiteiten staan bekend om de goede economische studies en andere om juiste bijvoorbeeld de interessante natuurkundige studies. Ook zit er vaak veel verschil tussen het niveau van bachelor- en masteropleidingen.

Slamstox werkt met veel data, rankings en databases om de kwaliteit van bepaalde opleidingen in beeld te brengen. Er zijn daarnaast ook veel betrouwbare ranglijsten die jaarlijks worden uitgebracht, zoals de Princeton University Review, niche best colleges, de U.S. News College Ranking en de Forbes University Rankings.  Deze zijn echter soms ook subjectief en geven niet altijd weer wat voor jou als student relevant is.

Slamstox helpt jou specifiek bij het vinden van een universiteit die bij jouw academische eisen en niveau past. Wil je weten hoe we dat doen? Neem dan contact met ons op! We kijken graag samen met jou naar de verschillende opties.

Lees meer

Wat zijn junior en community colleges?

Junior en Community colleges zijn twee-jaar-durende onderwijsinstellingen in Amerika waar je een ‘Associate Degree’ kunt behalen. Na die twee jaar is er de mogelijkheid om door te stromen naar een reguliere universiteit waar je een bachelor diploma kunt behalen, in dat geval stroom je in het derde jaar in en haal je dus nog steeds in vier jaar een bachelor diploma.

De meeste junior en community colleges komen qua sport uit in de NJCAA. Deze colleges zijn minder duur en hebben een grotere focus op praktisch leren.

Interesse of meer weten over Junior en Community colleges? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Wanneer moet ik mijn studiekeuze maken?

In Amerika duurt een bachelordiploma, net als in Nederland, vier jaar. Het eerste jaar is vaak een oriënterend jaar waarin studenten zichzelf en hun interesses kunnen ontdekken. Na afloop van dit jaar is het gemakkelijker een goede studiekeuze te maken. 

Je hoeft dus niet, zoals in Nederland, meteen bij een universiteit in te schrijven voor een bepaalde studie. Wel is het natuurlijk handig om een idee te hebben van de richting die je in wilt gaan. Hiermee kan Slamstox een selectie maken van universiteiten die de beste studies op dat gebied aanbieden. Hier kun je nog veel meer informatie vinden over de verschillende studies die aangeboden worden op Amerikaanse universiteiten.

Hulp nodig of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Lees meer

Wat kan ik allemaal studeren in Amerika?

De mogelijkheden in Amerika zijn erg breed. Je kunt bijna alles studeren wat je in Nederland ook kunt studeren. Het verschil is dat de studies soms een andere naam hebben dan je gewend bent in Nederland. Het is goed om te weten dat sommige opleidingen veel beter zijn op verschillende scholen. Zo zijn er scholen die gespecialiseerd zijn in geneeskunde, techniek en ga zo maar door. Wij helpen jou bij het vinden van de beste universiteit die aansluit op jouw niveau.

Een groot verschil met de studies in Nederland is vaak dat het eerste jaar van een bacheloropleiding in Amerika een stuk algemener is. Het is daardoor mogelijk om na je eerste jaar pas een definitieve studierichting te kiezen. Ben je benieuwd welke studies je allemaal kunt volgen in Amerika? Neem dan een kijkje op onze universities pagina!

Weet je niet zeker of jouw gewenste studie wordt aangeboden? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Lees meer

Wat betekent GPA?

GPA staat in het Amerikaans voor ‘Grade Point Average’, ofwel: je cijfergemiddelde. Je GPA is dus een schoolcijfer waarbij de gemiddelde tentamencijfers worden gewogen naar studiepunten. Een GPA wordt vooral in de Engelstalige wereld toegepast zoals Amerika en Engeland. Een GPA van 1.0 is het laagst en een GPA van 4.0 is het hoogst.

Slamstox helpt je bij het omzetten van jouw schoolcijfers in een formule, om zo jouw ‘GPA’ vast te stellen. Met jouw GPA kunnen we scholen aanschrijven, hoe hoger jouw GPA, hoe groter de kansen worden op een volledige beurs. Hier lees je meer over het belang van jouw GPA.

Lees meer

Waarom is GPA belangrijk?

Je cijfergemiddelde is belangrijk voor de toelating op de universiteit en voor de toelating binnen de sportcompetitie. Het bepaald of je aan de toelatingseisen van de universiteit voldoet maar ook moet jouw GPA voldoen aan een minimumeis, die per division verschilt. 

De universiteit vraagt om je Nederlandse rapporten van de middelbare school op te sturen, vaak in het Engels. Slamstox zorgt ervoor dat dit officieel wordt gedaan zodat de universiteiten precies ontvangen wat nodig is. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de verschillen tussen HAVO en VWO. VWO cijfers kunnen namelijk omgezet worden naar HAVO cijfers wat ervoor zorgt dat jij een hogere GPA krijgt.

Wil je weten wat jouw GPA is en wat hiermee jouw kansen zijn om in Amerika te sporten en studeren? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Wat is mijn diploma waard in Nederland?

In Amerika wordt er geen verschil gemaakt tussen HBO en WO en dus kunnen er grote academische niveauverschillen zijn per universiteit. Sommige universiteiten staan in Nederland aangeschreven als WO, en andere staan aangeschreven als HBO. In de meeste gevallen kunnen sporters met een Amerikaans bachelordiploma direct doorstromen naar een Nederlandse of Amerikaanse master. 

Soms komt het voor dat onze student-athletes een pre-master moeten doen van een half jaar of een jaar, voordat zij een universitaire master in Nederland kunnen beginnen (net zoals een Nederlandse HBO student).

Voor ons is het heel belangrijk om van tevoren te weten wat jouw academische ambities zijn, zodat wij een universiteit kunnen vinden die het beste bij jouw (academische) ambities past.

Wat betreft mogelijkheden op de arbeidsmarkt hebben student-athletes met Amerikaanse bachelordiploma’s vaak een streepje voor! Meer weten over jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt, of hoe wij je kunnen helpen bij het vinden van een baan, check deze pagina.

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?