College soccer – fun facts

Voetbal in Amerika - 12 oktober 2022

Wist je dat …

  • 11 college student-atleten gespeeld hebben voor hun land tijdens het wereldkampioenschap voor vrouwen in Frankrijk in 2019?
  • Zowel de MLS (Men’s Professional Soccer League) en de NWSL (National Women’s Soccer League) evenementen organiseren voor het scouten van laatste jaars student-atleten?
  • In de Verenigde Staten vrouwenvoetbal populairder is dan mannenvoetbal? Het nationale vrouwenteam presteert over het algemeen ook beter dan het nationale mannenteam.
  • Slamstox-voetbalspecialist Wouter Verstraaten College Soccer heeft gespeeld bij de University of the Pacific, vervolgens zijn master en voetbalcarrière voortgezet heeft bij Durham University in Engeland en nu professioneel voetbalt bij South Shields?
  • Slamstox-voetbalspecialist Kees Heemskerk kwam uit de jeugd van Ajax en heeft zelf vier jaar college voetbal gespeeld voor de College of Charleston, waarna hij als profvoetballer nog actief is geweest in de Eredivisie, voordat hij uiteindelijk bij Slamstox terecht kwam. Check zijn verhaal hier.
  • Internationale student-atleten al jaren discussies voeren met Amerikaanse student-atleten of de sport ‘soccer’ of ‘football’ genoemd moet worden? Ze lijken er niet uit te komen.. 😉

Meer weten? Vul vrijblijvend het kennismakingsformulier in op deze pagina, dan nemen we contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday