Image

Zwemmen

College zwemmen en schoonspringen in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau zwemmen en/of schoonspringen te combineren. Wil jij meer weten over college zwemmen en schoonspringen, de mogelijkheden, voorwaarden, of meer? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College zwemmen en schoonspringen en studeren in Amerika

Meer dan 600 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor jongens of meiden die zwemmen of schoonspringen in Amerika willen combineren met een studie.

College zwemmen en schoonspringen in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld!

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu in of uit het bad is!

Hoe werkt college zwemmen en schoonspringen

College zwemmen en schoonspringen is waarschijnlijk anders dan hoe je het in Nederland gewend bent. Ten eerste zwem of spring je niet alleen voor jezelf, maar voornamelijk ook voor de universiteit en het team!

Gemiddeld bestaat een team uit 15-25 atleten die het met elkaar opnemen tegen teams van andere universiteiten. In zwemmen en schoonspringen worden de scores van twee disciplines gecombineerd, deze komen bij de totale team score.

Zwemmers concurreren met elkaar op verschillende onderdelen (estafette, vlinderslag, borstcrawl etc.) daarbij verzamel je punten voor het team. Als je 1e wordt op jouw onderdeel verdien je de meeste punten. De totale punten van alle onderdelen komen samen en vormen de totaal score van het team.

Hetzelfde geldt voor schoonspringen, de beste op ieder onderdeel ontvangt de hoogste score voor het team. Het totaal aantal punten wordt bij elkaar opgeteld, zo is er altijd een winnaar.

Alhoewel iedere atleet voor het team zwemt of springt, kun je je in zowel het zwemmen als het schoonspringen individueel ook kwalificeren voor het nationale kampioenschap.

Slamstox zwem- en schoonspring atleten in Amerika

Slamstox heeft al heel wat college zwemmers/schoonspringers op verschillende universiteiten geplaatst! De sportes zijn allemaal uniek en verschillend van elkaar. Zo hebben we landelijke toppers geplaatst, zoals Nyls van Korstanje en Else Praas, maar ook regionale zwemmers en schoonspringers zijn actief op universiteiten.

De Slamstox-atleten zijn onderdeel van universiteiten verdeeld over alle staten: van Californië naar Florida en New York City! Bekijk hier de volledige lijst met Slamstox atleten!

College zwemmen en schoonspringen fun facts

Wist je dat …

  • Het ‘aquatic center’ van Georgia Technology University gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 1996? Het stadium beschikt over 1950 zitplaatsen!
  • 10 van de 35 zwemmers binnen het Amerikaanse zwemteam op de Olympische Spelen van 2016 in Rio student-atleet zijn geweest op de University of California Berkeley?
  • Ryan Lochte en Dara Torres, zwommen samen 23 olympische medailles bij elkaar, allebei naar de University of Florida gingen?
  • Michael Phelps afgestudeerd is aan de University of Michigan en daarna nog daar gewerkt heeft als assistant coach?
  • Onze Slamstox-topper Nyls Korstanje, die op dit moment zwemt bij North Carolina State University, een wereldrecord zwom samen met wereldtopper Ranomi Kromowidjojo? Hij won ook de zilveren medaille op het Europese Kampioenschap op de 4x100m in Glasgow.

Lees meer

Voorwaarden en Scholarships

Het niveau van college zwemmen en schoonspringen is verdeeld over verschillende divisies waaraan 2.000 universiteiten meedoen. Daardoor is het niveau van zwemmers en schoonspringers erg uiteenlopend, het varieert van nationale top-atleten tot jongens en meiden die meedoen aan regionale toernooien.

Ben je benieuwd wat er mogelijk is met jouw zwem- of springniveau? Vul dan dit formulier in.

Academische voorwaarden

Om college zwemmen en schoonspringen te kunnen doen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Scholarships

Studeren aan een Amerikaanse universiteit kan tot $75.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor veel Nederlandse studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college zwemmen of schoonspringen teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college zwem- of schoonspring ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. De hoogte van jouw scholarship wordt bepaald op basis van je sportniveau, academische niveau en je wensen en ambities.

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college zwemmer of schoonspringer te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship op een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw zwem- of schoonspring niveau als jouw academische wensen.

Daarnaast creëren wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat zwem- en schoonspring coaches weten wie jij bent!

Carrièrekansen na college zwemmen of schoonspringen

Nadat je vier jaar gezwommen of gesprongen en gestudeerd hebt aan de universiteit, zijn er gegarandeerd veel mogelijkheden voor je: zowel in als buiten het bad! Sommige van de beste college atleten kiezen voor een professionele zwemcarrière terwijl anderen beginnen aan hun maatschappelijke carrière.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen, klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Vul hier je telefoonnummer in, in een internationaal format zoals het voorbeeld hier: [+][country code][your phone number] p.s. je hoeft de haakjes niet te gebruiken ;)
  • Hidden

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?