Image

Voetbal

College voetbal in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau voetbal te combineren. Wil jij meer weten over college voetbal, de mogelijkheden, voorwaarden, of meer? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College voetbal en studeren in Amerika

Meer dan 2.000 Amerikaanse universiteiten bieden college voetbal aan voor zowel mannen als vrouwen die graag voetbal en studie willen combineren. College voetbal spelen op een Amerikaanse universiteit is de perfecte manier om jouw voetbal te verbeteren, zowel mentaal als fysiek sterker te worden, een netwerk van internationale vrienden op te bouwen en een hoogwaardig diploma te behalen die de fundering van jouw succesvolle carrière gaat betekenen.

Elk jaar transferren er steeds meer college voetbal spelers naar de MLS (Major League Soccer) en de NWSL (National Women’s Soccer League) in Amerika.

Hoe werkt college soccer?

College soccer is net wat anders dan het ‘normale’ voetbal dat je hier in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Het grootste verschil is dat je niet voor een club speelt, maar voor je universiteit.

Gemiddeld bestaat een team uit 20-25 spelers die het opnemen tegen andere universiteiten in dezelfde competitie (conference). Het ultieme doel? Dat je je als team kwalificeert voor hét nationale toernooi van het jaar. Hierin strijden de 48 beste college teams van het land om de titel.

College soccer wedstrijden duren net als je gewend bent 90 minuten, opgedeeld in twee helften van 45 minuten. Toch is er een verschil: in plaats van dat er opgeteld wordt tot 90 minuten, wordt er in college soccer van 90-0 geteld. Daardoor is het mogelijk om gedurende de tweede helft constant spelers te wisselen. Dit zorgt er voor dat het tempo enorm hoog blijft en het een fysiek zware strijd is.

Slamstox voetbalspelers in Amerika

Slamstox heeft al veel voetballers op universiteiten in Amerika geplaatst. De Slamstox voetbal-toppers bestaan uit zowel jongens als meiden die op het hoogste nationale level gespeeld hebben, en spelers die op een regionaal niveau veel gespeeld hebben. De Slamstox-spelers zitten op universiteiten verdeeld over alle staten, van Californië tot Florida tot New York City!

Bekijk hier de complete lijst met Slamstox-voetballers.

College voetbal fun facts

Wist je dat…

  • Er in 2023, 137 speelsters met NCAA ervaring meededen aan het WK vrouwen?
  • Zowel de MLS (Men’s Professional Soccer League) en de NWSL (National Women’s Soccer League) evenementen organiseren voor het scouten van laatste jaars student-atleten?
  • In de Verenigde Staten vrouwenvoetbal populairder is dan mannenvoetbal? Het nationale vrouwenteam presteert over het algemeen ook beter dan het nationale mannenteam.
  • Slamstox-voetbalspecialist Wouter Verstraaten College Soccer heeft gespeeld bij de University of the Pacific, vervolgens zijn master en voetbalcarrière voortgezet heeft bij Durham University in Engeland en nu professioneel voetbalt bij South Shields?
  • Internationale student-atleten al jaren discussies voeren met Amerikaanse student-atleten of de sport ‘soccer’ of ‘football’ genoemd moet worden? Ze lijken er niet uit te komen..

Lees meer

Voorwaarden & Scholarships

Het systeem van college soccer is verdeeld over veel verschillende divisies, waarin totaal meer dan 2000 universiteitsteams aan meedoen. Daardoor verschilt het niveau van voetbal van voetballers in nationale topjeugd tot regionale voetballers tot de beste amateurs van Nederland.

Slamstox heeft al veel verschillende voetballers geholpen met het vinden van een goede scholarship. Zoals Bob Groenendijk, die vanuit PSV naar Californië vertrok om zich aan te sluiten bij de Pacific Tigers, maar ook Gianni Steijlen, die vanuit NWC Asten de overstap maakte naar de Roadrunners van Metropolitan State.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheid met jouw niveau van voetbal? Vul dan dit formulier in!

Academische voorwaarden

Om college soccer te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-atleten geldt dat zij een HAVO- of VWO-diploma behaald moeten hebben. Twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de best mogelijke match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Scholarships

Studeren aan een Amerikaanse universiteit kan tot $75.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor veel Nederlandse studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college voetbal teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college voetbal ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. De hoogte van jouw scholarship wordt bepaald op basis van je sportniveau, academische niveau en je wensen en ambities.

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college voetballer te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship op een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw voetbalniveau als jouw academische wensen.

Daarnaast creëren wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat voetbalcoaches weten wie jij bent!

Slamstox organiseert ook showcases waarbij Amerikaanse coaches naar Nederland komen om ons talent te scouten.

Carrièrekansen na college voetbal

Nadat je vier jaar gevoetbald en gestudeerd hebt aan de universiteit, zijn er gegarandeerd veel mogelijkheden voor je: zowel op als naast het voetbalveld. Sommige van de beste college voetballers gaan voor een professionele sportcarrière terwijl anderen beginnen aan hun maatschappelijke carrière.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen? Klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Vul hier je telefoonnummer in, in een internationaal format zoals het voorbeeld hier: [+][country code][your phone number] p.s. je hoeft de haakjes niet te gebruiken ;)
  • Hidden

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?