Kan ik na mijn studie in Amerika blijven?

Algemeen - 12 oktober 2022

Indien je langer in Amerika wilt blijven, zijn er na het afronden van je bachelor een aantal mogelijkheden om je verblijf in Amerika te verlengen. Deze lichten we hieronder kort toe.

1) Optional Practical Training (OPT). Elke internationale student heeft de mogelijkheid om na de afronding van een bachelor of master nog 1 jaar in Amerika te werken. Veel studenten gebruiken dit jaar om een geschikt bedrijf te vinden dat een fulltime baan aanbiedt en daarbij een Amerikaans werkvisum financiert.

2) Verleng je verblijf door je studie voort te zetten met een Master of PhD. In dit geval moet je opnieuw een studentenvisum aanvragen voor de desbetreffende opleiding. Er is voor een periode van 4 jaar sprake van speelgerechtigdheid als student-athlete, dus er is dan mogelijk geen sprake meer van een sportbeurs. Wel zijn er andere mogelijkheden om je studiekosten te verminderen. Wil je weten hoe? Neem dan contact met ons op. 

3) Een werkvisum! Een andere manier om in Amerika te blijven wonen is door middel van een werkvisum. Het gebeurt regelmatig dat internationale student-atletes tijdens hun studie of net daarna aanbiedingen krijgen van Amerikaanse bedrijven voor een baan. 

4) Last but not least: vind een Amerikaanse vriend of vriendin en ga trouwen! Of doe mee aan de Greencard loterij: hierbij maak je, met heel veel geluk, kans om in Amerika te wonen. 😉

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?