Zwemmen en schoonspringen in Amerika

Wil jij graag de duik- of zwemsport met studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college swimming/diving in Amerika?

Meer dan 600 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor jongens en meiden die zwemmen of schoonspringen in Amerika willen combineren met een studie.

College Swimming/Diving in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld! Maar tegelijk ook meer over jezelf te leren en de tijd van je leven te hebben.

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu in of buiten het zwembad is!

College swimming

Enthousiast geworden? Vul vrijblijvend ons kennismakingsformulier in en we helpen je graag verder.

Lees meer

Hoe werkt college swimming/diving?

College zwemmen en duiken is waarschijnlijk anders dan hoe je het in Nederland gewend bent. Ten eerste zwem of spring je niet alleen voor jezelf, maar voornamelijk ook voor de universiteit en het team!

Gemiddeld bestaat een team uit 15-25 atleten die het met elkaar opnemen tegen teams van andere Amerikaanse universiteiten. In zwemmen en schoonspringen worden de scores van deze twee disciplines gecombineerd, deze vormen samen de totale teamscore.

Zwemmers concurreren met elkaar op verschillende onderdelen (estafette, vlinderslag, borstcrawl etc.), hiermee verzamel je punten voor jouw team. Als je eerste wordt op jouw onderdeel verdien je de meeste punten. De totale punten van alle onderdelen vormen de totale score van het team.

Hetzelfde geldt voor schoonspringen, de beste op ieder onderdeel ontvangt de hoogste score voor zijn/haar team. Het totaal aantal punten wordt bij elkaar opgeteld, zo is er altijd een winnaar.

Alhoewel iedere atleet voor het team zwemt of springt, kun je je in zowel het zwemmen als het schoonspringen je individueel ook kwalificeren voor het nationale kampioenschap.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college swimming/diving?

Studeren op een Amerikaanse universiteit kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college swimming/diving teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college swimming/diving ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. Hier kun je meer informatie vinden over scholarships en kosten in Amerika.

Zwemmer - college - Slamstox

Heb je vragen over scholarships of wil je meer weten? Neem dan via het kennismakingsformulier vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we je graag.

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Het niveau van college swimming/diving is verdeeld over verschillende divisies waaraan 2.000 universiteiten meedoen. Daardoor is het niveau van zwemmers en duikers erg uiteenlopend, het varieert van (inter)nationale top-atleten tot jongens en meiden die meedoen aan regionale toernooien.

Via deze link kun je meer informatie vinden over de verschillende divisies in Amerika.

College swimming - zwemmen - Slamstox

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met jouw zwem- of duikniveau? Vul dan vrijblijvend ons kennismakingsformulier op deze pagina in! Dan kijken we graag samen naar jouw mogelijkheden.

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om college Swimming/Diving te kunnen doen dien je minimaal de middelbare school te hebben afgerond. Er zijn echter meerdere opties:
– Je hebt een afgerond HAVO- of VWO- diploma;
– Je hebt een afgeronde (twee-jarige) MBO-opleiding;
– Je bent bezig met een bachelor opleiding;
– Je hebt een afgeronde bachelor opleiding.

Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Appalachian State University

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet of wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Lees meer

Zijn er voorbeelden van andere college zwemmers/schoonspringers?

Slamstox heeft al heel wat college zwemmers/duikers op verschillende universiteiten geplaatst! De sporters zijn allemaal uniek en verschillend van elkaar. Zo hebben we landelijke toppers geplaatst, zoals Nyls Korstanje, Tim Korstanje en Else Praas, maar ook regionale zwemmers en duikers zijn via Slamstox naar een Amerikaanse universiteit vertrokken om sport en studie te combineren.

Slamstox student-athlete Nyls Korstanje is niet alleen actief voor zijn universiteit NC State, maar zwemt ook internationale wedstrijden voor het Nederlands team. Zo was hij ook actief op de Olympische Spelen in Tokyo, 2022. Check snel dit interview, om te weten hoe hij zich voorbereidde op Tokyo.

Nyls Korstanje - Zwemmen - Slamstox

De Slamstox-atleten zijn onderdeel van universiteiten verdeeld over alle staten: van Californië naar Florida en New York City! Bekijk hier de volledige lijst met slamstox atleten!

Lees meer

Wat zijn mijn carrièrekansen na college swimming/diving?

Nadat je vier jaar gezwommen of gedoken en gestudeerd hebt op de universiteit, zijn er gegarandeerd velen mogelijkheden voor je: zowel in als buiten het zwembad! Sommige van de beste college atleten kiezen voor een professionele zwemcarrière terwijl veel anderen beginnen aan hun werkcarrière op het gebied waarvoor zij gestudeerd hebben.

Ben jij klaar om te gaan werken? Slamstox helpt jou graag aan een kickstart van jouw carrière. Dit doen we met de Slamstox After College service, toegankelijk voor alle Slamstox student-athletes én niet Slamstox student-athletes. Meer weten over de Slamstox After College service? Check de pagina hier!

Lees meer

College swimming & diving - fun facts

Wist je dat …

  • Het ‘aquatic center’ van Georgia Technology University gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 1996? Het stadium beschikt over 1950 zitplaatsen! Check het zwembad en andere top locaties hier.
  • 10 van de 35 zwemmers binnen het Amerikaanse zwemteam op de Olympische Spelen van 2016 in Rio student-atleet zijn geweest op de University of California Berkeley?
  • Ryan Lochte en Dara Torres, zwommen samen 23 olympische medailles bij elkaar, allebei naar de University of Florida gingen?
  • Michael Phelps afgestudeerd is aan de University of Michigan en daarna nog daar gewerkt heeft als assistant coach?
  • Onze Slamstox-topper Nyls Korstanje, die op dit moment zwemt bij North Carolina State University, een wereldrecord zwom samen met wereldtopper Ranomi Kromowidjojo? Hij won ook de zilveren medaille op het Europese Kampioenschap op de 4x100m in Glasgow.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?