Hoe werkt college swimming/diving?

Zwemmen en schoonspringen in Amerika - 12 oktober 2022

College zwemmen en duiken is waarschijnlijk anders dan hoe je het in Nederland gewend bent. Ten eerste zwem of spring je niet alleen voor jezelf, maar voornamelijk ook voor de universiteit en het team!

Gemiddeld bestaat een team uit 15-25 atleten die het met elkaar opnemen tegen teams van andere Amerikaanse universiteiten. In zwemmen en schoonspringen worden de scores van deze twee disciplines gecombineerd, deze vormen samen de totale teamscore.

Zwemmers concurreren met elkaar op verschillende onderdelen (estafette, vlinderslag, borstcrawl etc.), hiermee verzamel je punten voor jouw team. Als je eerste wordt op jouw onderdeel verdien je de meeste punten. De totale punten van alle onderdelen vormen de totale score van het team.

Hetzelfde geldt voor schoonspringen, de beste op ieder onderdeel ontvangt de hoogste score voor zijn/haar team. Het totaal aantal punten wordt bij elkaar opgeteld, zo is er altijd een winnaar.

Alhoewel iedere atleet voor het team zwemt of springt, kun je je in zowel het zwemmen als het schoonspringen je individueel ook kwalificeren voor het nationale kampioenschap.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?