Procedure

Vragen over de procedure worden hier beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Hoe verloopt het contact met coaches/universiteiten?

Nadat wij een selectie hebben gemaakt van universiteiten die bij jouw profiel, eisen en wensen past, is het tijd om contact op te nemen met de college coaches. Wij sturen iedere coach een persoonlijke email met daarin de belangrijkste informatie over jou die zij nodig hebben. 

Denk hierbij aan je beste resultaten en/of persoonlijke records, je ranking, je cijfergemiddelde op school en scores van de toelatingstoetsen. Voor sommige sporten wordt een recruiting video getoond waarin jij je skills laat zien.

Lees meer

Wie beslist of ik een beurs krijg?

Voor academic scholarships bepaalt de toelatingscommissie van de universiteit of je een beurs krijgt. Of je een sportbeurs krijgt, is volledig aan de coaches van de sportteams. Slamstox brengt je zo goed mogelijk in beeld bij alle coaches en helpt je bij het onderhandelen over het scholarship bedrag. 

Lees meer

Hoe lang duurt het proces?

Sommige sporters beginnen drie jaar van tevoren, andere drie maanden. In principe geldt: hoe eerder je begint, hoe meer plekken in college teams er vrij zijn en hoe meer tijd je hebt om alles goed voor te bereiden. In Amerika kijken de toelatingscommissies van universiteiten naar je middelbare school cijfers van de laatste vier jaar, dus dat begint feitelijk al in HAVO 2 of VWO 3. 


Denk jij erover na om in Amerika te sporten en studeren, en wil je weten wanneer je het beste kunt beginnen? Neem dan contact met ons op zodat wij je hierbij kunnen helpen.

Lees meer

Wat gebeurt er na aanmelding bij Slamstox?

Na aanmelding bij Slamstox nodigen wij jou en je ouders uit voor een gesprek op ons kantoor in Eindhoven. Tijdens dit gesprek willen we jou zo goed mogelijk leren kennen. 

De stap om naar Amerika te gaan is een grote, en daarom is het belangrijk voor ons om precies te weten wat je ambities, doelen en wensen zijn. Als jullie besluiten het Amerika-avontuur met ons aan te gaan, gaan we direct aan de slag. We geven je dan toegang tot de Slamstox App, maken een persoonlijk plan van aanpak en gaan contact opnemen met ons netwerk in Amerika.

Lees meer

Wanneer moet ik me aanmelden?

Je kunt jezelf op ieder moment gedurende het jaar aanmelden bij Slamstox. Sommige sporters beginnen het proces al een paar jaar van tevoren, terwijl andere sporters een paar maanden van tevoren starten. 

Over het algemeen geldt: hoe eerder je het proces begint, hoe beter. Er zijn dan simpelweg nog meerdere plekken vrij in teams, waardoor jij meer kans maakt op jouw droomplek! Zo heb je wellicht meer kans op een goede scholarship wanneer je jouw proces begint wanneer je in HAVO 4 of VWO 5 zit, dan wanneer je van start gaat met het proces wanneer je in je eindexamenjaar zit. Dit is echter in de algemeenheid zo, het is ook vaak voorgekomen dat sporters binnen een versneld traject ook bij topuniversiteiten terecht komen. 

Ben je benieuwd naar jouw kansen of wil je gewoon eens kennismaken met ons? Vul dan ons kennismakingsformulier in!

Lees meer

Is een kennismakingsgesprek vrijblijvend?

Ja een kennisgesprek is geheel vrijblijvend. Je komt (vaak samen met je ouders) bij ons op kantoor of we spreken online af. Dit gesprek is bedoeld om je meer informatie te geven over Slamstox en sporten en studeren in Amerika. Na dit gesprek weet je in principe alles om je keuze te maken. Als je na het gesprek toch nog vragen hebt kan je uiteraard ook gewoon bij ons terecht om nog wat dingen op te helderen. Je zit hierbij nergens aan vast.

Lees meer

Wat als ik besluit om niet meer naar Amerika te gaan?

Als je het proces bij Slamstox bent gestart kun je altijd stoppen. Elke situatie is uiteraard anders en we willen je persoonlijk zo goed mogelijk helpen. Het is dan vaak het beste om hier samen over in gesprek te gaan om je situatie te bespreken en voor jou persoonlijk de beste oplossing te vinden. 

Ben je geblesseerd geraakt of heb je bijvoorbeeld je eindexamen niet gehaald, dan gaan we kijken naar de best mogelijke oplossing.

Wil je hier meer informatie over, neem dan contact met ons op. 

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday