Hoe werkt college swimming/diving?

Zwemmen en schoonspringen in Amerika - 31 juli 2020

College zwemmen en duiken is waarschijnlijk anders dan hoe je het in Nederland gewend bent. Ten eerste zwem of spring je niet alleen voor jezelf, maar voornamelijk ook voor de universiteit en het team!

Gemiddeld bestaat een team uit 15-25 atleten die het met elkaar opnemen tegen teams van andere universiteiten. In zwemmen en schoonspringen worden de scores van twee disciplines gecombineerd, deze komen bij de totale team score.

Zwemmers concurreren met elkaar op verschillende onderdelen (estafette, vlinderslag, borstcrawl etc.) daarbij verzamel je punten voor het team. Als je 1e wordt op jouw onderdeel verdien je de meeste punten. De totale punten van alle onderdelen komen samen en vormen de totaal score van het team.

Hetzelfde geldt voor schoonspringen, de beste op ieder onderdeel ontvangt de hoogste score voor het team. Het totaal aantal punten wordt bij elkaar opgeteld, zo is er altijd een winnaar.

Alhoewel iedere atleet voor het team zwemt/springt, kun je je in zowel het zwemmen als het schoonspringen individueel ook kwalificeren voor het nationale kampioenschap.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 00:00 to 23:59 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday