Zwemmen en schoonspringen in Amerika

Wil jij graag de duik- of zwemsport met studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college swimming/diving in Amerika?

Meer dan 600 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor jongens of meiden die zwemmen of schoonspringen in Amerika willen combineren met een studie.

College Swimming/Diving in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld!

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu in of uit het bad is!

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om College Swimming/Diving te kunnen doen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Een afgeronde twee-jarige MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Het niveau van College Swimming/Diving is verdeeld over verschillende divisies waaraan 2.000 universiteiten meedoen. Daardoor is het niveau van zwemmers en duikers erg uiteenlopend, het varieert van nationale top-atleten tot jongens en meiden die meedoen aan regionale toernooien.

Ben je benieuwd wat er mogelijk is met jouw zwem-/duikniveau? Vul dan het formulier op deze pagina in!

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college swimming/diving?

Studeren op een Amerikaanse universiteit kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college swimming/diving teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college swimming/diving ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt.

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Hoe werkt college swimming/diving?

College zwemmen en duiken is waarschijnlijk anders dan hoe je het in Nederland gewend bent. Ten eerste zwem of spring je niet alleen voor jezelf, maar voornamelijk ook voor de universiteit en het team!

Gemiddeld bestaat een team uit 15-25 atleten die het met elkaar opnemen tegen teams van andere universiteiten. In zwemmen en schoonspringen worden de scores van twee disciplines gecombineerd, deze komen bij de totale team score.

Zwemmers concurreren met elkaar op verschillende onderdelen (estafette, vlinderslag, borstcrawl etc.) daarbij verzamel je punten voor het team. Als je 1e wordt op jouw onderdeel verdien je de meeste punten. De totale punten van alle onderdelen komen samen en vormen de totaal score van het team.

Hetzelfde geldt voor schoonspringen, de beste op ieder onderdeel ontvangt de hoogste score voor het team. Het totaal aantal punten wordt bij elkaar opgeteld, zo is er altijd een winnaar.

Alhoewel iedere atleet voor het team zwemt/springt, kun je je in zowel het zwemmen als het schoonspringen individueel ook kwalificeren voor het nationale kampioenschap.

Lees meer

Zijn er voorbeelden van andere college zwemmers/schoonspringers?

Slamstox heeft al heel wat college zwemmers/duikers op verschillende universiteiten geplaatst! De sporters zijn allemaal uniek en verschillend van elkaar. Zo hebben we landelijke toppers geplaatst, zoals Nyls Korstanje en Else Praas, maar ook regionale zwemmers en duikers zijn actief op universiteiten.

De Slamstox-atleten zijn onderdeel van universiteiten verdeeld over alle staten: van Californië naar Florida en New York City! Bekijk hier de volledige lijst met slamstox atleten!

Lees meer

Wat zijn mijn carrièrekansen na college swimming/diving?

Nadat je vier jaar gezwommen of gedoken en gestudeerd hebt op de universiteit, zijn er gegarandeerd velen mogelijkheden voor je: zowel in als buiten het bad!. Sommige van de beste college atleten kiezen voor een professionele zwemcarrière terwijl veel anderen beginnen aan hun werkcarrière op het gebied waarvoor zij gestudeerd hebben.

Lees meer

College swimming & diving - fun facts

Wist je dat …

  • Het ‘aquatic center’ van Georgia Technology University gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 1996? Het stadium beschikt over 1950 zitplaatsen!
  • 10 van de 35 zwemmers binnen het Amerikaanse zwemteam op de Olympische Spelen van 2016 in Rio student-atleet zijn geweest op de University of California Berkeley?
  • Ryan Lochte en Dara Torres, zwommen samen 23 olympische medailles bij elkaar, allebei naar de University of Florida gingen?
  • Michael Phelps afgestudeerd is aan de University of Michigan en daarna nog daar gewerkt heeft als assistant coach?
  • Onze Slamstox-topper Nyls Korstanje, die op dit moment zwemt bij North Carolina State University, een wereldrecord zwom samen met wereldtopper Ranomi Kromowidjojo? Hij won ook de zilveren medaille op het Europese Kampioenschap op de 4x100m in Glasgow.

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday