Voetbal in Amerika

Wil jij graag voetbal en studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college soccer in Amerika?

Meer dan 2.000 universiteiten in Amerika bieden soccer (voetbal) scholarships aan voor jongens en meiden die voetbal en studie willen combineren.

College Soccer spelen in Amerika is de perfecte manier om beter te worden in de sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld!

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast het voetbalveld is!

Wil jij meer weten over voetballen en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om College Soccer te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-atleten geldt dat zij een HAVO- of VWO-diploma behaald moeten hebben. Een afgeronde drie-jarige MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de best mogelijke match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Het systeem van College Soccer is verdeeld over veel verschillende divisies, waarin totaal meer dan 2000 universiteitsteams aan meedoen. Daardoor verschilt het niveau van voetbal van voetballers in nationale topjeugd tot regionale voetballers tot de beste amateurs van Nederland.

Slamstox heeft al veel verschillende voetballers geholpen met het vinden van een goede scholarship. Zoals Bob Groenendijk, die vanuit PSV naar Californië vertrok om zich aan te sluiten bij de Pacific Tigers, maar ook Gianni Steijlen, die vanuit NWC Asten de overstap maakte naar de Roadrunners van Metropolitan State.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheid met jouw niveau van voetbal? Vul dan het formulier op deze pagina in!

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college soccer?

Studeren op een Amerikaanse school kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Gelukkig bieden bijna alle Universiteiten met College Soccer teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische beurs.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college voetbal ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar lang kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt.

Lees hier meer over scholarships!

Lees meer

Hoe werkt college soccer?

College Soccer is net wat anders dan het ‘normale’ voetbal dat je hier in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Het grootste verschil is dat je niet voor een club speelt, maar voor je universiteit.

Gemiddeld bestaat een team uit 20-25 spelers die het opnemen tegen andere universiteiten in dezelfde competitie (conference). Het ultieme doel? Dat je je als team kwalificeert voor hét nationale toernooi van het jaar. Hierin Strijden de 48 beste college teams van het land om de titel.

College Soccer wedstrijden duren net als je gewend bent 90 minuten, opgedeeld in twee helften van 45 minuten. Toch is er een verschil: in plaats van dat er opgeteld wordt tot 90 minuten, wordt er in College Soccer van 90-0 geteld. Daardoor is het mogelijk om gedurende de tweede helft constant spelers te wisselen. Dit zorgt er voor dat het tempo enorm hoog blijft en het een fysiek zware strijd is.

Lees meer

Kan ik ergens iets zien over college voetballers die nu in Amerika zijn?

Slamstox heeft ondertussen veel voetballers op universiteiten in Amerika geplaatst. De Slamstox voetbal-toppers bestaan uit zowel jongens als meiden die op het hoogste nationale level gespeeld hebben, en spelers die op een regionaal niveau veel gespeeld hebben. De Slamstox-spelers zitten op universiteiten verdeeld over alle staten, van Californië tot Florida tot New York City!

Bekijk hier de complete lijst met Slamstox-voetballers.

Lees meer

Wat zijn mijn carrièrekansen na college soccer?

Nadat je vier jaar gevoetbald en gestudeerd hebt op de universiteit, staan er gegarandeerd velen mooie kansen voor je open: zowel op als naast het voetbalveld. Sommige van de beste college voetballers gaan voor een professionele sportcarrière terwijl anderen zich focussen op een werkende carrière binnen het gebied van hun studie.

Lees meer

College soccer - fun facts

Wist je dat …

  • 11 college student-atleten gespeeld hebben voor hun land tijdens het wereldkampioenschap voor vrouwen in Frankrijk in 2019?
  • Zowel de MLS (Men’s Professional Soccer League) en de NWSL (National Women’s Soccer League) evenementen organiseren voor het scouten van laatste jaars student-atleten?
  • In de Verenigde Staten vrouwenvoetbal populairder is dan mannenvoetbal? Het nationale vrouwenteam presteert over het algemeen ook beter dan het nationale mannenteam.
  • Slamstox-voetbalspecialist Wouter Verstraaten College Soccer heeft gespeeld bij de University of the Pacific, vervolgens zijn master en voetbalcarrière voortgezet heeft bij Durham University in Engeland en nu professioneel voetbalt bij South Shields?
  • Internationale student-atleten al jaren discussies voeren met Amerikaanse student-atleten of de sport ‘soccer’ of ‘football’ genoemd moet worden? Ze lijken er niet uit te komen.. 😉

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday