Procedure

Vragen over de procedure worden hier beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wanneer moet ik me aanmelden?

Je kunt jezelf op ieder moment gedurende het jaar aanmelden bij Slamstox. Sommige sporters beginnen het proces al een paar jaar van tevoren, terwijl andere sporters een paar maanden van tevoren starten. 

Over het algemeen geldt: hoe eerder je het proces begint, hoe beter. Er zijn dan simpelweg nog meerdere plekken vrij in teams, waardoor jij meer kans maakt op jouw droomplek! Zo heb je wellicht meer kans op een goede scholarship wanneer je jouw proces begint wanneer je in HAVO 4 of VWO 5 zit, dan wanneer je van start gaat met het proces wanneer je in je eindexamenjaar zit. Dit is echter in de algemeenheid zo, het is ook vaak voorgekomen dat sporters binnen een versneld traject ook bij topuniversiteiten terecht komen. Het is namelijk afhankelijk van jouw atletische én academische prestaties. Hoe beter jij bent in je sport of hoe beter je cijfers zijn op school, hoe meer scholarship je kunt krijgen.

Ben je benieuwd naar jouw kansen of wil je gewoon eens kennismaken met ons? Vul dan ons kennismakingsformulier in!

Lees meer

Hoe lang duurt het proces?

Sommige sporters beginnen drie jaar van tevoren, andere drie maanden. In principe geldt: hoe eerder je begint, hoe meer plekken in college teams er vrij zijn en hoe meer tijd je hebt om alles goed voor te bereiden. In Amerika kijken de toelatingscommissies van universiteiten naar je middelbare school cijfers van de laatste vier jaar, dus dat begint feitelijk al in HAVO 2 of VWO 3. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om al een aantal jaren voordat je vertrekt te beginnen met het proces. Zo heb je meer kans op een goede plek in een college team waar jij graag naartoe wilt!


Denk jij erover na om in Amerika te sporten en studeren, en wil je weten wanneer je het beste kunt beginnen? Neem dan contact met ons op zodat wij je hierbij kunnen helpen.

Lees meer

Wat gebeurt er na aanmelding bij Slamstox?

Na aanmelding bij Slamstox nodigen wij jou en je ouders uit voor een gesprek op ons kantoor in Eindhoven. Tijdens dit gesprek willen we jou zo goed mogelijk leren kennen. 

De stap om naar Amerika te gaan is een belangrijke beslissing, en daarom is het belangrijk voor ons om precies te weten wat je ambities, doelen en wensen zijn. Als jullie besluiten het Amerika-avontuur met ons aan te gaan, gaan we direct aan de slag. We geven je dan toegang tot de Slamstox App, maken een persoonlijk plan van aanpak en gaan contact opnemen met ons netwerk in Amerika. Vanaf dat moment word jij in de kijker gezet bij de Amerikaanse coaches en kunnen de gesprekken met coaches beginnen.

Lees meer

Is een kennismakingsgesprek vrijblijvend?

Ja een kennisgesprek is geheel vrijblijvend. Je komt (vaak samen met je ouders) bij ons op kantoor of we spreken online af. Dit gesprek is bedoeld om je meer informatie te geven over Slamstox en sporten en studeren in Amerika. Na dit gesprek weet je in principe alles om je keuze te maken. Als je na het gesprek toch nog vragen hebt kan je uiteraard ook gewoon bij ons terecht om nog wat dingen op te helderen. Je zit hierbij nergens aan vast.

Pas nadat jij onze offerte hebt ontvangen en hebt ondertekend ga je een officieel contract met ons aan, dit wordt uiteraard altijd voorafgaand besproken en helder gemaakt.

Wil jij graag een kennismaking met ons inplannen? Dat kun je doen via deze pagina!

Lees meer

Wie beslist of ik een beurs krijg?

Voor academic scholarships bepaalt de toelatingscommissie van de universiteit of je een beurs krijgt. Hiervoor zijn je middelbare schoolcijfers, je GPA, maar ook de uitslag van toelatingstoetsen zoals de SAT en DuoLingo belangrijk. Op basis hiervan wordt uiteindelijk de hoogte van een academische scholarship bepaald. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de verschillende toelatingstoetsen.

Of je een sportbeurs krijgt, is volledig aan de coaches van de sportteams. De coaches hebben een maximaal aantal scholarship dat ze mogen verdelen over hun team, hoe ze dit doen is volledig aan hen. Slamstox brengt je zo goed mogelijk in beeld bij alle coaches en helpt je bij het onderhandelen over de hoogte van je scholarship.

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de betekenis van scholarships en welke kosten er zijn.

Lees meer

Hoe verloopt het contact met coaches/universiteiten?

Nadat wij een selectie hebben gemaakt van universiteiten die bij jouw profiel, eisen en wensen past, is het tijd om contact op te nemen met de college coaches. Wij sturen iedere coach een persoonlijke email met daarin de belangrijkste informatie over jou die zij nodig hebben. 

Denk hierbij aan je beste resultaten en/of persoonlijke records, je ranking, je cijfergemiddelde op school en scores van de toelatingstoetsen. Voor sommige sporten wordt een recruiting video getoond waarin jij je skills laat zien. Bovenstaande draagt allemaal bij het recruiting proces en hoe meer informatie wij de coaches kunnen geven, hoe beter zij kunnen oordelen.

Wil jij graag in contact komen met Amerikaanse coaches? Meld je dan nu aan!

Lees meer

Wat als ik besluit om niet meer naar Amerika te gaan?

Als je het proces bij Slamstox bent gestart kun je altijd stoppen. Elke situatie is uiteraard anders en we willen je persoonlijk zo goed mogelijk helpen. Het is dan vaak het beste om hier samen over in gesprek te gaan om je situatie te bespreken en voor jou persoonlijk de beste oplossing te vinden. Samen vinden we altijd een goede manier om jouw proces te beëindigen.

Ben je geblesseerd geraakt of heb je bijvoorbeeld je eindexamen niet gehaald, dan gaan we kijken naar de best mogelijke oplossing.

Wil je hier meer informatie over, neem dan contact met ons op. 

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?