Wat is mijn diploma waard in Nederland?

Studies in Amerika - 12 oktober 2022

In Amerika wordt er geen verschil gemaakt tussen HBO en WO en dus kunnen er grote academische niveauverschillen zijn per universiteit. Sommige universiteiten staan in Nederland aangeschreven als WO, en andere staan aangeschreven als HBO. In de meeste gevallen kunnen sporters met een Amerikaans bachelordiploma direct doorstromen naar een Nederlandse of Amerikaanse master. 

Soms komt het voor dat onze student-athletes een pre-master moeten doen van een half jaar of een jaar, voordat zij een universitaire master in Nederland kunnen beginnen (net zoals een Nederlandse HBO student).

Voor ons is het heel belangrijk om van tevoren te weten wat jouw academische ambities zijn, zodat wij een universiteit kunnen vinden die het beste bij jouw (academische) ambities past.

Wat betreft mogelijkheden op de arbeidsmarkt hebben student-athletes met Amerikaanse bachelordiploma’s vaak een streepje voor! Meer weten over jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt, of hoe wij je kunnen helpen bij het vinden van een baan, check deze pagina.

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?